Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 034
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
На ден точно не мога да кажа, но за 1 месец (без 3 дни, от изписването) е качил 1кг и 300гр.
Според педиатъра е идеално даже

# 286
  • София
Ади за 1 месец беше качила 1.100кг, казаха ни, че е супер. 🤗

# 287
Много се радвам, че се раздвижи темата:).

За слъзните канали- Деа не е имала такъв проблем, но освен стерилна марля д лайка , на много места съм чела за марля с капки кърма. Звучи доста странно, но казват, че действа.

Относно слинг, бях се консултирала и казаха, че в началото е най-добре еластичен.

Аз пак да питам- как обличате мъниците навън, когато е 2-3 градуса?

# 288
Момичета, тези от вас, които родихте нормално и имахте шевове, след колко време спряха болките?
Вчера ни изписаха, прегледаха ме и казаха, че всичко е наред. Но си ме боли основно от едната страна. Днес се престраших да видя шевовете и точно от тази страна, където ме боли, е по-подуто. Където е шевът. Не знам дали е нормално. Не е зачервено, няма някакво изтичане. Пръскам с цикатридина, вчера си направих и промивка със смрадлика (по веднъж на ден ли се правят промивките?), казаха ми и какви болкоуспокояващи да пия. Поне при бебчо всичко е наред Blush
Мече, на 2рата седмица след раждането ми се получи мехур до единя от шевовете и много ме болеше. Аз си помислих, че е възпалено и отидох на преглед и АГ каза, че е просто реакция на организма. Изтиска ми мехура от който каза, че е изтекло само кръв и ми преписа антибиотик за пръскане. Оправих се бързо, но докато не ми паднаха конците си имах дискомфорт.

# 289
Ния на месец без 2 дена беше качила 1.200кг. Лакомница си ми е, даже от няколко дена почнах да прибирам дрешки 50 размер, вече е голяма за тях.

# 290
  • София
Аз също не давам пробиотик, защото самата кърма действа като пробиотик.
Секциото вече не го усещам освен ако не го пипна. Боли ме корема над разреза, все едно са ме били.
Малчо още не може режим да си изгради. Сутрин и вечер суче през час, през останалото време на 2часа,нощем понякога на 3ч. Ака по 5-6 пъти в ярко жълт цвят. Другата седмица сме на контролен преглед и ще видя колко е качил от изписването. Аз за облекчаване на газовете давам лефакс. Много е удобно с тази помпичка директно в устата му слагам капките. Има ефект защото го чувам как пръцка от време на време. За сега само прясно мляко и всякакви храни които образуват газове избягвам да ям.

# 291
Включвам се. Благодаря Таня за темата. Аз си свикнах с вас и смятам много често да ви пиша и чета. София се роди на 21 февруари, 2600 кг. 48 см.

Тази тема ще е супер да обменяне на опит, информация или просто за да си помрънкаме. Ето, аз започвам: спи ми се, ама много. Хахахах

# 292
Освен да продължим с бойците в тежка категория - На 2-ри март се роди Александър, 2500 гр, 49 см.

# 293
Момичета, тези от вас, които родихте нормално и имахте шевове, след колко време спряха болките?
Вчера ни изписаха, прегледаха ме и казаха, че всичко е наред. Но си ме боли основно от едната страна. Днес се престраших да видя шевовете и точно от тази страна, където ме боли, е по-подуто. Където е шевът. Не знам дали е нормално. Не е зачервено, няма някакво изтичане. Пръскам с цикатридина, вчера си направих и промивка със смрадлика (по веднъж на ден ли се правят промивките?), казаха ми и какви болкоуспокояващи да пия. Поне при бебчо всичко е наред Blush

Аз съм 10 ти ден след раждането със външно шевове. Подуто е на допир, на моменти при сядане ми е дискомфортно, но  вече болката е минимална . Дори я няма, но не смея да се зарадвам :д
На всяко ходене до тоалетната се промивам със смрадлика и гледам да пръскам мястото с цикатридина спрей. Самото охлаждане от спрея успокоява мястото. Преди два дни усетих лек сърбеж и четох, че това значи че заздравява, вече и него го няма. Търпение и търпение.

