Студенти в Нидерландия - 12

• 74 049
  • 765
  •   2
Отговори
# 270
Дъщеря ми използва Интеграл преди 2 години, доволна е и тя и аз. Тъй като искаше университети, които не им бяха партньорски, платихме такса. Ако беше сега, не знам с всичката информация от форума, дали нямаше да може да се справи и напълно сама. Тук са писали майки и на такива деца.

# 271
  • СОФИЯ
Синът ми се справи сам, не е използвал посредник. Не мога обаче да не уточня, че БЕЗ ИНФОРМАЦИЯТА, СПОДЕЛЕНА ОТ ВСИЧКИ ВАС, нямаше да се справим до сега. Много неща научавам именно от тук,  за което съм Ви безкрайно  благодарна! За общежитието за първокурсници /SSH/ само да спомена, че трябва да се следат датите и в точния ден и точния час на секундата да се резервира. Ако имате късмет и успеете,  имате мисля 48 часа за плащане.Плащането става единствено с КРЕДИТНА КАРТА. Местата свършват буквално за 1- 2 минути.
Синът ми в момента е в сесия и ако всичко е наред, търсенето на жилище ще започне отново.

# 272
  • No Line On The Horizon
Аз го играх консултант в нашия случай. Прецених, че не ни трябва агенция и всичко завърши успешно, макар че имаше инфарктна ситуация, защото от университета не бяха отразили препоръката от учител. Но е много четене, така че всеки си преценя дали времето, което ще отдели не е по-ценно, от парите които ще плати на агенция. Има и деца, които сами се справят, но моето не е от тях.

# 273
Според вас Интеграл или Unify е по-добрият вариант за фирма или има и трети посредник за Холандия, от който сте доволни. На мен Unify ми допаднаха повече и ми харесва, че документите се пращат директно и не се чака месец и повече за отговор от университета. И те са специализирани в Холандия, Милена е доста ангажирана с каузата.

# 274
Интеграл ни загубиха още при първия контакт. Не казвам, че непса ок, но не бяха нашата агенция. С Юнифай всичко беше перфектно!

Според вас Интеграл или Unify е по-добрият вариант за фирма или има и трети посредник за Холандия, от който сте доволни. На мен Unify ми допаднаха повече и ми харесва, че документите се пращат директно и не се чака месец и повече за отговор от университета. И те са специализирани в Холандия, Милена е доста ангажирана с каузата.

# 275
Синът ми се справи сам с това кандидатстване. И друг път съм споделяла - готвеше се за аналогичен университет в Германия, за където и аз бях ангажирана по някакъв начин да му помагам с документи и срокове. Успоредно с това той си действаше по кандидатурата в БУАС, като един вид застраховка ако в Германия не стане. Е, не стана. Но пък това му отвори пътя към Бреда. Съдбата си знае работата. И аз се включвам към горното мнение - без този форум идея си нямам как щяхме да се справим чисто технически и  инормативно.  И поредното огромно благодаря за уточнението за бележката от НАП. Всичко мина , преведохме и изпратихме, два часа след което имаше на мейла си одобрение и дата за първи транш. ДУО са му били основен спонсор в тези години, и слава Богу, не го оставиха и на финала. Сега смята да вземе студентски заем за последната му половин година като студент, с който да си помогнат при намиране на жилище за двама - предполагам ще искат солиден кауцион и комисионна.  Чакаме го за Великден и така. Вълнения .

# 276
Здравейте! Дъщеря ми ще е първа година студентка в Грьонинген и сега сме в процес на търсене на квартира. Някой ползвал ли е услугите на SimpleStay при намиране на квартира, имате ли конкретни впечатления от тях, коректни ли са и т.н. Всякаква информация ще ми бъде полезна.

# 277
Лично не, но позната ми е разказвала, че е използвала за друг град. Беше доволна, тъй като беше успяла да намери жилище без твърд договор и плащаше месец за месец макар и идея по-скъпо.
Потърсете ми постовете по-назад, писала съм опции за Грьонинген. Погледнете и тази публикация:
https://www.rug.nl/umcg/education/medicine/housing/housing-agencies?lang=en

# 278
Как е болното дете в Ротердам?
Успя ли да стигне до лекар?

# 279
  • Бургас
А за тези студентски хотели има ли голям наплив, т.е. ако го оставим за резервен вариант и ако до началото на август не сме намерили друга квартира, дали ще е вече късно да резервираме такъв хотел

# 280
Как е болното дете в Ротердам?
Успя ли да стигне до лекар?
Вчера успяхме да се свържем с друго дете, което е в същия град и то му занесе лекарства и витамини. Днес се чувства по-добре. Благодаря на всички за помощта и бъдете здрави!

