Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 060
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Аз почиствах с чай от лайка, за един ден отмина

# 271
Сим, ако е само на кърма, би трябвало да има поне 3 наакани памперса за денонощие. Ако при това положение не е акал, възможно е да не е запек, а да не му стига. Ако дохранваш и с АМ, може и да го запича, някои млека така действат. Ние като се прибрахме от болницата, дохранвах с аптамил и бебчо не беше акал 2 дни, изкара ми акъла. Започнах веднага пробиотик, по малко водичка между храненията и масаж на корема при смяна на памперса и веднага имаше ефект.

# 272
Благодаря ви. Почваме пронивки с лайка.
Личната ни изписа и очни капки тобрекс 3х1

# 273
Всъщност до сега беше само на АМ, едва вчера успях да си отпуша каналите и вече яде и кърма. За сега кърмата ми е малко, само по 30мл. на ядене горе-долу и останалото дохранвам с АМ. Давам същото, каквото даваха и в болницата и до сега нямаше проблем, даже на всяко хранене си акаше. Иначе е много лаком и яде по повече на хранене, отколкото препоръчват по схема.

# 274
Здравейте,
От вчера от едното око на моето детенце е постоянно излиза секрет и не спира да сълзи, в следствие на което очето се слепва и не може да се отвори добре.
От какво може да е и какво да направим за да се оправи.
За момента го почистваме с физиологичен разтвор.
Писах и на личната, но все още нямам отговор.
И при нас едното око сълзеше и се образуваха гурели, които следваха окото. Казаха ми, че се чисти още от моите хормони.
Чистих само с тампон и преварена вода от вън на вътре без да повтарям, за да не се разнесе.
След седмица мина без да съм слагала капки.

# 275
Здравейте,
От вчера от едното око на моето детенце е постоянно излиза секрет и не спира да сълзи, в следствие на което очето се слепва и не може да се отвори добре.
От какво може да е и какво да направим за да се оправи.
За момента го почистваме с физиологичен разтвор.
Писах и на личната, но все още нямам отговор.
И при нас едното око сълзеше и се образуваха гурели, които следваха окото. Казаха ми, че се чисти още от моите хормони.
Чистих само с тампон и преварена вода от вън на вътре без да повтарям, за да не се разнесе.
След седмица мина без да съм слагала капки.

И аз за сега ще се въздържа от капките. Започнахме промивки с лайка.
Благодаря!

# 276
Пробиотик даваш ли? Масажа на коремчето много помага както и "каране на колело" с крачетата, да му се раздвижи малко перисталтиката.

Аз да се оплача, както бях супер след секциото, от вчера ме наболява от едната страна над раната и има лек оток. Самото място е като изтръпнало. Мисля днес да се свържа с АГ, да го питам нормално ли е.
Всъщност до сега беше само на АМ, едва вчера успях да си отпуша каналите и вече яде и кърма. За сега кърмата ми е малко, само по 30мл. на ядене горе-долу и останалото дохранвам с АМ. Давам същото, каквото даваха и в болницата и до сега нямаше проблем, даже на всяко хранене си акаше. Иначе е много лаком и яде по повече на хранене, отколкото препоръчват по схема.

# 277
  • София
аз не съм писала, въпреки че ви следя в темичката точно заради притеснения. Бебка беше с тежка жълтеница - роди се малка и само спеше. Бях си взела кантар под наем и се бях психясала докато не си върна теглото от раждане. И ние ходихме на фототерапия, изследвахме билирубин, но май премина.
Утре прави месец и като че ли е по-добре, но си чакам другата седмица прегледа при лекарката да видим колко е пораснала.

40мин сукане е добре. Ако и сама се буди на 3ч. аз не бих се притеснявала. Аз си я будех преди и ден и нощ  - оставена сама по над 4 часа не се будеше. А и сучеше по 15 мин и заспиваше. Затова на 2-2.5 часа будех докато не се изчисти жълтото.
Момичета, някое бебче със жълтеница? На 13 дни е моя бебчо и още има. 😔 Утре ще ходим при педиатърката и ако прецени, че не е към преминаване каза, че ще изследваме Билирубина. Доста ми е притеснено, понеже се роди мъничък 2.450 и е малко над теглото, което се роди2. 600. Суче на 3 часа, но по 40мин.не мога да го събудя после. Някоя мама със съвет?

# 278
Пробиотик даваш ли? Масажа на коремчето много помага както и "каране на колело" с крачетата, да му се раздвижи малко перисталтиката.

Аз да се оплача, както бях супер след секциото, от вчера ме наболява от едната страна над раната и има лек оток. Самото място е като изтръпнало. Мисля днес да се свържа с АГ, да го питам нормално ли е.

Не давам пробиотик. Сега ще звънна на личната да видим какво ще каже тя.

За секциото и при мен от 2 дена е супер, почти не го усещам, днес ми махнаха конците и съвсем добре се чувствах и изведнъж се ударих на един ръб точно там, където е разреза. Сега започнах да си втълпявам дали единият шев не е малко по-отворен от другите. Малкият плачеше и аз да бързам да го оправя и се ударих неволно... Така че кажи какво са ти казали. За сега няма да бързам да звъня на доктора за най-малкото притеснение, понеже не ме боли много.

