Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 966
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Да, тук специално го свързват с проблема с производство на кърма.
Мойто тсх е 0,20, но пък каза че Т4 ми е в добри граници сега.По скоро ми се е получило натрупване понеже през цялата бременност пиех 100мг.Но се чувствам по-добре със 100 от колкото с 50.С 50 усещах че не ми стигат, по-забавен метаболизъм имах, косата ми беше в мн лошо състояние.Ще видим, остави ме на 100, след месец пак съм на кръвни и преглед.
Преди това пиех 4 дена по 50 и 3 дена по 75.

# 661
Аз съм с Хашимото и по време на бремеността редувах 75/100 мг. Като родих 2 седмици пиех по 75 и след това минах на 50мг. Докторката каза да пусна контролна на 3тия месец. В отношение на кърменето съм чела ,че може да повлияе към намалено количество , но при мен е точно обратното. Мляко има за още 2 бебета.

# 662
Здравейте мами, искам да ви попитам на някоя от вас случайно бебето да повръща след хранене?  Кари е изцяло на АМ  в началото беше на Аптамил но го сменихме на Кендамил ака си редовно, на вчера вечерта повърна два пъти след хранене и днес пак, а се оригва добре след хранене. Не повръща много като количество,но все пак ме притеснява.

# 663
Спокойно, Деси. И моята повръща. Знам, че е голям филм. Казват, че е нормално, повечето бебета имат рефлукс.
Като яде дръжте я повече изправена и ако може да се уригва. Наблюдавайте я, ако зачести или стане много, направи консултация с джипито.
Моята така на няколко пъти ми изкара акъла, с доста обилно връщане.

# 664
Спокойно, Деси. И моята повръща. Знам, че е голям филм. Казват, че е нормално, повечето бебета имат рефлукс.
Като яде дръжте я повече изправена и ако може да се уригва. Наблюдавайте я, ако зачести или стане много, направи консултация с джипито.
Моята така на няколко пъти ми изкара акъла, с доста обилно връщане.

Благодаря за успокоението Ади, и аз съм чела че е нормално но нали знаеш с първо бебе винаги е притеснително. Иначе я държа поне по половин час, но понякога си връща може би защото поема повече като количество ли не знам…

# 665
Да, филм е, ясно ми е, защото и аз се притеснявам. Но лекарката каза, че бебетата имат рефлукс, някои повече, други - по-малко. Стомахчетата още не са им развити и трудно преработват лактозата. Ако зачести или стане много обилно, може да смените млякото с анти-рефлуксно. Има избор, аз проверих, за да имам идея, че нали ти казвам и мойта ми изкара акъла така. Но говорих с няколко познати вече, всички казаха, че и техните бебета са имали.
А, иначе може да се получи и от прехранване, не знам по колко яде, но просто я следете.

# 666
И моят връща, в началото връщаше малко, а от няколко дена връща доста по-голямо количество, веднъж на фонтан. Интересното е, че само вечер се случва, може би тогава яде още по-лакомо. Имам антирефлуксна възглавница, в началото вършеше работа, но вече много се обръща като спи и заради нея още повече и предпочитам да не я слагам вече. За сега все пак не мисля, че е чак за антирефлуксно мляко, доволна съм от нааканите му памперси.

# 667
Ако не се реши проблемът с повръщането,  може да пробвате Гастротус Бейби, много хора са доволни.

При нощните хранения налага ли се да приспивате бебоците или те сами си заспиват? Деа първият път заспива сама, но втория и третия трябва да я приспивам, защото в противен случай тя се събужда сама и търси гърда,  но не за да суче , а да си спинка там. Споделете някакви тактики , че започна да става тегаво.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 06:08 от Gebura

# 668
  • София
Въпрос към кърмещите мами. Давате ли биберон на бебето? От няколко дни му давам биберон, защото като цока и вече се е наял се дразни, че му пуска мляко всеки път, а пък иска да суче само за успокоение. От вчера обаче като изпусне гърдата по време на хранене и е много гладен трудно захапва пак и почва един рев. Нощес пак беше така. Събуди се с рев и първоначално хубаво си захапва обаче като поизцеди малко зърното става меко и му е трудно да захапе и почва едно въртене и търсене, а реално му е в устата. За момент е, но се чудя дали не е от разликата, че биберона е твърд, а пък гърдата не е.

# 669
  • sofia
Моето не иска биберон за съжаление. На кърма е. Иска ми се да го науча, тъй като често преяжда заради това често успокояване на гърда. Има ли тактика някаква?

# 670
  • sofia
Моето не иска биберон за съжаление. На кърма е. Иска ми се да го науча, тъй като често преяжда заради това често успокояване на гърда. Има ли тактика някаква?
Ива също не искаше анатомичен биберон, моя приятелка с малко дете ми подари на Авент биберони и тях успявам да й дам. Опитай различни марки/модели

# 671
И моето не го иска. Пробвам го, защото си е улеснение, а и за негово успокоение, като плаче, но само го дъвче и после го плюе. Мисля да пробвам с каучуков, да видим. Иначе в началото се наложи един ден да го дохраня два пъти с АМ и на следващия ден имахме страшен проблем със засукването, докато свикне наново. Та, ако често го смуче, може и от това да е.

# 672
Принципно не съм много за залагалките. Но това успокоение на гърда води до преяждане и повръщане. За това няколко пъти й предлагах залъгалка. Правеше такива физиономии все едно отрова й давам. Веднага я плуеше. След 5 път някъде се заигра с биберона. Не умееше и бързо го изпуска. С времето нещата се подибряват. Та понякога и за бибероните се иска постоянно.
Бебчето ми иначе е със силен рефлукс. На фонтани повръщаше. Много ме плашеше. И защото всички се опитват да я вкарат в норма и казваха, пе яде малко, допълнително я тепчех. След като запопнах да се водя по нея и да я оригвам 2,3 пъти по време на ядене нещата се подобриха. Сега се стичат само по няколко глътки.

# 673
Моята беба отказва биба също, суче една ортопедична само докато и сменям памперса и е подивяло гладна, през останалото време я плюе.. имам и други видове биби и тях не иска. Предпочитам да не я натискам да ги суче, за да не се окаже че няма отказване. Само се надявам да не си просмуче пръстите, ама каквото такова. Mety съгласна съм с превеждането ама как да я огранича... и аз оригвам на 2 пъти и я държа поизправена 20-30мин след ядене иначе връща повече, а така са капкчици.

# 674
Моята беба отказва биба също, суче една ортопедична само докато и сменям памперса и е подивяло гладна, през останалото време я плюе.. имам и други видове биби и тях не иска. Предпочитам да не я натискам да ги суче, за да не се окаже че няма отказване. Само се надявам да не си просмуче пръстите, ама каквото такова. Mety съгласна съм с превеждането ама как да я огранича... и аз оригвам на 2 пъти и я държа поизправена 20-30мин след ядене иначе връща повече, а така са капкчици.
Аз успявам да я оградича, защото пие кърма от шише. Няма как да се засече сученето от гърда. Често оригване и държане после по 30 мин. Да се надяваме, че бързо ще го израстат. На моите познати дечицата са се оправили към 1г.

Общи условия

Активация на акаунт