Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 073
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
А като спи върху вас през нощта вие спите или бодърствате? Аз пробвах веднъж, но много се унася и се отказах

За болките в коремчето съм доволна от газ бимби.  В началото давах био амика и лефакс, пак съм доволна, но газ бимби е натурален, дава се след ядене и можеш да преценяш кога и колко да дадеш, докато другите се дават преди ядене.

За упражненията педиатъра му каза като малката стане на един месец, което се пада утре.

# 331
  • sofia
Аз да ви кажа, че съм много доволна от пробиотик Про комбо бейби. В Токуда ме посъветваха да го давам преди яденето в 16-17ч, а не сутрин, както е по листовка.
Веднага след него Ивчето си пръцка доста доволно и не се мъчи. Също започнах Коликинд и се надявам да си останат нещата, както са сега.

# 332
Аз минавам да се оплача, явно ще продължават моите драми с храненето. За 1 седмица София е наддала само 70гр 😲 Явно новата схема не действа. Може би й идват големи нощните паузи или пък не й стига кърмата, ама си спи и пълни памперсите.. някой друг с такива чуденки има ли?

А за излизането и ние си излизаме освен при силен вятър, дъжд или мъгла. Още като ни изписваха от болницата попитах неонатоложката трябва ли да се чака някакво време и каза не.
smiley, Моето момче е на 20 дни и на втората седмица бяхме при педиатъра за рутинен преглед, беше качил 200 гр, роди се 3420гр, изписаха го 3170 гр и на 14-я ден бяхме при педиатъра , тежеше 3370гр.Аз естествено мн притеснена, но педиатъра каза че това е напълно нормално, фактически първата седмица само е свалял и нищо не е качвал в болницата и 3 дни след това, втората е качил 200гр .Каза ни че 150-200 гр на седмица си е напълно нормално качване.Аз се бях притеснила понеже само чета кой колко е качил и си викам абе нещо не е наред, но бебо яде супер много изцяло на кърма е , аз се изцеждам и виждам колко мл яде, памперсите са пълни до пръсване, никога не е връщал и капка мляко, вс се изяжда.Така че според мен си е до бебе и също на периоди.
Колкото до заспиването, нашия си спи в неговото легълце без проблем.Но аз не го държа много на ръце, при първа възможност го оставям в легълцето или в гнездото.Според мен това държане на ръце постоянно не е ок, особено за в бъдеще.Спи по 5 часа през ноща и за сега с таткото се наспиваме, няма колики за сега, нищо не давам.Мисля скоро и да го отделя в неговата си стая с бебефона , първо ще почна през деня да го слагам да си спинка там и постепенно през ноща, но изчаквам поне да стане на 3 месеца.Не одобрявам деца които до 2-3 год спят с родителите си, даже на спалнята заедно с родителите.Според мен трябва да се действа на време защото после е трудно да се отделят, а също и заради интимния живот на родителите.Според мен е доста важен за една връзка( семейство).
Но трябва да се почне от там да се оставя бебето да спи в легълцето си, не постянно да се носи на ръце, да се взима в спалнята  при първоро примрънкване.Аз мн пъти го оставям да си подмрънква и той се унася, взимам го чак когато се е ококорил и рита.😊

# 333
Мога само да ти кажа да се радваш, че детето ти не е от ревящите и с колики!
С дъщеря ни 3 дни се мъчихме и я взехме в нашето легло. Е, от тогава се наспиваме. Сега със сина ни, пак същата история. Гушливи са ни децата и с колики. Аз избрах да си ги гушкам, докато са малки и ми дават. А не да превърна бебешкия период в един постоянен рев и мъки да ги оставя в леглата им. Дъщеря ни започна да спи цяла вечер на 1г и 3-4м, като пак има периода да се събужда с рев, заради зъби. Първите 3-4 месеца изкара основно на ръце. Това изобщо не и се отрази в бъдеще.

# 334
Днес и нашият изкара на ръце. Вчера беше толкова примерен, ядеше е спеше в легълцето си, а днес само мрънка, щом го оставим в леглото му, става ужасен. Следобед не искаше да спи 4-5 часа и само гледаше и мрънкаше. Преди малко едва го приспах, направо не знам какво му стана днес. А е само на 8 дена.

