Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 017
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Гневи се защото не и пуска веднага и трябва да чака. Моя господин е така когато се забавя много при смяната на памперса. Гневи се и когато вече се е наял пък иска само да ме ползва за биберон и не може да заспи.

# 526
Нина, за Столична община ли става въпрос за първата помощ? Къде се подават документите - в кой отдел?
А не, аз съм в централна България, за това казах, че поне при мен беше такъв реда и такива документи. Предполагам в интернет някъде ще пише какво изискват при вас.
За кой град става на въпрос ☺

# 527
  • София
Възможно е да се ядосва ако трябва повече да се потруди. Може и да има нужда да се оригне или просто да се изправи, заради рефлукс.

# 528
Нина, за Столична община ли става въпрос за първата помощ? Къде се подават документите - в кой отдел?
А не, аз съм в централна България, за това казах, че поне при мен беше такъв реда и такива документи. Предполагам в интернет някъде ще пише какво изискват при вас.
За кой град става на въпрос ☺
За Габрово.

# 529
2 пъти съм спирала кърмата без хапчета. Според мен е доста по-щадящо.
https://xedra.wordpress.com/2014/10/23/naturalstop/
А за ядосването - може да пробваш компресия или да смениш гърдата като почне да се ядосва (а после да върнеш на същата). Ако бебето е малко по-голямо, може да е кърмаческа стачка. При моите деца имаше на 2м и после на 3м. Оправи се за 2 дена на 2 месеца и около седмица на 3м. По време на стачката давах да засучат в движение или кърмех на фитнес топка, да се движим и да се успокояват, докато сучат. При баткото се наложи няколко пъти да изцедя, че да пие нещо, защото не искаше да засуче.

# 530
Момичета, вчера минахме на първи преглед. Алекс е пораснал с 4 см. и е наддал за 40 дни с 1330гр. Прослуша му гърдичките. Педи ми каза да започна да му давам всеки ден по една капка витамин Д след, като огледа хубаво фонтанелата. Обясни ми да започна да правя гимнастика и масаж на тялото. То аз от скоро и без това бях почнала да го масажирам. Само дето забравих да и искам едно направление за ортопед, но скоро, ще вземем. На следващия преглед ми каза, че ще му сложи и ваксина  която е по календара.
Днес имаме запазен час за чиста молитва и сега се приготвяме по лека, лека. Погачата за храма я взехме вчера и е много хубава, та нямам търпвние да видя и другата, която е по-голяма и е за празника утре. 😊

# 531
Gebura, моята Ерика която от началото кърмя със силиконови зърна, преди засукваше с тях без проблем - тука от 10 дена е някакъв ужас засукването - лапва зърното, почва да се дърпа, извива, гърчи, по 50 пъти си го наглася в устата и изисква голяма борба и усилие от моя страна да се нагласим. Не знам на какво се дължи, при нас е в началото на кърменето. Не мисля, че се ядосва задето не "пуска веднага", защото като си залепя зърното и то почти веднага се напълва с кърма т.е. от самото лапване има какво да изсуче...мисля да питам Ася на консултацията във вторник какви са възможните причини и после мога да ти драсна Simple Smile

# 532
Gebura, моята Ерика която от началото кърмя със силиконови зърна, преди засукваше с тях без проблем - тука от 10 дена е някакъв ужас засукването - лапва зърното, почва да се дърпа, извива, гърчи, по 50 пъти си го наглася в устата и изисква голяма борба и усилие от моя страна да се нагласим. Не знам на какво се дължи, при нас е в началото на кърменето. Не мисля, че се ядосва задето не "пуска веднага", защото като си залепя зърното и то почти веднага се напълва с кърма т.е. от самото лапване има какво да изсуче...мисля да питам Ася на консултацията във вторник какви са възможните причини и после мога да ти драсна Simple Smile

Ами абсолютно същия случай сме. В болницата започнах със силиконовото, нямаше проблем. София сега е на месец без три дена и от скоро е мъка да засучи. То са гърчове, плюене, ужас.

Ако знаете нещо повече, пишете ми, моля ви и двете Simple Smile

# 533
Ако разбера нещо, непременно ще кажа. Мислех, че само ние така се мъчим Grinning

# 534
И аз се включвам със същия кошмар. Кърмя без протектори, ако има значение. Не на всяко кърмене се случва. Не мога да си обясня защо. С първото ми дете нямах такъв проблем.

# 535

Моля те, пиши и на мен, защото и аз имам същия проблем

# 536
Пробвайте да засуче в движение или на фитнес топка. Не е най-удобното, но някои бебета се успокояват от движението. А веднъж като засуче, си сядате.
А как сте с настроението? Мен от няколко дни ме е хванала лека депресия. Само ми се лежи, нищо не ми се прави. Даже навън не ми се излиза, то в това мрачно време и слънце няма.

# 537
И при нас е така със засукването, но само отляво. Кърмя без протектори, обаче голяма борба пада, а той изпада в нервна криза направо. Налага се да го преместя отдясно и после да го върна, но ми се струва, че вече кърмата от тази страна е драстично по-малко, заради по-малкото стимулация, макар че се старая да го държа по равно и от двете страни.

# 538
И при мен беше така с кърменето, затова не можеше да засуче, тръшкаше се, въртеше се, ужас беше. Днес бях при Ася и съм много доволна, засука, а си мислех, че е невъзможно. Със силиконово зърно пробвахме първоначално и стана, после направо го махнахме и за моя изненада пак става. Нямам много кърма и ще сме със сонда за момента. Който ходи при Ася, тя ще ви покаже точно тези неща и ще ви обясни всичко, направо няма да имате въпроси, тя вижда и казва неща, за които вие може да не се сетите и да не ви правят такова впичатление. То не е толкова трудно кърменето реално, но като няма 1 човек в цялата болница да ти каже някои неща за 5-10 минути.

# 539
Owly, ще съм благодарна да споделиш.
При мен малката засуква и от двете гърди, при това добре, просто на моменти се ядосва и разплаква, все едно не осъзнава, че и давам това, което иска.

За депресията- половината време съм супер и всичко ми се отдава много, другата половина нищо не се получава. И аз рева ежедневно, а не ми е присъщо. Сънят кардинално не ми достига, а мъжът ми има твърде големи очаквания от мен- да гледам беба, да готвя, да движа някакви сделки и т.н. всеки ден му се ядосвам и той всеки ден ме успокоява, но усещам как назрявам за грандиозен скандал.

Sim, нещо конкретно направихте ли за да махнете силоконовото зърно? Деа отвреме на време засуква без зърното, но след това все едно не знае какво да прави и се отказва.

Общи условия

Активация на акаунт