Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 961
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Моят е на шише, на гърда почти не иска и ми намаля кърмата, така че май напълно ще спира гърдата и кърмата, но въпреки това залъгалка в началото въобще не искаше, мръщише се и я плюеше. С времето започна да я приема, но за малко и бързо я изплюва, редовно пак въобще не я иска. Така че си е до бебе, аз съм доволна, че не иска толкова, защото после не искам да ми е трудно да го отуча. Сега я използвам само, когато реве при смяна на памперс и е гладен или чакам да се стопли водата за АМ и той няма търпение и реве, но едва му я задържам в устата, аз я държа, иначе я плюе бързо. Той като огладнее и директно се разревава и иска на момента ядене, а за кърменето всички викаха да следя за първи признаци на огладняване, преди да се е събудил и разревал, но при него рядко има такива, просто става и веднага с рев иска ядене.

# 676
С дъщеря ми сигурно 5-6 вида биберони смених, нито една не искаше. После си намери палеца и него смучеше. Към годинката сама се отказа от него, с много малко помощ от моя страна. Нямали сме драми и рев. Така или иначе нещо ще смучат.

# 677
Задоволяват си инстинкта за сучене. Доколкото знам, кърмените бебета по принцип не искат много, много залъгалки, защото храненето на гърда отнема повече време и така го задоволяват, докато хапват. Аз поръчах каучукови, да видим. Той доста си поплаква и при смяна на памперс, и в колата или ако просто е недоволен за нещо. Хубаво ще е да разполагам с един mute бутон понякога 😁

# 678
  • София
Благодаря Ви за отговорите. Днес е друга халва, суче през 1час и 30 мин и хич не ще бибероните. Плюе ги веднага даже им се ядосва. Мисля си че  в момента е в скок на растежа, защото и нощес искаше да суче на час и половина. Най-лесно смуче на авент, иначе и аз купих на нук и чико ортодонтски каучукови ама тях съвсем не ги иска. Ако не го оригна почва да се гърчи и връща по малко. В момента в който излезе въздуха се успокоява. В началото използвах възглавница за рефлукс, но всеки път го намирах свлечен на една страна и я махнах.

# 679
С дъщеря ми сигурно 5-6 вида биберони смених, нито една не искаше. После си намери палеца и него смучеше. Към годинката сама се отказа от него, с много малко помощ от моя страна. Нямали сме драми и рев. Така или иначе нещо ще смучат.

И моя големия така и не засмука залъгалка. Беше изцяло кърмено бебе и не е опитвал АМ ,нито вода от шише. Обаче и палеца не си е смукал.Успокояването му беше адски трудно, колкото рев е ревал и по разходки ... Сега се надявах малката поне да използва, обаче и тя не иска.
Но пък тук разликата е,че тя е много кротичка и само си стои и се оглежда без да плаче.За това и не настоявам много за залъгалка.

# 680
Мами а вие ползвате ли следродилен колан? И ако да от какъв сте видяли ефект?
Знам,Че е до кожа. Моя корем си изхлежда добре, но си имам леко коремче, дори че си е стегнато. 33 дни след раждането съм и обмислям тази покупка. Скоро ще включа и повече упражнения, изчаквам поне да дойде 40тия ден.

# 681
Аз използвах съвсем обикновен стягащ колан. Сложих го седмица след операцията, не знам дали е от него или не но доста бързо ми се прибра корема

# 682
  • sofia
И моят корем се прибра (без колан) - имам съвсем малко под пъпа. Имам и едни 2.5-3 кг за сваляне, но не мърдат от седмица насам. Не че са много, но ми се иска да ги махна, а родих секцио и не виждам какви упражнения бих могла да правя.

# 683
И моят корем се прибра (без колан) - имам съвсем малко под пъпа. Имам и едни 2.5-3 кг за сваляне, но не мърдат от седмица насам. Не че са много, но ми се иска да ги махна, а родих секцио и не виждам какви упражнения бих могла да правя.
И аз съм секцио, на мен ми казаха че като минат 40 дена не било проблем да правя коремни преси и други упражнения, стига да не се преуморявам. И аз така имам още едни 3-4 кг за сваляне, гледам да избягвам сладкото ама се изкушавям понякога 😁

# 684
По колко време будуваха бебоците ви на 5 седмици? Приспивате ли ги по някакъв начин през деня или сами си заспиват?

# 685
Моята е на 7 седмици. Сутрин след ставане будува по около 2 часа после има две дремки от по 2-3 часа като между тях почти бе бодува и вечер преди лягане има пак 2-3 часс където не спи и към 8-9 си заспива самичка. Много рядко се е налагало да я люшкам и приспивам

# 686
По колко време будуваха бебоците ви на 5 седмици? Приспивате ли ги по някакъв начин през деня или сами си заспиват?

Моята в 5та седмица ме пръсна почти не искаше да спи денем... по 5ч бодува дремне 30мин и пак... през нощта на 2-3ч се будеше... бях пръсната, защото и през 1ч искаше да яде... Оказа се скок в растежа.  Ползвам един сайт и там сложих датата на раждане и хоп пасна... 3 дни ми разказа играта, сега е по спокойна Simple Smile https://naninanibebe.com/calendar/?c_day=24&c_month=02&c_year=2022

# 687
Пета седмица беше страшно с този скок в растежа, висеше ми на гърдите нон стоп и никакво спане. Сега гледам, че 7ма седмица идва нов пак.. Иначе нашият бебчо по принцип не е много поспалив и ако не го приспя, най-вероятно ще будува цял ден, просто се превъзбужда и става супер кисел. Поръчала съм Бухалчето Оли сега, да видим ще има ли някакъв ефект за по-лесно заспиване.

# 688
  • sofia
Ние сме в 4та седмица, но пак така виси на гърда и почти не спи денонощно. Ще видим в 5та как ще е.

# 689
Имаме бухалчето Оли, не помага много, мен ме приспива повече. Grinning Откакто започна да се заглежда, въртележката на леглото го приспива доста по-успешно. Сега е в 5 седмица и честно казано в 3 и 4 седмица будуваше повече, едва го приспивах на ръце. Сега е буден сутрин за 1-2 часа и иска внимание, после следобед спи 10 минути, буден е за 10 и така известно време, но не дълго и не е да иска на ръце, а сам се занимава като е буден, вечер пак е буден за около 2-3 часа и иска внимание, ако не му се говори и пее започва да реве, а като му говорим само се усмихва. Обаче е започнал по-често да яде, на 2 часа и половина, рядко прави по-големи паузи, а през ноща най-дългата му е 4 часа. Преди се хранеше на 3 часа, скъсил е интервалите между храненията.

Общи условия

Активация на акаунт