# 335
И при нас е чудо с тези колики и от това си търси успокоение да е до мен и да се гушка и на гърда да суче. Сложа ли го на неговото креватче и малко след това е рев. Нощно време му се засилват коликите и е трудно да се спи разпокъсано. Та и аз ставам няколко пъти да го кърмя и успокоявам и на петия път вече го взема при мен на спалнята. Така заспива спокойно, явно като усеща сърцето ми и се успокоява! Знам, че не трябва да го научавам и се опитвам през останалото време да си е максимално на неговото креватче, но понякога не ми стигат и на мен силите.

# 336
Да се присъединя и аз - Михаил, 3480 гр., 52 см, на 05.03.2022г. Blue Heart

Още сме в болницата. Не знам какво правя и какво се случва. Grinning От раждането до сега съм спала макс 2 часа. То са болки, грижи за бебето.. Раздвижиха ме 11 часа след секциото и веднага го донесоха, без да обяснят нищо. Сто пъти исках АМ и чак на обяд донесоха. Той добре, че миличкия спинкаше повечко. После установих, че имам малко кърма и почнах да го слагам да засуква и май му стигаше, защото добавката не я изяждаше. Сега е на сутрешен тоалет. Вчера казаха, че са му увеличени левкоцитите и ми е малко притеснено. Като цяло ми е емоционално. Това за сега. Heart

# 337
Bubbless, честито за Михаил 💙 да е здрав и послушен! 🍀 на теб бързо възстановяване! 🌷
Тоалета не го ли правят при вас в стаите да ви показват за бебето?

Днес ще ходя да взема акта за раждане на Оги и ще го водим при педиатърката да го запишем. Нямам търпение да видим колко е пораснал 😁

# 338
Сим, да не е почнал скок в растежа? И Ники малко мрънка от вчера и иска гушкане и да яде начесто. Сега е на 8 дни.
За на ръце - някои деца са по-прилепени. Баткото беше (и е) много несамостоятелен, трябваше му повече гушкане. И в количка не искаше да спи. Покрай драмите с него открих бебеносенето, иначе не ставаше. Докато сестра му даже се дразни ако я гушкат прекалено. И спи много по-спокойно и в леглото си, а съм ги гледала еднакво, доколкото мога. Сега ще видим малкото как ще е. Чела съм, че бебетата под 3-4 месеца не могат да манипулират, прекалено им е сложно. Т.е. ако иска гушкане и имам възможност, ще гушкам.

# 339
Здравейте, момичета
Може би е коментирано някъде назад, но...
Споделете опит и знания за интимната грижа за момиченцата. Никой нищо не ми обясни и не знам до колко се справям

# 340
И аз си мислех за скок в растежа, но ми се стори прекалено рано. Иска да яде по много и на често, от вчера е така. Понякога гушкане не го успокоява даже, иначе като заспи и спокойно си спи в креватчето, не е да не може, главно там си спи. И на нас баби ни гововят да не го учим на ръце, че щяло да ни бъде трудно и на тях им викам да, добре и след малко си го гушвам и на мъжа ми съм обяснила, че това е четвъртият триместър и до сега е било в мен сгушено и е нормално да иска близост, така че и той го гушка, пък на роднините друго разправяме и така всички са доволни.

# 341
Първият скок е точно като е на 7-10 дни, съвсем си е навреме.

# 342
Здравейте, момичета
Споделете опит и знания за интимната грижа за момиченцата. Никой нищо не ми обясни и не знам до колко се справям

Забърсвам от коремче към дупе и хубаво почистване м/у срамните устни, а при баня също ги мием старателно и разделяме, за да не се слепват Simple Smile

# 343
Здравейте, момичета

Забърсвам от коремче към дупе и хубаво почистване м/у срамните устни, а при баня също ги мием старателно и разделяме, за да не се слепват Simple Smile
А с какво почистваш ? С мокра кърпа или вода ?

# 344
При смяна на наакан памперс миех дупето на дъщеря ми на мивката и после с тампонче с мицеларна вода по-детайлно почиствах покрай устничките.

Едит: https://www.namama.bg/article/higiena-na-polovite-organi-pri-mom … heta-i-momicheta/

Общи условия

Активация на акаунт