Гобленарски раздумки - тема 148

• 53 723
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Динковче честито, радвам се че си доволна и щастлива от покупките ти! Семплерите които шиеш рамкирваш ли ги, трябва да покажеш твоите стени със семплери ако има такава Kissing Heart
Аз от години искам да рамкирам един ГК но все пари не успявам да заделя, доста е голям, но дано скоро се случи....ще снимам

# 631
  • София /Абсурдистан
Старите конци са си супер, аз също ползвам такива запаси. Повече се притеснявам, че много рзвалиха дмс- то, стана много боклучаво - изтънява,  прокъсва се, усуква се и такива екстри. Преди не беше така.

# 632
Здравейте момичета. Аз си направих 5 дни ваканция и отново съм у дома с.... Лепка Simple Smile Която е още по-голяма лепка.
Искам да покажа гоблена, но ще довърша и тогава. Контура изключително много променя. Имам още малко по цветето, но може да не успея днес.
Динков и тихерула. Браво и на двете. 
Тези семплери са разкошни. Всеки път човек като се вгледа и намира нещо ново. Бях в Мюнхен за един ден, по вратите има много фигурки. Докато стоях с дъщеря ми и издирвахме следващото й разказах за семплерите. Точно същата работа бяхме. Стоим и се взираме коя ще открие нещо ново. Simple Smile
На Тихерула гоблена го издирвах целия за да й го покажа. Каза, много е красив.
И стига спам. Обещах снимка на лампата. Наистина е била около 10€, в момента е намалена доста. Със LED лампичка е. Ето, дано не се приеме за реклама.
Скрит текст:

# 633
  • София
Pypi, страхотен семплер! Много обичам всичко коледно!
Тихерула, трудно ли е шиенето в сивата гама?
Аз да покажа завършеното:

За дрехите на каката се спрях на тези: https://www.embroidery.rocksea.org/projects/3sat-patterns/3sat-flies/ и https://www.embroidery.rocksea.org/projects/3sat-patterns/dandelions/
Засега пробвах пеперудката, но беше на тънък плат и без опъване и се огъва в средата.

# 634
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много ми харесват твоите китки. много. Simple Smile тази техника само я заглеждам, но още не съм я атакувала.

пИпирудките не са моето нещо, но ако на детето му харесват давай. Simple Smile

за моята тениска бях харесала нещо такова, но ми мина мерака

# 635
Блекуърка е страхотен  Simple Smile

# 636
  • Карлово
higher-up страхотно е! Как обаче имаш нерви за всичкия този блекуърк (жив контур си е)!!!
Сивото  определено не е моето и не ми върви. И си намирам оправдания и работа Stuck Out Tongue ... До сега трябваше да съм го рамкирала....

# 637
Здравейте момичета. Изчаках ви да пишете за да няма два поста мои един след друг.
Higher- up, уникални са. Много ми харесаха, но не бих се справила.
Тихерула, давай.. Морална подкрепа ще сме. Ще се справиш. В името на баба. ❤️
Аз още вчера бях готова, но изчаках.
Панамата е тонирана. Бях писала, че си купих два нюанса. Нищо не личи обаче на снимките. Този е в розово, жълто и незнам си още какъв оттенък. Искам заедно с другия който ми е с пчелата и кактуса да рамкирам може би в един нюанс на рамките. Въпроса е, какво ще му ходи. Клоня за синьо или зелено.
Мишките които рамкирах са с жълта панама и леко надраскана синя рамка, ако трябва пак ще снимам и покажа. Давайте идеи.
Ето с и без контур.
Скрит текст:

Нарочно не изрязах панамата извън гергефа. Мисля, че се вижда леко оттенък..

# 638
Хекси, гледам тази пчела с контура и направо ставам да си пия "Алергозан"а. Направо като жива. Нагледен пример за ползата от контура. С него всичко става реалистично.
Добри, това сърце.... много ми харесва.
Тихерула, знаем колко си бърза. Да речем сега е туршиено време и си имаш извинение. Бавно, бавно, все си по-бърза от мен. Simple Smile

# 639
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
оленка, там където го видях имаше ощемного.
интересни са. Wink а най-интересното е, че използват формички за сладки за да очертаят контура Simple Smile Simple Smile имаше зайчета, сърца, звезди, листа...
помислих си как добре ще стои една есенна покривка с такива листенца, от конци в есенната гама.
а и е добър начин да използваш "остатки росскоша" Wink

# 640
Здравейте.
Оленка, аз направо съм за по тежката артилерия ( кортизон)  когато има опасност от ужилване. Simple Smile
Контура много променя, не само на този гоблен, на всеки който е заложен да се шие. Аз опитвам да изкарам гоблена до край и тогава да сложа контур, но тук почти не различавах цветовете. Искам да видя разликата с и без контур.
Купих рамка със син оттенък, искаше ми се зелена, но нямаше. Два други нюанса имаше, но единия се приближава много към цветът на панамата и ще се изгуби. Ако ми остане време ще изпера утре и почивните дни ще опитам да рамкирам и покажа. На кактуса може би ще е добре някоя светла.
Сега е време да свърша започнатите неща. Май и един книгоразделител ще се наложи да ушия, но на дъщеря ми още не й е дошла музата да каже кой.
Миналата година се изнервих в тъмните дни докато ушия подложката за чашата и май сега ще почна по рано. Трябва да видя дали имам налични цветовете.
Малко на спам го обърнах, но....
Лека вечер на всички.

# 641
  • Sofia
Идвам и аз да се разпиша днес. След като зарязах шиенето заради ходенето ми до Бургас и други места за лятото, реших да направя най-накрая шевицата за подарък. Уших я с една грешка, но не ми се разшива и ще я оставя така.

Сега започвам едно нещо, което обещах на майка ми да и го довърша, защото тя има проблем с очите и го е зарязала. Не обичам да шия икони, но вече е обещано. Освен това тя го е шила ужасно стегнато и с грешки, но ще направя опит да се получи добре.

# 642
Супер са. За грешката - нали има такова поверие, че задължително трябва да се направи някаква грешка  Simple Smile

Иначе и аз съм го шила този гоблен. За съвет - ако имаш нерви - бих препоръчала да минеш черното и тъмносиньото с единична трета нишка от съответния цвят - даже отблизо няма да личи особено, а ще прикрие прозирането на тъмните цветове. На стена пък и отблизо няма да се вижда  Simple Smile

# 643
Имам код за 5 % отстъпка от milenastyle.com, валиден до 23.09.2022. Ако някой го иска, да ми пише.

# 644
  • Sofia
А някой случайно да има схема на тази Мадона с гроздето на Солария? Тази, която ми е дала майка ми, се е отпечатала ужасно и на места не се разбират знаците.

Общи условия

Активация на акаунт