Гобленарски раздумки - тема 148

• 53 743
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Пипи, знам, че венеца е на Лютиче, но тиквата знам, че е притегателна сила за теб.
Там, където покривката и масата се изравняват е брадата на лука иначе самият лук, го шия в момента, но не личи. Много е бледо - като основата е . Като ушия купата отгоре - тя е синя, ще проличи.
Започвам с примка (конеца в два ката, краищата вкарвам в ухото на иглата), а нали виждаш как завършвам - никак, краища висят като на китеник. Като имам един бод от даден цвят в нищото просто си виси. Промушвам някой път наляво, надясно, по-високо и като ушия отдолу под него режа с ножицата. Тези конци обаче ги промушвам в средата на нишката за да знам, че е за завършек ( все едно ще шиеш четвърт кръстче). Дали обясних разбираемо?

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 13:11 от olenka63

# 91
  • Бургас
Разбрах те! И аз така почвам и завършвам има и един друг начин микрозакрепка но на мен не ми се нрави.С колко цвята е твоя гоблен?

# 92
Май 126 или нещо от сорта. Нямам бледи.

# 93
  • Пловдив
Като казахте тикви и не мога да не се похваля Simple Smile Чакам го да пристигне. Не, че нямам, но не устоях на този

# 94
  • Бургас
Дид много е хубав има тиква и физалис, много ми хареса! Честито!

# 95
  • Sofia
Моите шевици за подаръци, днес ги взех от рамкиране Simple Smile

Страхотни са тези шевици. На каква панама са? Искам да ушия една на шефката.

А това е моят напредък. Малко ме дразнят тези големи кръстчета, но ... Май ще успея да го приключа за пролетна украса.

# 96
Един малко закъснял календар от мен...и другото е участия в игра

Скрит текст:

# 97
  • Бургас

Егати боровите иглички, Disappointed Relieved на всяка една съм теглила по една ....
Продължавам надолу...

# 98
Поканиха ни на годишнина от сватба и понеже нямах много време до повода, избодох набързо тези птички, купих рамка от фото и си монтирах бродерията. Да не се хваля, ама много сполучливо стана и имаше желания ефект. Wink  (semelyna , шевиците са на бяла панама, 14 каунт)

# 99
  • Sofia
mery 79, мерси. Работя в Института по фолклор и мисля, че на шефката много ще и хареса такава шевица. Мисля да и спретна една.

# 100
mery 79 много е хубаво и точно тематично!

# 101
Здравейте на всички! Радвам се, че открих тази тема. Преди бях участник в гобленарския форум. Шия от 29 г. /от дете/. Сега съм с бебе на 100 дни и не шия, но ще ви чета с удоволствие.

# 102
  • Бургас
Здравейте на всички! Радвам се, че открих тази тема. Преди бях участник в гобленарския форум. Шия от 29 г. /от дете/. Сега съм с бебе на 100 дни и не шия, но ще ви чета с удоволствие.
                                                                                                                                                                                                                              Здравей и добре дошла! Relaxed

# 103
Някой купувал ли си е комплектовка на "Чудесная игла"? Току що си взех и отворих моята поръчана, чак ми се уплаши окото - много икономично конци на голям плат, имам чувството, че няма да ми стигнат с много. Така ли са техните - да не стигат? Питам, защото се бях оплаквала веднъж от оригинален "Дименшънс", че един цвят не ми стигна, а от втори ми останаха 3 см конче, и ми казаха, че обичайно им били така, да не стигат.

# 104
Този съм шила стигнаха си ми конците и останаха даже, имам още 2 зимни купени, но не съм ги почвала

Общи условия

Активация на акаунт