Гобленарски раздумки - тема 148

• 53 730
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • sof
Всички сте ваканция! По джапанки под плажен чадър с коктейл под ръка и слушате шума на морските вълни? И аз!
Хекси, мачарока е много готин
Етап:

# 616
От тук до тук

# 617
Браво момичета.
Dinkov2, благодаря. Тя ми е голяма "помощничка" като всички четирикраки приятели. Дъщеря ми я е кръстила Лепка Simple Smile
Ето ме и мен, не съм мръднала много, но здраве да е ..
Скрит текст:
[\spoiler]

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 19:33 от Хексилина

# 618
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лепка! Simple Smile Simple Smile Simple Smile детето има ясен изказ и чувство за хумор

# 619
  • Бургас
Всички сте ваканция! По джапанки под плажен чадър с коктейл под ръка и слушате шума на морските вълни? И аз!
Хекси, мачарока е много готин
Етап:

Динков тези семплери ги боцкаш за хич време! Браво...
Лепка за котка много ми хареса хаха...

# 620
Момичета, страхотни сте! И аз правих нещо малко, остават мънистата и ще покажа. Сега друга хрумка ме мъчи Grinning Пазарувах есенни дрехи за дъщерята и понеже колкото по-големи стават, толкова по-скучни са дрехите, ми се иска две блузки да разнообразя с малко бродерия или мъниста. Едната е светъл цвят, но другата е тъмно сива. Гледах някакви звезди с различни мъниста, но приемам идеи всякакви. Може дори името да избродирам , тук -таме мъниста, нещо такова или някакво послание например не знам. Предлагайте идеи! Ако слагам мъниста с какъв конец да ги шия, така че да издържат на често пране?

Хвърли око на тези идеи, има и бродерии, може нещо да ти допадне
https://bg-mam.ma/p/1374506/44836969

# 621
  • Бургас
Здравейте момичета, как беше лятото за вас? Grinning
Качвам етапче от семплера, знам че не е четвъртък, но сега ме хвана мерака да показвам  Blush

# 622
Добро утро момичета.
pyypi, той почти готов.
Мен нещо ме "прихвана" и смених това което шиех. Събота имах малко повече време и реших да пробвам. От пробване, почти е готово Simple Smile
Ето какви ги сътворих.
Скрит текст:

Лек ден на всички.
Аз отивам да се трудя.

# 623
  • Бургас
Добро утро момичета.
pyypi, той почти готов.
Мен нещо ме "прихвана" и смених това което шиех. Събота имах малко повече време и реших да пробвам. От пробване, почти е готово Simple Smile
Ето какви ги сътворих.
Скрит текст:

Лек ден на всички.
Аз отивам да се трудя.
Готов ама  не, после ме чака цял месец бак Стич.
Пчелички много обичам, как ще изглежда целия гоблен? А гледам че шиеш на метален гергеф, опъва ли добре?

# 624
Pyypi, изключително съм доволна от гергефа. Става като " барабан" Simple Smile Аз съм с няколко различни големини. Този ми идва малко голям, но се справям. Имам държач на който го закрепяне и са ми свободни ръцете. Лампата от снощи и нея включих. Тази седмица вече е тъмно. Довечера ще снимам как е всичко. Мисля, че съм показвала.
Гобленчето е малко, отказвах да шия друго докато не  завърша започнатото, но просто нервите ми не издържаха....Трябваше да сменя.
Ето го целия.
Скрит текст:
Ти ще се справиш скоро. Бързи сте всички.
Чакам и останалите.

П.п. добавям тук, че ще са два поста един след друг мои.
Този държач беше с дървен гергеф, но ми се изплъзваше панамата. Колегите ми ми помогнаха и направиха допълнителна част за която мога да закрепям всякакъв гергеф. Сменям каквато си искам големина. Този мисля, че е 20 см. По малкия ми е при дъщеря ми. Височината също се регулира. Слага се между краката за стабилност. Аз често го държа от страни. Дори и на леглото е в момента.
Лампата си купих зимата, защото съм с много слаба лампа в стаята и почти нищо не виждам. Ето снимки.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 20:29 от Хексилина

# 625
  • Пловдив
Аз почти не шия, но да покажа все пак напредъкът ми за месец: Относно металните гергефи - и аз си купих един за проба и съм изключително доволна, ще си накупя различни размери....

# 626
Здравейте! Аз също съм с подобна стойка, но осветлението все не ми добре . Къде мога да намеря такава лампа?
Pyypi, изключително съм доволна от гергефа. Става като " барабан" Simple Smile Аз съм с няколко различни големини. Този ми идва малко голям, но се справям. Имам държач на който го закрепяне и са ми свободни ръцете. Лампата от снощи и нея включих. Тази седмица вече е тъмно. Довечера ще снимам как е всичко. Мисля, че съм показвала.
Гобленчето е малко, отказвах да шия друго докато не  завърша започнатото, но просто нервите ми не издържаха....Трябваше да сменя.
Ето го целия.
Скрит текст:
Ти ще се справиш скоро. Бързи сте всички.
Чакам и останалите.

П.п. добавям тук, че ще са два поста един след друг мои.
Този държач беше с дървен гергеф, но ми се изплъзваше панамата. Колегите ми ми помогнаха и направиха допълнителна част за която мога да закрепям всякакъв гергеф. Сменям каквато си искам големина. Този мисля, че е 20 см. По малкия ми е при дъщеря ми. Височината също се регулира. Слага се между краката за стабилност. Аз често го държа от страни. Дори и на леглото е в момента.
Лампата си купих зимата, защото съм с много слаба лампа в стаята и почти нищо не виждам. Ето снимки.
Скрит текст:

# 627
Anele89,  погледни в Амазон, или в някой онлайн магазин. Ще напиша марката, но към края на седмицата. Моята е от немски саит. Струваше около 8€.
Аз съм готова с гоблена, но контура не е готов. Само на пчелата направих.
Ще покажа по нататък.

# 628
  • sof
Честит четвъртък, като гледам ви цъфтя все аз на всяка страница, неудобно ми е. И аз ползвам работна лампа и й слагам силно/многоватова Лед крушка, особено в сезон с къси дни ми е много от полза, че в пандемията вдигнах и диоптрите. Етап:

и пристигнаха копринените ми конци, голям гъдел, сега ще пробвам мастиленото дали пуска. Избрах този цвят от багрените, защото ясно, че такова количество ще се ползва за семплер, а и съм харесала един в книгата на Джулия Лайн, който го е дала с DMC 522, та да вдигна нивото с коприна (въпреки монитора пооочти уцелих цвета, да си кажа доволна съм). Другият е натурална неизбелвана коприна в естествения си нюанс, не очаквам да пуска, или така си мисля. Особено е трогващо за мен, че австалийката е сложила подаръче магнитче за игли. Също съм поласкана, че не обмитиха 80AUD – това е общо с доставката стойността. И така за първи път търгувах с долната земя, трябва да ида и да посетя някога.

Искам да питам тези от вас които са ми наборки дали имат впечатления от тези конци:

Пише, че не пускат, марката е BELA, произв. в Neukirchen/Kr. Werdau, предполагам тогавашната Западна Германия, наследствени са ми и трябва да са към 60-годишни, ще ми се да ги ползвам, благодарна съм за всякакви отзиви.

# 629
  • Карлово
dinkov2 прекрасно разцъфтяваш! И още по-често го прави- следя с удоволствие. С коприна никога не съм бродирала ,любопитно ми е. А другите конци не съм ги мяркала .
Етапче миниатюрно от мен.
Беше

И сега
.

Общи условия

Активация на акаунт