Ние се кърмим само от едната гърда :д / претенциии, другата не я иска въоцще/. Спед всяко кърмене се цедя и додавам мляко от шишето, докато се унесе. Кърмим се около 20мин, после се изморява и заспива на гърдата. И аз нз кое е правилно и кое не, следя нуждите на детето. Педиатърката каза, че масово си имат предпочитания за гърда до към 4тия месец. Ще видим. За мен най-важното е , че имам кърма.

# 294
  • sofia
Аз горещо препоръчвам Про Комбо бейби, детето ми има редовен стомах, въпреки, че е на АМ.
Аз като бременна го пиех и сравнявайки го с Биогайа виждах огромна разлика и още тогава бях решила на детето да взема от този. Ако сравните съдържанието сами ще видите разликата.
Дано съм полезна на някого.

# 295
И мен ме нямаше няколко дни, ама се напасвахме с Кари и нямаше много време за писане и четене Simple Smile. Вече 9 дни след операцията мога да кажа, че почти мога да спя и да се въртя на ляво и дясно и изправям с минимален дискомфорт. Simple Smile Малката е изцяло на кърма, като радко се случва да дохраня с 10мл АМ. Яде на 3-4-5ч на поискване, като редувам гърдите не по време на хранене, а на всяко хранене... нз дали е добре, ама гърдите ми се чувстват по - добре, а и тя се наяжда щом си спи 3ч. Защото иначе нахапва и двете и те за 2ч не могат да се възстановят, а за 6-7ч почивка са доста по -добре. Нямам идея колко изяжда ама около 30-40мин суче с почивки и задрямва... и накрая като заспи финално изпусне силконовото зърно приемам, че се е нахранила... дано не бъркам. Педиатърката мина днес,  каза че изглежда добре, фонтанелката почти напълно е затворена. Тя ще си и даде витамин К, каза че си има в хладилник и да не купувам аз, а аз да купя Вигантол (витамин Д) и да започна да давам от 21ви ден.

Аз ав чудя кога да я изведа, предвид лошото време което се задава... а ми се иска да я климатизирам първо... сега е на 9дни... ама ми се ще след седмица макс да излезнем... изперквам в къщи.

# 296
Благодаря за темичката, Танче!
На 03.03 в 22:10 се появи и  нашата принцеса Виктория (3.550кг)

# 297
За кърменето - аз давам колкото и когато иска да суче. Възвърна си почти теглото още в болницата и неонатоложката каза, че е идеално така (последния ден беше качил 60 грама, тя не се притесняваше).
Като бонус не трябва да се чудя как да се цедя, защото нещо не мога да изцедя от гърдите - с помпата излизат само капки. Бебето доста облекчава и не ставам на бучки. Почна да ака зелено, което го отдавам на това, че пие повече предно мляко, защото още не се е регулирало. Дано скоро се регулират гърдите.
А той успя първия ден да ми разрани гърдите и сега много бавно се подобряват. Почвам да се чудя дали няма къса юздичка на езика, другите деца не са ми правили така. Според аг е защото се е родил по-голям и да не съм чела толкова в интернет. Като гледам, ще се нагодим някак с кърменето, но ако наистина има такава юздичка, тя пречела и на други неща.
За слинг - аз не харесвам еластични и съм си приготвила тъкан. Става от новородено, но в момента гледам нищо да не ме опира в гърдите. Като заздравеят, ще се носим. Малко по-натам искам да пробвам мей-тай, но трябва да се уговоря да ми дадат или да намеря отнякъде.

# 298
Момичета аз искам да попитам, малкия вече е на 18 дни и от няколко дена е с бебешко акне, доста силно изби по цялото личице и челце чак под косичката има.Случвало ли се е на някой?Педиатъра каза с нищо да не го третираме, че така се изчиствал организма и само ще отмине.Но направо милия е пъпка до пъпка, чак по вежичките има, мн гадно дано отмине😣

# 299
Момичета аз искам да попитам, малкия вече е на 18 дни и от няколко дена е с бебешко акне, доста силно изби по цялото личице и челце чак под косичката има.Случвало ли се е на някой?Педиатъра каза с нищо да не го третираме, че така се изчиствал организма и само ще отмине.Но направо милия е пъпка до пъпка, чак по вежичките има, мн гадно дано отмине😣
И ние сме така, е по главата няма, но по лицето си има. Ще мине предполагам от самосебе си.

Общи условия

Активация на акаунт