Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 010
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • sofia
Здравейте и от нас Simple Smile

Гебура, в родилното ги държат с цяла длан, пръстите са разперени от двете страни на вратлето и под едната мишница.

Аз днес бях при Ивчето и си изяде 70мл мляко, до скоро ядеше по 40-50мл, та съм много доволна и една идея по-спокойна. Доста лакомо хапва.
Утре пак съм при нея, толкова се радвам , че ме пускат всеки ден.

# 241
Здравейте и от нас Simple Smile

Гебура, в родилното ги държат с цяла длан, пръстите са разперени от двете страни на вратлето и под едната мишница.

Аз днес бях при Ивчето и си изяде 70мл мляко, до скоро ядеше по 40-50мл, та съм много доволна и една идея по-спокойна. Доста лакомо хапва.
Утре пак съм при нея, толкова се радвам , че ме пускат всеки ден.
Аз я държа палеца под едната мишница, показалеца над рамото, останалите 3 пръста под другата мишница. Няма страшно да се притисне вратле, или? Защото другата опция е палеца под едната мишница,  останалите 4 пръста под другата.

# 242
  • sofia
Държат при вратлето със сигурност, не само под мишниците. Утре ще помоля да ми покажат

# 243
Да се запиша и тук вече.
Аз да питам дали знаете някой по-щадящ начин да държа бебето, докато го храня, защото много ми се натоварва операцията? Той и сега както яде, заспива, после пак се буди и яде и така по няколко пъти на хранене, съвсем се удължават нещата и ми е още по-трудно да го държа толкова дълго. Днес последните глътки му ги дадох, докато беше легнал, но се притеснявам да не се задави така. Надявам се утре да ме боли още по-малко и скоро да нямам проблем с това. И с оригването имаме проблем, заради това, че не мога да го хвана хубаво все още. Мисля, че някъде имаше картинки за това как се хваща по различни начини, за да се оригне, ако някой я има ще се радвам, за да намеря нещо работещо за момента.
И да питам момичетата, които са били със секцио, колко време след операцията корема ви е стоял мек?

# 244
Сим, дай си време, аз съм над 2 седмици след секцио и още ми е трудно. Трябва си време организма да се възстанови, операцията не е лека. Разбирам те за храненето, аз имам същия проблем, трудно я държа, особено на едната гърда ми е почти невъзможно да я слагам и на мен ще ми е от полза ако някой по-опитен покаже позиции.

# 245
Сим, в неонтологията в Шейново ги хранят легнали, само им обръщат главата на една страна. На мен не ми допада този вариант, но е опция докато се почувства човек по добре.
За оригването аналогично, може да сложиш бебо по корем на бедрата си и така да потупваш гръбчето

# 246
Тъкмо щях да пиша да пробвате да се кърмите легнали.
Момичето, което беше с мен в стая, беше секцио и първите дни кърмеше легнала.

# 247
И двете деца кърмя легналага по възможност.  Много е удобно и щадящо за ръцете и гърба.
Ако си седнала сложи възглавница на краката, за да имаш упора.
Аз съм след второ секцио. На 4-5 ден става значително по- лесно. Искай си обезболяващи, няма нищо лошо в тях. На 10 ден някъде вече си върших всичко вкъщи без затруднения.
Корема още ми е мек, но и не очаквам скоро да е пак същия. Трябва да минат няколко месеца и да започна тренировки.

# 248
Да и аз обичам да кърмя легнала, особено нощно време. Така кърмех и първото дете. Поне не си напрягам гърба и вечер мога да отпочивам по този начин.
Сим, можеш да опиташ така. Доста, ще ти олекне.

# 249
За кърменето ще опитаме, но още нямам кърма, а от тези шишета направо тече и ме е страх като и легнал и аз инстинктивно му завъртях главата настрани. Днес ще пробвам да намеря консултантката по кърмене в болницата и ще видя какво се случва и ще се надявам скоро да се кърмим.

# 250
Сим, за кърменето само не се напрягай,  в началото помага да си спокойна, което в болница след секцио е трудно. На мен цеденето с помпа докато съм със затворени очи или гледам снимка на бебето или самото бебе докато спи много ми помогнаха. Слагах я и често на гърда, но не знам колко работа вършехме,  чак седмица по късно усвоих правилното засукване.

# 251
Я кажете мнение. Бебето се роди 51 см, 3800, очаквах по-малко. Какви дрехи за изписване да донесат, 50 или 56. Имам чувството, че едните ще са малки, а другите - като чувал. Марка - h&m.

# 252
50.
Малкият сега е 52см и 50ти размер на HM още му е добре, те са уголемени.

# 253
Привет дами Simple Smile
Какъв слънцезащитен крем да взема. Някоя има ли опит вече.

# 254
Аз напълно те разбирам, понеже и аз бях секцио съвсем скоро, на 15.02 се роди Дани.Искам да ви кажа че мен много ме болеше, даже и с обезболяващи, изобщо не успях да кърмя в болницата, легнала пак не става защото аз на страни не можех изобщо да се завъртя.Добре че тук, мъжа ми беше с нас 24/7 за да се грижи за бебо, понеже тук не ги взимат изобщо, оставят ги на майката през цялото време.Той го хранеше, оригваше,сменяше, приспиваше, всичко.Не беше мигнал горкия, нито беше ял.Нямах никаква коластра.Не ми беше лесно изобщо със ставане и придвижване, отделно бях оттекла много.😣

Общи условия

Активация на акаунт