Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 985
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, малко глупав въпрос, но как разбирате кога и дали има колики?

# 151
Ако плаче неутешимо, не е гладно, със сменен памперс, не му е топло/студено, присвива крачета към коремчето и коремчето се чува да къркори.. колики са. 🤯

# 152
За да се признаят официално за колики, има правило по 3. Поне по 3 часа, поне 3 дни седмично, поне 3 седмици... И да няма друга причина да плаче.
Но ако не мога да успокоя бебето, нещо не му е добре и плаче, но не знам какво, аз си го наричам колики.

# 153
На нас лекарката на бебето ни изписа превантивно Биоамика за колики като дойде да го види.
Мислим че има ,на  принципа на изключването-нямаше други причини за поведението  му.
Аз имам напредък с кърмара-все още твърди и болезнени гърди ,но ползвам помпа и му давам изцеденото количество. Ползвам да му го дам докато приготвим АМ . Изпива го много бързо.
Купих си силиконови накрайници и ги ползвах-пое ги ,но не знам колко се получи ,защото кърменето продължи часове. То дойде време за следващото хранене .а ние не бяхме приключили предходното .
Може ли съвети

# 154
Спокойно. Вероятно болката е като натъртено. Няма да мине веднага, дай му ден-два. Трябва да разкараш бучките, болката ще си мине сама.
Виж http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html
За разранени зърна следи бебето да засуква хубаво, тук е описано https://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/. Ако продължава да има проблеми, свържи се с консултант. Колкото по-рано се оправи засукването, толкова по-лесно ще е. Докато свикне отново детето на гърда, аз бих го държала максимално много кожа в кожа, да суче когато си иска и да не прегладнява. Ако задреме на гърдата, го разбуди малко.

Благодаря! Точно като натъртено е болката.
Иначе бебо е мн малък 2800гр), а моите зърна стават огромни, и май там е корена на проблема с рагадите. Вече фактор е и мързела му след като свикна на шише докато чаках да минат въпросните рагади. Ще се цедя само ако трябва. Но и с консултант ще говоря задължително!

И все пак, ако нещо се наложи, на АГ ли звъня за помощ или на личен лекар.

# 155
  • Sofia
Как спят вашите бебчета,настрани или на гръбче?
Знаете ли дали има консултанти по къпане?
Да дойдат в къщи и да покажат на родителите как се прави това “много трудно”нещо 🤨

# 156
Спокойно. Вероятно болката е като натъртено. Няма да мине веднага, дай му ден-два. Трябва да разкараш бучките, болката ще си мине сама.
Виж http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html
За разранени зърна следи бебето да засуква хубаво, тук е описано https://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/. Ако продължава да има проблеми, свържи се с консултант. Колкото по-рано се оправи засукването, толкова по-лесно ще е. Докато свикне отново детето на гърда, аз бих го държала максимално много кожа в кожа, да суче когато си иска и да не прегладнява. Ако задреме на гърдата, го разбуди малко.

Благодаря! Точно като натъртено е болката.
Иначе бебо е мн малък 2800гр), а моите зърна стават огромни, и май там е корена на проблема с рагадите. Вече фактор е и мързела му след като свикна на шише докато чаках да минат въпросните рагади. Ще се цедя само ако трябва. Но и с консултант ще говоря задължително!

И все пак, ако нещо се наложи, на АГ ли звъня за помощ или на личен лекар.
Ако е мастит, и личния лекар, и аг ще се справи. Само трябва да се внимава ако изпише антибиотик, да е съвместим с кърменето (проверяваш в e-lactancia.org). Ако стигнеш до абсцес, тогава специалистът е мамолог. Но аз не съм стигала и не познавам друга майка да е стигала. За мен това е само теоретична възможност.
За устичката - бързо ще порасне. Само трябва да следиш да отваря широко уста.

# 157
Здравейте, присъединявам се към тази група вече.Синът ни Дани се роди на 15.02 със секцио е 39г.с, понеже беше разположен седалищно.Роди се 3.500кг 52см, напълно здраво бебе.Още сме в болницата, но днес ни изписват, 3 дни престой.Искам да попитам мамите минали през секцио, веднага като се роди след 2 часа ме преместиха в стая с бебчо и таткото.Бебето си е при нас нон стоп, таткото също спи с нас в болницата.Веднага след 2 часа реанимация след секциото го сложих на гърда.Но нямам нищо, днес е ден 3 от както се е родил и го слагам на гърда и пак нищо не изтича, той суче мн силно и му харесва, но аз нямам нищо, нито коластра нито мляко.Днес се прибираме и ще пробвам да изцедя с помпата за да се уверя че има нещо, в което се съмнявам.До сега давахме Ам, понеже нямам нищо, но той иска да седи на гърда и много се надявам да тръгне нещо коластра или мляко скоро.Зърната са ми също проблемни, вдлъбнати са, ползвам и силиконови накрайници, но почнаха да се разранявт вчера имах и кръв от едното зърно, понеже той суче но нищо не излиза.Незнам какво да правя, на някой да му се е случвало това, специално след секцио да не е имал нито коластра нито мляко?😳

