Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 079
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Сим, за климатизация може да отваряш прозореца, слагаш шапчица, завиваш добре и да спи 30тина минути на отворен прозорец.

Веси, и аз така мисля. Ама както казах тя явно е от малко по-старата генерация и просто си знае заученото това е от-до и толкова Simple Smile а и предвид, че се роди по-мъничка вероятно просто си наваксва. Но може би съм я прехранвала малко с двете гърди, защото откакто спрях да я храня така доста по-рядко връща след хранене.

# 316
Мен сън не ме лови тази нощ.Бебетата ги взимат в 00:30 и ни ги връщат в 5ч сутринта. Вики нали се роди 22ч,на следващия ден (04.03) в 9ч ми я донесоха.От тогава на всеки 3ч я слагам на гърда.Нямам добавка от АМ ,обаче явно веднага е слязла кърмата тъй като вече изгубих бройката на аканите памперси, които смених 😄 Голяма е дрисла 🤫 Ако всичко е наред и наддава се надявам в понеделник да ни изпишат 🤞 Баткото много се вълнува, постоянно иска видеовръзка или ако не мога -снимка.
Тя пък госпожицата е лика  прилика с него като бебе.Той е много горд от това!Направих колаж даже с негови и нейни снимки за да се види нагледно.

# 317
  • sofia
Въздухът е най-чист, когато има сняг. Нашата педи каза, че над 0 градуса е ок за разходки. Ние вчера изведохме на балкона Ивчето за малко.

# 318
Моята дама наддаде 1400 първия месец и педито нищо не каза, че е много.
За излизането... Аз я бях извела още на 10тия ден на -2 градуса. От тогава си я извеждам всеки ден за по 2 часа, а уикендите по 4-5 часа стоим в парковете. Единствено ме спира дъжд, мъгла и сняг.

# 319
Алекс яде страшно много, поне така казаха в болницата, че било доста това, което хапва. Яде като по часовник, на 3 часа и първия ден не знаеше как да яде от шишето и хапваше само по 15 мл на ядене. На втория ден станаха 40 мл., а вчера (трети ден) вече 50 мл. Спи, яде и ака. Не знам какво значи да са пълни памперсите - винаги има нещо в тях, ама колкото една маслинка. Но то с такова малко дупе, колко да има Simple Smile
Вчера тръгна и кърмата на мама, ама още слабичко, а и той няма сила май да суче (или поне не знае). Сила може и да няма, ама желание - охоооо. В понеделник ще я посетят и консултанти по кърменето, за да ударят едно рамо.
Иначе от болницата направиха голям жест и настаниха жена ми (тя реално е изписана от събота) в единична стая с бебето в детското отделение.
А, освен това, глюкозата му е спряна вече, понеже си държи стабилни стойности на кръвната захар. Температурата също май почва да я държи добре, ама още малко ще го наблюдават. И скоро се надяваме на изписване. Аз реших да боядисам малко вкъщи през това време - еми не ми е това призванието Simple Smile

# 320
Аз минавам да се оплача, явно ще продължават моите драми с храненето. За 1 седмица София е наддала само 70гр 😲 Явно новата схема не действа. Може би й идват големи нощните паузи или пък не й стига кърмата, ама си спи и пълни памперсите.. някой друг с такива чуденки има ли?

А за излизането и ние си излизаме освен при силен вятър, дъжд или мъгла. Още като ни изписваха от болницата попитах неонатоложката трябва ли да се чака някакво време и каза не.

# 321
Аз още не съм изкарвала Тодор. Тук постоянно или вали, или има силен вятър или мъгла.
За капак вчера паднах по стълбите и не дъм много подвижна..

# 322
Аз май направих грешка.. по принцип се цедя и Оги яде кърма от шише, нямаше проблем с изхождането, обаче в петък цял ден му давах АМ, защото върна 2 пъти кърма и аз тъй като имам един голям фиброаденом реших, че  нещо не е окей кърмата и викам до понеделник до консултацията с педиатърката ще давам АМ. Да обаче Оги се запече ... и даже плаче от коремче, че не може да се изака 😔 от вчера си му давам пак кърма, обаче от през нощта някъде не е акал изобщо и днес е неспокоен... сега не знам какво да предприема, ще започна пробиотик биогая от днес, иначе утре ще го водим при педиатърката.

