Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 025
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Ами нашият е на 2 седмици, но вече от няколко дена го мъчат колики. Вчера взехме газ бимби, днес още не виждам ефект от капките, но сме давали само 2 пъти до тук, така че не се отчайвам още и се надявам да подействат. Днес почти не е спал, тъкмо се унесе за 10 минути и се събужда и се напъва, плаче и се свива, накрая изкарва газ, но вече се е събудил много и не може да заспи. За сега единствено спане при мен или по-точно върху мен му помага, така че мисля дали да не пробвам от тези колани с костилки.

# 436
  • София
И аз да споделя опит с коликите. Давах лефакс, като спряха да действат смених с инфакол, като спрат и те да действат пак сменям и така докато минат от само себе си. После почват зъбите, от тях повече ме е страх, с каката не спахме 6 месеца. После още 4 и така до последния зъб.
Вчера бяхме на преглед, 3500 с дрехите ни измери докторката и 50см. Наддал е 700гр от 22.02 и е пораснал с 3 см. То това денонощно цокане как няма да качи. 😂 Вкъщи всички кашляме. Каката е на вентолин и пулмикорт, аз кашлям като магаре и почнах и аз пулмокорт за 5 дни. Имам някакви гадни зелени сополи та и макситрол почнах да капя. Писна ми от 3 месеца кашляме. На всичкото отгоре и херпес от сополите ми излезе на носа. Сега изобщо не целувам ни бебето нито кака му нито мм. Някакъв порочен кръг се зявъртяхме с тия сополи... Мрън

# 437
Точно и аз това щях да кажа за колан с костилки. Определено ги успокоява, защото и моя като го сложа по коремче да лежи на корема ми и от топлината и натиска явно се успокоява. Иначе това, което описваш Деси са си точно колики. И двамата ми сина ги започнаха 2,3 дни след като ни изписаха от болницата. Общо взето след една седмица. Имай напредвид, че не е задължително при всяко бебе да почват от по-рано. При някои явно се проявяват на по-късен етап. Но щом си свива крачетата, неспокойно, плаче, пищи, червенее, дори търсят гърда за успокоение. Това са си признаци на колики.

# 438
Това е сайт, където са изброени общините, които отпускат еднократна помощ при раждане. Инфото е за 2021г,но ме съмнява да има значителни промени
https://mamalesson.com/pomosht-rajdane-osinovqvane/

# 439
Owly, аз направих консултация през Healee, само че лекарят е от Пловдив, понеже на нас София ни е далече и смятах, че може да се наложи да ходим на място. Казва се д-р Христо Петров, УНГ специалист. Може да му изпратиш снимки и видео, да потвърди евентуално съмненията и после, ако се наложи, да си отидете в Токуда. И аз ги чух като препоръка тези две имена, понеже много малко лекари се съгласяват да правят корекция на малки бебета.

Аз да се оплача за друго. Някой друг има ли на главата си свекърва, която ви лази по нервите? От 3 дни идва да помага през деня и вече ме боли главата, като влезе. Стои и ми виси на главата, докато кърмя, за да го вземе, като се наяде, по 5 пъти ме пита "още ли яде", ако нищо не й кажа, ще ми го вземе от гърдата направо, както си яде. 😱 Замислям се в мен ли е проблема, защото ако беше майка ми, най-вероятно нямаше да ме дразни така, обаче имам чувството, че ако можеше сама да си го нахрани, щеше направо да си го занесе у тях и толкова.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 07:39 от yana_rr

# 440
Яна, много благодаря за препоръката!! Ама кажи й на тази свекърва, че новородените ядат и по 1 час понякога, включително спят на гърдата и ядат - закъде бърза? Ако има бърза работа, да излиза от стаята Simple Smile Аз като цяло не бих дала да седи там докато кърмя.

За коликите - може да има от раждането. Моята шушона си ги имаше от втория ден като я взех, буквално. Просто тогава бяха леки и тези присвивания и гърчения бързо отминаваха т.е. много лесно я успокоявах, докато сега вкъщи нещата вече са сериозни. Както каза Нина - сменяме различни видове капки, слагаме топло на коремчето и правим масаж и аз лично мисля да я заведа на боуен терапия. Хората около мен се кълнат колко им е помогнало... Simple Smile

# 441
  • sofia
Яна, ти ако нямаш нужда от помощ, защо не й кажеш да не идва?
Защо трябва да взима детето след хранене?
Аз лично предпочитам сама да се оправям, много са малки бебетата и се изнервят от чужди хора.

Моето дете например не може да се приспива, ако не яде. Тези, които не кърмите - как приспивате децата?

# 442
Идва, защото майка ми беше при мен първите дни и сега и тя да се изреди да помага. Неудобно ми беше да й кажа не. Обаче в нейните представи това явно означава да дундурка бебето по цял ден, а на мен ми вика "почивай си". Явно се водя само млекоцентрала в момента. 😆 Ще видим колко още ще изтрая, много започна да ме напряга.