# 158
За разраняването нещо не засуква добре. Може би и заради това не може нищо да изсуче. Иначе - гледай дали преглъща, и гледай после в накрайника дали има някоя капка жълто или бяло. Ако преглъща, значи нещо суче.
Свържи се с консултант, навсякъде има ла лече лига, и в Испания трябва да имат клон. Или може онлайн консултация с някоя от бг, ако искаш да си говорите на български.

# 159
За разраняването нещо не засуква добре. Може би и заради това не може нищо да изсуче. Иначе - гледай дали преглъща, и гледай после в накрайника дали има някоя капка жълто или бяло. Ако преглъща, значи нещо суче.
Свържи се с консултант, навсякъде има ла лече лига, и в Испания трябва да имат клон. Или може онлайн консултация с някоя от бг, ако искаш да си говорите на български.

Да, започнах да имам съмнения за накрайниците, акушерката ми каза да взема най-малкия размер, понеже бебето има мн малка устичка, обаче ми се струва че за самото зърно са ми малки.Снощи видях 2 капки вътре и бяха примесени с кръв, явно някаква коластра е тръгнала.Но какво се прави в този случай, да взема по-големи накрайници, но като има малка устичка, не вярвам жената да ме е подвела, мн ми помогна и ми даде мн съвети.Почва да ми става кофти, понеже всеки път като отвори устичка и иска да е на гърда аз изпитвам ужас, че зърната не са ми ок и че нямам нищо да му дам.Много познати ми казаха че същото им се е случило след секцио и в този период от 5-6дена няма какво да се направи.Единствено да се слага на гърда да стимулира нон стоп докато не потече мляко , но го храня с Ам, гладен е и не издържа, плаче и е нервен...за сега правим така 20 мин на едната гърда+ 20 на другата и след това даваме Ам.И е спокоен и гърдите ми се стимулират.За сега не е тръгнало мляко.Хубавото е че иска гърда, даже предпочита пред шишето, което ми дава надежда че ще тръгне мляко.Просто незнам защо гърдитр ми не реагират😳
Мислех си да не е от многото обезболяващи тези дни и упойки които имах покрай секциото, отделно ми вливаха системи нон стоп, може и моя организъм да е стресиран.😳

# 160
  • София
Здравейте, да се запиша при вас. Днес родих второто си дете Михаил 2570гр 47см.

# 161
Силиконовите зърна се смятат по размера на зърната, не по размера на устата на бебето. Може да пробваш и въобще без тях, ако успее да засуче ще е най-добре (но трябва да пробваш още щом се размърда, преди да се събуди хубаво). Може да пробваш и с помпа, ако успява малко да издърпа зърната, и веднага слагаш бебето. Виж статията за разранени зърна на Хедра. Може също да мажеш с крем за зърна, аз съм си взела пречистен ланолин за кърмачки (той е без отмиване).
За акушерката.... тези в моята болница в бг са много зле за кърмене. Дават щедро съвети, но не винаги правилни. Така че аз бих си търсила конкретно консултант по кърмене. Питай и в болницата, в някои имат на щат.

# 162
Привет на всички бъдещи мами! 😊
Бъдете благословени ! ❤❤❤
И въпросче според вас крие ли рискове планираното секцио ,като се има на изпредвит,че бебчето отговаря в напреднала г.с. на килограми (определящи се от измерване на главичка,раменца и коремче)и спрямо тази хипотеза дори и на избрана ранна дата ,около 12 дни преди термина да бъде придружена със тревога и притеснение за първа бременност!?

# 163
Аз бях с планирано секцио заради седалищно предлежание. Не бих казала, че е имало стрес поне при мен. Е в началото като разбрах, не го приех много ок, но след ден вече нямаше значение как ще излезе, важното беше да е жива и здрава. Аз бях 9 дни преди термин и си се роди 3 кг. и 50см. съвсем нормални мерки.
    Абе мамчета, вашите бебешори как спят нощно време? Смисъл правят ли дълги паузи или си се будят на определеното време и си искат порцията?

# 164
При нас се буди на 3-4 часа.
Много бих искала да махна едното нощно хранене, но просто не виждам как да стане при положение, че тя се буди полудяла от глад. Та все още са 8 хранения а гледах на кутията, че на 120мл трябва да са 6-7 хранения

Общи условия

Активация на акаунт