Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 997
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
При мен май са колики ама чак така да не спи не знам... четвъртък е на консултация ще видя какво ще и кажат

# 211
Преди будуваше по 2 часа вечер след баня, тогава и се напъваше и я мъчеха газовете. От събота след разходка на която си спеше се започна от 5 до 11 будуване, мрънкане и тогава също я мъчи стомаха, заспа си през нощта се събуждаше за хапване. В неделя си се събуди, яде си, заспа си и от следобяд до вечерта по същият начин будуване, цокане на биберона и видимо и се спи. Пак през нощта си сои, яде и така. Днес от 8 се започна...идея нямам защо така стана. Днес например не се е превивала от стомах, просто заспива и се събужда още в ръцете ми, поспа за 30 минути, преди малко я нахраних и сега се надявам да поспи.

# 212
Ние днес бяхме на първи преглед при педиатърката. Бебка е качила 1400кг 😵 Дебеланка.
Педиатърката каза, че вече хапванията се разреждат.
Това което ме изненада е, че като я питах за витамин Ка и каза, че не практикували с него там и няма да и го давам, а в епикризата пише, че трябва да и го дам на първия месец.

# 213
И в нашата епикриза го пише, но педиатърката каза ,че няма да даваме, нали в болницата им били дали.

# 214
Здравейте някоя от вас да е чувала за тези капки и дали вършат нещо въобще?

# 215
Нина, в някоя от другите отчетни, май за ноемврийските бебета, имаше мама, която ги ползва и е доволна.

# 216
При мен също се появи проблем с изхождането и  хемороидите ми.
Моя близка ме светна за Хеморрел- и сега ползвам мехлема в комбинация с тинктура.
На мен ми действа перфектно.

# 217
Здравейте момичета, имам едно въпросче. С бебчо се кърмим изцяло. Искам обаче да започна да се изцеждам и да събирам някакво количество кърма за моменти когато ще оставям човечето на баща му за няколко часа. Имах ръчна помпа, но с нея нещо не се разбрахме. Взех електрическа и вчера пробвах да се изцедя и количеството беше преко сили 30мл. А човека изсуква и над 100мл на моменти ( тегля го преди и след хранене). Знам че по-добра помпа от бебето няма, но как да станат все пак нещата. Защото ще ми се налага да се връщам на работа за по няколко часа от време на време и не знам как да го измисля. Всякакви идеи ще са ми от полза.

# 218
Когато цедиш при детето ли си? Защото за кърменето са важни някакви хормони, окситоцин и т.н., и самата гледка на бебето помага за повече кърма.
Също така не се опитвай да събереш цялото количество наведнъж, а по-скоро след всяко кърмене цеди по малко. Само внимавай да не си докараш хиперлактация, не цеди до край.

# 219
Събирай от няколко цеденета за 1 хранене. Само трябва при смесването да са охладени до една температура. Т.е. слагаш в хладилник и двете и смесваш след някакво време. И после като събереш достатъчно, замразяваш. Може и от всяко цедене в отделно пликче, но много пликчета ще станат.
Аз съм цедила известно време за друго бебе (отделно от моето, което си ядеше). Трябваха ми няколко дни да се регулира кърмата за новото количество. Т.е. ако днес си почнала, след няколко дни може и повече да изцеждаш. Обаче като си направиш запаси, ще имаш по-досаден момент да регулираш гърдите до старото положение. Трябва да внимаваш да няма запушвания. От тази гледна точка, 30 мл на цедене са идеални, защото като спреш и е слабо вероятно да имаш проблеми с препълване. Докато ако на всяко цедене цедиш допълнителни 100 или 200 мл, ще ти е по-трудно после да ги намалиш.
Възможно е бебето да не иска да пие размразена кърма или да не иска да пие от шише. Така че може след седмица да пробваш веднъж дали въобще иска да пие. Ако не пие от шише, може да се нахрани с лъжичка, малка чашка и т.н. алтернативни начини. Предвид че е еднократно, ще се намери начин. Но ако не иска размразена кърма, не знам какво се прави, че да я пропие.
Тъй като кърмата е годна 1 ден в хладилник, за еднократно излизане може би е по-добре да изцедиш от предния ден и въобще да не замразяваш. Така вкусът би трябвало да се запази. За 24 часа ще събереш за 1 ядене.

# 220
Vesibu, мисля изцедената кърма издържаше 3 дни в хладилник, ако е в дъното му? И аз мисля да запопна да замръзявам  кърма, да има някакво количество, ако се разболея или после за захранването

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 00:19 от Gebura

# 221
Аз съм нервният човек в семейството, моят приятел е спокойният за което благодаря всеки ден, че иначе да съм изкукала отдавна. Помагаше докато беше тук, то и колко беше де, все имаше работа навън да се върши, но пък свикнах сама да се оправям. Аз не съм на мнение,че като ходи на работа и видиш ли да се изнесе образно казано. Ами детето е и на двамата и на мен ми се спи по цял ден и малката е нервна тея дни ама това е положението. Той малко се услушва нощем все си спи пък аз да я храня(храним от шише) ама понякога като не издържам за сън просто му я връчвам и си заспивам което се случва доста рядко де. Grinning
Ще видим за напред как ще е.

# 222
Аз съм адски доволна от таткото.От първия ден пое всички грижи за малкия, понеже бях секцио и не можех да мръдна 3 дни, нито коластра имах, абе зле се чувствах физически в болницата след секциото.Той правеше всичко, смяна на памперси денонощно, хранене на 2 часа, приспиване.В този момент се грижеше и за мен, помагаше ми с тоалета и всичко.Беше денонощно с нас.Сега вкъщи е по същия начин, даже си направихме план ако някой от нас е мн изморен отива да спи на втория етаж а другия остава с бебчо в хола на първия етаж.Вчера изцедих кърма, приготвихме шише и се качих, 3 часа съм спала непробудно в пълна тишина.И така се сменяме.Но като цяло бебчо не будува много, на 9 дена е и си спинка през ноща по 4 часа, така че ни се събират 2 × 4 часа сън с таткото през ноща, което е ок.За сега няма колики, мн се молим да ни се разминат❤

# 223
Благодаря за съветите момичета, определено ще са ми от полза Hug
Иначе относно полвинките от днес вече таткото се връща на работа, но докато беше вкъщи положението е подобно на вашето гебура. Помага много с домакинската работа, пазарува и т.н. също помага и с Калоян, но като се разпищи е същото...защо сега първо го сменяш, а не го нахраниш (а той мокър и наакан до ушите) и е много изнервящо, ама какво да се прави и това ще мине.

# 224
Привет вече и в тази прекрасна тема! 🥰

За щастие от ММ не мога да се оплача. Нито той е изнервен, нито пък аз. Много помага вкъщи и за Даниел. Къпе го основно той, прави тоалет, аз само го масажирам и го обличам, той всичко останало.
Като цяло аз само кърмя през 2 часа и нищо друго, но се надявам от другата седмица вече да се организирам да почна да готвя поне, за да мога в това да го отменя и постепенно да се връщаме към по-нормалното ни ежедневие и задачи. А и той ще се върне на работа в един момент, та да съм подготвена.

Общи условия

Активация на акаунт