# 323
Здравейте, момичета! Включвам се и аз с удоволствие. Свикнах с Вас и смятам честичко да пиша и чета тук.

Моят Михаил се роди на 23.02.2022 г.
Прекрасна идея за създаване на тема тук, ще си обменяме опит, ще споделяме майчини радости и тревоги, или просто ще си помрънкаме от време на време. Simple Smile

# 324
Присъединявам се и аз.
На 24.02.2022 се родиха Крум 2450 , 46см.  и Симеон 2300 , 50см.
Термина ми беше за 04.04, като си мислех, че ще са мартенчета, но решиха да са февруарчета 😁.
И аз се цедя постоянно, защото още нямат сила да сучат ефективно, но се надявам скоро да започнат, защото не виждам как ще ходим по разходки като вечно трябва да съм на помпата. 😔

# 325
Ехо-бехо здравейте Simple Smile

Не успях да проследя всичко, което сте писали, но реших направо да нахлуя с въпроси Grinning Вчера ми стана много смешно, защото както от отчаяние търсех в гугъл за коликите, как и дали е възможно да тръгнат от родилния дом още, така един от първите резултати беше тази темичка тука и какво сте коментирали Simple Smile Казах си ето - моите мацки там вече са в първите резултати Simple Smile

Ние с бебе Ерика сме добре, мъча я да е изключително кърмена, но реално си я тормозят доста колики - коремчето й го чувам постоянно как къркори и доста се гърчи самата тя след ядене - свива се, изпъва се, понякога по-малко, понякога се стига до ужасяващ рев. Та от вчера даваме Био амика и Био Гая и се надявам да я поуспокоят - не знам кога се очаква да видя ефект от тях.
Също имаме доста трудности с оставянето в легло - кърмя, заспива и в момента, в който тръгнем да я оставяме в легълцето, става нещо страшно. Трябва да е много дълбоко заспала, за да ни се получи. Не знам някой дали има подобна криза с леглото? Вчера например си я взех и спа между нас, за да успеем и ние малко да дремнем.

# 326
Включвам се и аз
На 18.02. се роди нашата Ивон, 45 см, 2060 грама 😊

# 327
Owly, ние с баткото бяхме така. Спеше само на ръце. Накрая се оказа, че бяхме стигнали момент в който изобщо не използвахме креватчето му. Вечер спеше върху мен или таткото, а през деня в слинга. Даже и в количка не искаше да спи и да седи. Въпреки коментарите на роднините, че не бивало така защото щял да свикне, ние си продължихме така до около годинка. След това лека полека се научи сам да си спинка в легълцето.
Оказа се че е просто си е доста гушкав и до момента е така.
А сега с дребосъка чак ми е странно защото си заспива сам в леглото.
Знам че бебчетата могат да се научават, но нашите сега са още много малки. До колкото знам с уроците се почва от 2-3 месец.

# 328
Ние в началото бяхме по същия начин с леглото тя заспиваше само върху мен и буквално по цял ден и нощ беше залепена към мен. Един ден таткото малко ми се скара и каза да я оставям в леглото дори и да плачи защото иначе не си правя услуга на себе си.
Та започнах да я оставям да си се занимава сама и да плаче и само ако почнеш да плаче истерично я взимаме. (Да кажа, че въобще не беше лесно и ми беше много мъчно) и това си продължи няколко дни.
После свикна и сега си спи като пич в креватчето през деня и цяла нощ, а през деня си се занимава сама и аз успявам да си свърша вкъщи домакинската работа, да си тренирам и да си поработвам.

# 329
Ех, и аз да се присъединя към мамите с неспящи бебета в леглото
Въобще не можем да направим истински сън особено денем почти седмица
Рядко успявам да приспя и да сложа в леглото и да остане заспал повече от 15 минути
На ръце се носим и така заспива ,но много често и не успяваме. Също на мен или до мен обичаше да заспива,но понякога се унасям ,а ме е страх от гледна точка на сигурност

Слагам на гърда да се успокои уж и понякога и така успявам да приспя
Взех си слинг под наем са пробваме, но още не съм го слагала
Аз съм дребна,слинга е  дълъг и плътен и като  го вържа не се чувствам сигурна да има  бебе в него
Нищо не мога да свърша така ,дори да ям
Има дни,в които нагъвам някакви бисквити
На една е ръка разстояние и не се налага се приготвят
И други в които ям цял ден овесена каша и то с лявата ръка ,докато го държа с дясната  и съм успяла да я направя защото е лесна
За режим на бодърстване ,дремки , нощен и дневен съм и дума не може да став
Вие правите ли някакви упражнения с бебето и водили ли сте го на ортопед?
Че вчера гледах едно видео и майката обясняваше как бебето трябвало до първия месец да се прегледа от такъв специалист

Общи условия

Активация на акаунт