Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 015
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
При мен е горе долу същото и аз не мога да се завъртя настрани за момента, но се надявам скоро да мога. Едва ставам и лягам. Много интересно, че не усещам да ми се ходи по малка нужда и просто през няколко часа гледам да ходя, ако не забравя, но не се изпускам. Надявам се и това чувство да ми се върне скоро. Иначе заветното изпускане на газ стана още на първия ден, а изхождането на втория, което е странно за моят хроничен запек попринцип.
Като ни раздвижваха и ни казаха как да станем като първо легнем настрани и се изтласкаме с лакът, но аз не можех да легна настрани, те ме завъртяха, но болката беше ужасна и не повторих изправяне по този начин отново.

# 256
При мен това чувство за ходене по малка нужда ами още го няма. 31 дена след секциото. Много странно, надявам се да си дойде скоро. За изправянето, аз си се изправях както мога, за спането настрани чак на 3 ден след изписването се престраших и ми се получи само на дясно, на ляво ме опъваше, но и това стана. Вече два пъти лягах по корем, казвам ви беше си блаженство Grinning обаче след това ме понаболява корема като натъртено. Сим не се отчайвай, всичко ще си стане с времето. Ако можеш сложи си Профенид и ще те облекчи от към болката.

# 257
Първите 36 часа след секциото бяха в топ 5 на най-ужасните в живота ми. Болеше ме, не бях мигнала,  насилих се сама да вървя часове след операцията, не ми се получаваше кърменето, от неонтологията не ми показаха нищо за бебето. Но всеки следващ ден ставаше по-добре, а сега, точно 3 седмици след като родих Деа,  ми се струва че е било преди цяла вечност,  ако не друг живот.

# 258
Всичко ще мине, няма да се отчайвам разбира се. И на мен не ми показаха нищо, а директно ми оставиха бебето и аз не бях сигурна нито по колко трябва да яде и се притеснявах, че не изяжда цялото шише и че яде, заспива, буди се и пак яде и пак заспива. Още днес нещата с храненето са доста по-добре и той има повече сили и се храни доста, даже все ходя за мляко, вече сигурно съм им досадна. Памперса му смених със страх, че на бебе на 1 ден не бях сменяла все пак. И единствено за кърменето, където нищо не показват, но пък съм се примирила, че като си отидем вкъщи ще се свържа с консултантка. Днес ходих да търся тази в болницата и я нямаше, може би утре ще пробвам пак.

# 259
Здравейте, мами. Да се запиша и тук. До сега ви четох. Нямам много време да пиша, но успявам да ви чета от време на време. Аз родих на 18.02. нормално.Бебчо се роди малък 2450кг и 47см, а се очакваше да е поне 3200кг. В къщи сме си. Изписаха ни 2250кг.Изцяло е на кърма и за 5 дни беше качил 250гр. С кърменето нямам проблем, но не мога да се цедя страшно много ме боли. Относно обличането ме посъветваха, понеже е мъничък да го обличам с боди, ританки и ромпър отгоре, поне докато стане 3,5кг. Храни се на 2часа понякога и на 3. От 2 дни спи по 3-4 часа денем. Таткото помага много, но го е страх да остава сам с него😁

# 260
Ако те боли при цедене, може би помпата не е подходяща за гърдите ти. Може фунията да е прекалено малка/голяма, може вакуумът да е направен да е прекалено силен.
Ако не се налага, въобще не е задължително да цедиш. Нали бебето си суче. Може да пробваш и цедене на ръка
https://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/ то е по-щадящо.

# 261
Klow, слънцезащитен знам, че не се препоръчва до 6ти месец. Според мен в това време слънцето е слабо, ако вече стоите много на слънце или се качвате в планината някаква механична защита.

Кажете как обличате бебоците тези дни,.около 2 градуса? Аз съм споделяла, че вкъщи държа Деа тънко облечена, но навън май я навличам. Макар че не са й се появявали пъпчици, тоест не съм я претоплила.

# 262
  • Пловдив
С Димитър цопваме в тази темичка вече съвсем официално. Роди се на 28.02, 3870гр, 51см Blue HeartBlush
Оказва се, че е гладник. Коластрата не му стига, казаха ми, че в края на 2ри ден ще слезе кърмата. Надявам се да се напаснем.

# 263
Имам вит.К отворен на 12.02. ако на някоя от вас ще и трябва мога да го изпратя веднага. Изпратен ми е от друга мама от фейсбук групата и не ми се иска така да стои ако може да влезе в употреба поне още веднъж!

# 264
Дами, Нина беше така добра да ми прати витамин К. Ние дадохме нужните капки и тъй като има още седмица срок на годност, можем да го пратим на още някоя нуждаеща се. Пишете ми и още днес мога да пратя

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 11:07 от Lilyto

# 265
Момичета, някое бебче със жълтеница? На 13 дни е моя бебчо и още има. 😔 Утре ще ходим при педиатърката и ако прецени, че не е към преминаване каза, че ще изследваме Билирубина. Доста ми е притеснено, понеже се роди мъничък 2.450 и е малко над теглото, което се роди2. 600. Суче на 3 часа, но по 40мин.не мога да го събудя после. Някоя мама със съвет?

# 266
Аз пък да попитам някоя да има болки в гърба след секцио? Толкова са ужасни, че не мога да държа бебето и кърменето съвсем не ни се получава заради това.
И също колко време не трябва да е акал, за да се води запечен? Последно имаше наакан памперс в 6 сутринта, тоест скоро ще станат 24 часа без да се е изхождал.

# 267
Аз пък да попитам някоя да има болки в гърба след секцио? Толкова са ужасни, че не мога да държа бебето и кърменето съвсем не ни се получава заради това.
И също колко време не трябва да е акал, за да се води запечен? Последно имаше наакан памперс в 6 сутринта, тоест скоро ще станат 24 часа без да се е изхождал.
Аз имах ужасни болки в кръста и във врата след секциото и едвам държах бебето, като се прибрах от болницата вече не се издържаше и личния ми изписа свещички Волтарен, които направо ми спасиха живота!

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 02:49 от Ariel16

# 268
Здравейте,
От вчера от едното око на моето детенце е постоянно излиза секрет и не спира да сълзи, в следствие на което очето се слепва и не може да се отвори добре.
От какво може да е и какво да направим за да се оправи.
За момента го почистваме с физиологичен разтвор.
Писах и на личната, но все още нямам отговор.

# 269
Или е  Кониоктивид или е запушен слъзен канал. И в двата случая щом има секрет ще трябват капки. Почиствай  с преварена водичка да не се лепва оченцето и се консултирай с педиатър. Мисля, че изписват Офталосептонекс.
Здравейте,
От вчера от едното око на моето детенце е постоянно излиза секрет и не спира да сълзи, в следствие на което очето се слепва и не може да се отвори добре.
От какво може да е и какво да направим за да се оправи.
За момента го почистваме с физиологичен разтвор.
Писах и на личната, но все още нямам отговор.

Общи условия

Активация на акаунт