# 281
  • Пловдив

Детето иска да живее в студио или малък апартамент заедно с дружката си в Бреда. Намерих обява за този кампус - това ли е студентски хотел!?
Възможно ли е да живеят заедно ( в повечето обяви пише, че е за един човек, макар и студио) - не искат да делят санитарни помещения с други хора Sad
П.С. Голяма драма ще е с търсенето на квартира..

# 282
Здравейте! Дъщеря ми ще е първа година студентка в Грьонинген и сега сме в процес на търсене на квартира. Някой ползвал ли е услугите на SimpleStay при намиране на квартира, имате ли конкретни впечатления от тях, коректни ли са и т.н. Всякаква информация ще ми бъде полезна.

Ние се обърнахме към тях преди 2 години. Платихме таксата и имаше онлайн интервю със студентка от Амстердам. Казаха ни, че ще се свържат с нас след 10дни. Паралелно си продължихме да търсим квартира и намерихме преди тях. Уведомихме ги и ни върнаха таксата в рамките на 10-тина дни. Комуникацията с тях беше лесна и факта, че ни върнаха сумата за мен са коректни.  До колкото си спомням е организация, която е създадена от бивши студенти, които са изградили контакти в студентски къщи и общежития.

# 283
  • софия

Детето иска да живее в студио или малък апартамент заедно с дружката си в Бреда. Намерих обява за този кампус - това ли е студентски хотел!?
Възможно ли е да живеят заедно ( в повечето обяви пише, че е за един човек, макар и студио) - не искат да делят санитарни помещения с други хора Sad
П.С. Голяма драма ще е с търсенето на квартира..
И ние гледахме студиата, но ако не се лъжа , има ограничение над 23 години и да си записан студент.

# 284
А за тези студентски хотели има ли голям наплив, т.е. ако го оставим за резервен вариант и ако до началото на август не сме намерили друга квартира, дали ще е вече късно да резервираме такъв хотел

Не мога да Ви кажа, как ще стоят нещата към август месец. Засега, явно заради по-високата цена, не свършават като топъл хляб. Но август, от всичко изчетено, разбирам, че вече е безвъзвратно късно.
Аз също исках някой по-приемлив вариант, към 500-550 евра, но се отчаях от системата им на подбор.
От началото на март сме регистрирани в POOM, но на всяка обява за общежитие, сме на 80-90 място при 100-110 молби.
Пак сме “респонднали” 2 обяви, та да вземе да се случи чудото, но пак 75-80 място. Имах надежда, че може да излезе нещо, та да канселирам хотела (имаш право в 14 дневен срок), но няма да е.
А нашия университет отваря офертите си май месец. Но да те допусне да кандидатстваш иска да сме изпратили дипломата. Как май месец да пратим дуплома? С диплома ще разполагаме най-рано към 20 юни, когато вероятно няма да е останало нищо. Обяснихме тоя факт на университета- казаха да търсим тогава други варианти, да не разчитаме на техните оферти.
Не знам, ужаса е пълен. И за мен 891 евра са много пари, но поне резервираш и си сигурен. Всички други опции - една чакане, класиране, избиране… дето не му се знае какъв ще е края.
Не мога да дам съвет. Аз също исках да изчакам, да се появи нещо на достъпна цена, но пред алтернативата да остане на улицата, се реших на хотела. Първата година ще е така, за следващата, надявам се, там на място, да успее да намери нещо, по-поносимо като цена. А ако успява да се справя с учението и да поработва, ще е по-леко.
Не мога да дам съвет, само желая успех с търсенето.

Сетих се, че може да погледнете и в този сайт. Там пак се събират молби, след което, не знам на какъв принцип избират наемател на студиата. Също изглеждат прилично.

https://www.newnewnew.space/nl/nl/spaces/plaza/living/1

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 19:24 от Bubolina03

Общи условия

Активация на акаунт