# 443
Sim, стискам палци да свършат работа капките. Моята така пръцка от тях, че никой в стаята няма съмнение какво прави.

Вашите бебоци кашлят ли? Деа два поредни дни се изкашля по 1- 2 пъти и не знам нормално ли е? Няма температура, яде си, не изглежда болна. В такива случаи трябва ли да я водя на педиатър? Чудя се, защото и на мен ми се случва да се закашлям без да има нещо, но не знам как е при бебетата.

# 444
Sim, стискам палци да свършат работа капките. Моята така пръцка от тях, че никой в стаята няма съмнение какво прави.

Вашите бебоци кашлят ли? Деа два поредни дни се изкашля по 1- 2 пъти и не знам нормално ли е? Няма температура, яде си, не изглежда болна. В такива случаи трябва ли да я водя на педиатър? Чудя се, защото и на мен ми се случва да се закашлям без да има нещо, но не знам как е при бебетата.

Моята кашля непрекъснато, така й започва всеки рев - с кашлица. С мъж ми само като чуем кашлянето и настръхваме и двамата 😀😀😀

# 445
И Ния кашля понякога и адски често от лакомия се задавя...направо всеки път настръхвам

# 446
Кари кашля понякога, но доста киха, казаха ми че е нормално, също така имам приятелка с бебе на 5 месеца и казва, че той също е кашлял, кихал и по нейни думи хъркал като стар човек първите няколко месеца. А на мен лично акушерката ми каза, че е нормално понеже те сега се чистят.

Относно свекървите аз съм в същата ситуация, понеже не сме в България свекито дойде за месец при нас и в буквалният смисъл е като хрътка само чака да не съм около детето и да я вземе. Оправдава се с това че съм със секцио и да съм си почивала, първите два дни спа при нея за по няколко часа защото не можех да ставам и да поспи мъжът ми, на сега вече си спинка при нас и тя много се дразни от това, даже тази сутрин каза че не и я даваме, което беше супер тъпо да го каже тъй като ние сме хората които трябва да я гледат основно а тя само да помага но за нея е обратното….
Съжалявам за дългият пост.

# 447
  • sofia
Моето мнение е , че помощ е нужна в домакинството, чистенето и готвенето. Бебето чудесно може да се гледа от един човек. Жалко, че не го разбират

# 448
Гебура, да ти кажа май има ефект, но да не бързам да хваля, че редовно така като кажа на някой, че спи и е много кротък и на другия ден ни побърква от рев. Днес само сутринта малко се прави на интересен и заспа само в мен, но от тогава си заспива след ядене и почти не се буди от газовете. Пръцка си добре и си ака добре като за бебе на смесено хранене прави по 3-4 наакани памперса на ден.
След болницата имаше едни пъпчици по дупето, че там не ги сменяха често и ми го носеха наакан почти винаги. Те се оправиха като вкъщи си го мием, сменяме редовно и мажа с крем. Обаче тази нощ пак спа 6 часа и реших вече като спи така да не го будя и съответно не е сменян през цялото това време и сега пак са се появили. Вече не знам да го будя ли или не, ако пак прави такива големи интервали сън. Като го събудя после трудно заспива и ни подлудява през ноща, а ако не го будя и сменям и тези пъпчици ме притесняват, сутринта беше препълнен памперса и пропуснал даже.

За помощите - в София няма помощ от общината, преди е имало. За помощ от държавата и за детски се ходи в агенцията за социално подпомагане. Ние вчера взехме акта за раждане, така че ще видя да ходя скоро да се разправям и с тези помощи, докато мъжът ми е още вкъщи.

Иначе ние вкъщи всички сме болни и гледаме бебето с маски. Меря му температурата редовно и се надявам да не се зарази. Той си кашля и киха от родилното още, нормално било.

# 449
Аз съм съгласна с Люба с бебето се справяме аз и Мм, ама ако има кой да сготви и изчисти е това ще е истинска помощ. Simple Smile добре че имаме миялна и сушилня хаха иначе ще тънем в мръсни чинии Simple Smile

Сим, да ти кажа същото е при мен ... кажа че беба спи... и после никакво спане... сега вече на никой нищо не казвам! Как в бебето отговарям, че се справяме и си имаме от всички красоти с бебе, без детайли! Пробвай галофарм кремче, казват че е много добро за възпалено и против възпаляване на дупе, аз вчера видях една пъпчица и намазах с биодерма за смяна на пелени, веднага се скри. Ама вчера и тя пръсна 2 памперса и чак пропуснаха. Аз не будя през нощта и Кари има паузи от по 5ч,(понякога) пу пу... сутринта мия и мажа кремче и оставям 3-5 мин без памперса, за да подиша кожата.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 17:40 от Milena Stoyanova Ju 638393

Общи условия

Активация на акаунт