# 279
За ви попитам възможно ли е от омнибиотик Панда да се чувства по зле бебето относно коликите. 4 дена давах и вечерите бяха по зле от попринцип. Вчера не и дадох и си се мъчеше с газовете пак но както попринцип. Чак ми е странно да е от него ама...

# 280
Според мен е възможно.. и при нас е така, аз и давам биоамика и забелязвам че от няколко дена и е трудно изхождането, цялата става червена и се напъва супер много, и докато спи почна да се прегъва и плаче Confused на някой да му се е случвало?  да даде съвет какво да правя..

# 281
Момичета,които сте ползвали слинг,как и какъв решихте да си вземете?
Аз реших да наема и ми дадоха тази информация:
Всеки един етап от развитието на детето различна носилка е подходяща. За новородено до 30-40дена се носи в слинг ( тъкан, еластичен и с халки+ caboo)

След тази възраст до 3,5-4м. Вече може да носите И в май тай, half и full buckle носилки. (Така наречените хибридни носилки) Те са доста по-бързо и лесни за поставяне от слинговете. Много родители ги предпочитат.

След 3,5-4м. вече може да носите в РЕГУЛИРУЕМА ергономична раница. В зависимост от марката и модела ще може да носите в нея до около година и половина-три.

Раници на които панела (седалката) не се регулира са подходящи за деца над 7м. и 74см. височина.

Бебето ми е на 3седмици, напоследък сме все на ръце,има колики и трудно заспива .
Sim ,като си на кърма + АМ ,колко добавка даваш ? Радвам се да прочета ,че при теб и кърмата е тръгнала и секциото не напомня толкова за себе си Simple Smile
Аз напоследък не мога да ползвам помпа и го слагам на гърда често без да знам колко суме,но така е спокоен и заспива .след всякакви опити за приспиване преди това,с временен или без успех.
В групите за кърмене мамите масово кърмят дълго,на мен личната  на детето  каза мах 30-40 минути общо и за двете гърди ,позната неонатоложка 15минути на гърда,същото съветва и консултант по кърмене.
И не се изхожда както преди  -имаше 2-3 наакани  памперса на денонощие  . Сега има дни без или с едно и трудно се случва
Ако сте се сблъсквали ,дайте съвет!

# 282
  • Пловдив
Момичета, тези от вас, които родихте нормално и имахте шевове, след колко време спряха болките?
Вчера ни изписаха, прегледаха ме и казаха, че всичко е наред. Но си ме боли основно от едната страна. Днес се престраших да видя шевовете и точно от тази страна, където ме боли, е по-подуто. Където е шевът. Не знам дали е нормално. Не е зачервено, няма някакво изтичане. Пръскам с цикатридина, вчера си направих и промивка със смрадлика (по веднъж на ден ли се правят промивките?), казаха ми и какви болкоуспокояващи да пия. Поне при бебчо всичко е наред Blush

# 283
Да, питай я, защото аз от педиатър знам, че при бебетата, родени секцио, е задължително поне до третия месец да се дава пробиотик, защото при раждането са населени с болнични бактерии, не от майката, както е при нормалното.

Аз съм взела еластичен слинг и не е труден за връзване. Има едно клипче с Олга Дукат, която показва как се прави. Вече няколко пъти слагам бебчо, успокоява се на момента и заспива. Само ме притеснява, че тук няма къде да отида да ми покажат на място или поне някой да види дали съм го вързала правилно, за да съм спокойна, че крачетата са правлно разположени.
[/quote]

Не давам пробиотик. Сега ще звънна на личната да видим какво ще каже тя.

За секциото и при мен от 2 дена е супер, почти не го усещам, днес ми махнаха конците и съвсем добре се чувствах и изведнъж се ударих на един ръб точно там, където е разреза. Сега започнах да си втълпявам дали единият шев не е малко по-отворен от другите. Малкият плачеше и аз да бързам да го оправя и се ударих неволно... Така че кажи какво са ти казали. За сега няма да бързам да звъня на доктора за най-малкото притеснение, понеже не ме боли много.
[/quote]

# 284
Аз имах доста голям оток от шевовете, слагаха ми и студени компреси в деня на раждането за да поспадне малко. След това си беше голяма мъка със сядането, 13 дни по-късно все още има лек дискомфорт, но е сравнително по-малко.

Аз да попитам вашите бебчета колко наддават на ден. Днес бяхме на преглед и го измерихме 3760 гр., а на 22.02 в деня на изписване беше 3120, изцяло на кърма е, като гледам да го храня през час и половина- два, но не винаги се получава,( абе май си е на поискване повечко), а и го оставям да яде колкото иска само от едната гърда. Има периоди в които суче 5 мин и заспива, има и такива по половин час, та си мислех че колкото му е необходимо си хапва, но явно му разширявам коремчето и преяжда..
Казаха не по-малко от 2 часа и нагоре да спазваме режим, но сега не ми е ясно колко трябва да го държа на гърда, тъй като не знам колко трябва да изяде…ще пробвам с по 10 мин на хранене, пък да видим как ще се отрази

Общи условия

Активация на акаунт