Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 060
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Относно коликите ние бяхме почнали отначало, по препоръка на педиатъра, с BioGaia, но ефект никакъв. Не знам дали е съвпадение или наистина помагат, но от една седмица сменихме с Colinox  и малката почна да си спи съвсем спокойно. Даваме сутрин 5 капки в млякото и вечер още 5 - ние сме още на кърма от шише. Hug

# 466
Аз за коликите давам инфакол, от днес започнах и био гая, ще видим, дано има ефект. Много са жални като ги болят коремчетата, наистина :/

# 467
Момичета, колко често хапвате? Аз май съм минала на режима на бебето, ям по 8 пъти на ден Blush. Гледам поне да са изцяло полезни неща- сурови ядки, плодове,  месо, к.мляко и т.н., но все пак не мога да се позная, преди бременността ядях 2 пъти дневно. Мислете ли скоро да почвате нещо за възстановяване на фигурата? Аз май ще изчакам да се наспя и тогава. В интерес на истината не е страшно положението, само не знам с това често ядене да не стане по зле. Дайте идеи за нискокалорична храна Grinning

# 468
Кога се засилиха коликите при вас? Чудя се има ли някакъв пик при тях и кога е той. При нас коликите са слабо изразени в сравнение с други случаи за които чувам, но не знам дали от лекарствата или просто така - даваме пробиотик био баланс сутрин, Еспумизан Л преди всяко хранене 10 капки, капки Био амика на всяко хранене в млякото, като цаката е да се остави млякото с капките да престои десетина минути, преди да се даде на детето.

# 469
Коликите имат пик, но не е един или в конкретен период. Просто някои дни са много зле, други дни са поносими и положението е нормално. До това стигнах от толкоз четене Simple Smile

# 470
Доколкото знам, около 6 седмици е най-зле. И докъм 3-4 месец трябва да почне да затихва.
Ники също е по-неспокоен напоследък. Сега е на 15 дни, почна да се буди с плач и начесто. Засега го успокоява гушкане и кърмене, още не съм стигнала до капки и разнасяне. Но като гледам как се развиват нещата, до края на седмицата ще стигна и дотам.
За щастие и двете големи деца са на градина вече. Време беше, малкото беше вкъщи от декември още. Сега мога да отделям повече време на бебето, не бързам да го оставя да легне веднага след хранене.

# 471
Ади тук от къде намираш капките био гая? Моят мъж беше вчера на БГ магазина при нас, но са му казали че няма. Брат ми ще идва слез три седмици и може на ми донесе от БГ, но до тогава…
Относно яденето за мен аз ям максимум два пъти на ден и та малки количества, може би защото не кърмя и нямам никакъв апетит. Кари е на 9дни, а аз съм свалила 10 кг от раждането насам, може би защото съм постоянно на крак и почти не спя…

# 472
  • София
Аз докато не си установи малчо режим и да почне да поспива нощно време няма да правя опити да влизам във форма. Нямам никаква енергия освен за кърменето и гледане на бебето. Даже майка ми идва и чисти вкъщи. Вчера даже и ми сготви. Изключително отпаднала се чувствам без сън не съм аз. Вчера направих грешката да изпия едно кафе, малкия цял следобед се гърчи милия. С каката нямах драми относно храната какво ям или пия ама с него ще трябва да се съобразявам. Вие пускате ли им бял шум? Аз си свалих едно приложение и сега го тествам.

# 473
Ади тук от къде намираш капките био гая? Моят мъж беше вчера на БГ магазина при нас, но са му казали че няма. Брат ми ще идва слез три седмици и може на ми донесе от БГ, но до тогава…
Относно яденето за мен аз ям максимум два пъти на ден и та малки количества, може би защото не кърмя и нямам никакъв апетит. Кари е на 9дни, а аз съм свалила 10 кг от раждането насам, може би защото съм постоянно на крак и почти не спя…

Има ги в амазон. За 1 ден идва поръчката

# 474
  • София
Здравейте и от мен! Запис с бебе Симеон от 26.02.2022г, роден 3850гр, 54см с термин 12.03.2022г. Нямах време да изчета цялата тема, но съм силно разтревожена, защото Бебчо за 5 часа е акал 4 пъти (дори не е ял толкова) и акото му е придружено с кръв и слуз, а педиатъра не вдига. Оправяме се и ще го водим някъде на преглед. Случвало ли се е при някоя от вас и какво ви казаха?

# 475
Слуз ми се е случвало с баткото, но беше на 6-7месеца. Казаха, че е настинал.
За толкова малко бебе не знам..

# 476
Здравейте и от мен! Запис с бебе Симеон от 26.02.2022г, роден 3850гр, 54см с термин 12.03.2022г. Нямах време да изчета цялата тема, но съм силно разтревожена, защото Бебчо за 5 часа е акал 4 пъти (дори не е ял толкова) и акото му е придружено с кръв и слуз, а педиатъра не вдига. Оправяме се и ще го водим някъде на преглед. Случвало ли се е при някоя от вас и какво ви казаха?

Много кръв ли е или само жилки? Голямото ми дете имаше такъв случай. Казаха, че е възможно от алергия към белтъка на кравето мляко или бактетия. Пускахме изследване на фецес и се оказа бактерия, лекувахме с пробиотик и повече не се е случвало.

# 477
  • София
Само жилки. Педиатърът каза да го заведа в Детска инфекциозна болница на Гешов. Коя от двете се води така?

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 10:16 от gigi91

# 478
  • София
Първото е инфекциозната на Гешов - малко след кръстовището с България е входът
Само жилки. Педиатърът каза да го заведа в Детска инфекциозна болница на Гешов. Коя от двете се води така?

# 479
Здрвеите! И аз с въпрос. С баткото бях с едно плоско зърно и много ме болеше и кървеше докато се оправи. Сега зърната са ми оформени от баткото и нямахме никакъв проблем със засукването. От известно време обаче са ми по чувствителни зърната и леко ме поболяват когато суче от пълна гърда. Като се поизпразни вече няма проблеми. Като го гледам ми се струва, че е засукал много добре. Моля кърмещите мами да кажат при тях дали има такъв дискомфорт? Възможно ли е да суче по-силно и зърната да са все още нежни?

Общи условия

Активация на акаунт