Студенти в Нидерландия - 12

• 73 937
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Чета в темите назад, че субсидия за наем се получава, ако наемът не надвишава четиристотин и малко евро. Чудя се дали сумата не е променена напоследък, тъй като не намирам жилище което да е на толкова ниска цена? Тоест условията на субсидията същите ли са?
Гледа се студен наем - цената на наема ти да е до 442 евро (за 2021 г.)(без включени ток, вода, газ, интернет или данъци). Обърнете внимание, че малка част от квартирите са допустими за тази субсидия - да са регистрирани в общината, да са самостоятелни (трябва да има кухня и баня) и някои общежития (заварено положене). За услеснение препоствам написаното от fros:
Скрит текст:
Huurtoeslag/ Финансова помощ за наем - За да може да кандидатстваш за тази помощ трябва:
•   да си на 18-23 години - цената на наема ти да е до 442 евро (без включени ток, вода, газ, интернет или данъци);ако си над 23 - цената на наема да е до 752,14 евро (без включени ток, вода, газ, интернет или данъци);
•   да имаш годишен доход до 31 340 евро;
•   спестяванията ти да не надвишават 118 479 евро;
•   да си от ЕС;
•   да имаш регистрация в общината;
•   да имаш холандска банкова сметка;
•   да имаш BSN;
•   да имаш DigiD.
•   Важно е при кандидатстване за huurtoeslag дали самият имот отговаря на изискванията на общината за тази помощ.

!Всички данни във валута се отнасят за 2021година!

# 541
Здравейте, миналата година успяхме да наемем самостоятелен апартамент с две спални и хол в Делфт за 1250 евро. Синът ми и един приятел бяха описани в Договора за наем. Пратихме само фишове от заплати (на мен и съпругът ми), приятел, който живее в Холандия, отиде на оглед и всичко стана сравнително лесно. Май излиза, че сме имали късмет …
Споделям това, за да не се отчайвате!

# 542
Някой знае ли дипломите как трябва да се пращат? Имам предвид - само тази, която ще получи сега за втори етап на средно образование и в която са описани само профилиращите предмети от тези 2 години, или и тази, която получи в 10-ти клас?
Преведени (на английски), заверени и по куриер?
За BUAS става въпрос, ако има значение.

# 543
  • Бургас
Някой може ли да препоръча хотелче в Айндховен, че младежът ще ходи да търси квартира

# 544
Някой питаше за директни полети пт Варна за Айндховен.
Явно има!
Кацнал е сутринта.
( по някаква причина съм на летището и видях 😊😊😊)

# 545
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Някой може ли да препоръча хотелче в Айндховен, че младежът ще ходи да търси квартира
Моят син като ходи на ден на отворените врати, организаторите бяха резервирали този хотел
3BE Backpackers Bed & Breakfast Eindhoven
Той е възможно най- бюджетния вариант, беше с обща спалня за няколко човека, не беше очарован, но се преживява за 1-2 нощувки. Има го в букинг- 76лв
Вариант за самостоятелна стая е този, но малко по- далеч от центъра
B&B Landgoed De Grote Beek- 100лв
Този е в центъра
Queen Hotel- 131лв
в Airbnb са скъпи за сам човек. Пожелавам успех!

# 546
  • София
Здравейте,
записвам се в темата с един младеж, на когото му предстои да учи в университета в Бреда.

# 547
Здравейте,
Студент съм в Тилбург и искам да се върна за лятото, но като видях цените на билетите късния юни направо ми се зави свят. Grinning Реших да прекачвам през Англия и да си изпратя вещите по куриер. Някой може ли да препоръча куриер/доставчик, който преносва колети от Холандия  до България? Погледнах Арамекс и още няколко, но се чудих дали има по-изгодни фирми, които сте ползвали.
Благодаря Simple Smile

# 548
  • София
Здравейте,
Студент съм в Тилбург и искам да се върна за лятото, но като видях цените на билетите късния юни направо ми се зави свят. Grinning Реших да прекачвам през Англия и да си изпратя вещите по куриер. Някой може ли да препоръча куриер/доставчик, който преносва колети от Холандия  до България? Погледнах Арамекс и още няколко, но се чудих дали има по-изгодни фирми, които сте ползвали.
Благодаря Simple Smile

Интерлогистика.

# 549
Queen hotel е много добър. Ако резервира него- само да иска да не е от лицевата страна на хотела- понеже долу има заведения-сутрин в 6 почват да зареждат и е якото дрънчане. Иначе дават талонче за отстъпка в същото заведение.

# 550
  • Бургас
Може и някакъв апартамент в Айндховен, ще са трима човека, 4 нощувки, този Queen hotel    На хубаво място ли е

# 551
В центъра е - Markt, търговската улица.

# 552
Здравейте,
Благодаря Simple Smile
Иначе Арамекс от България за Холандия е 50 60 лв но обратно е 50 60 евро...

Проверете България ер промоцията им за студенти economy youth 29.6 / 02 .08 примерно има билети за общо 500 лв с два куфара и една безплатна смяна на дата.
Няма по евтино.

# 553
Здравейте,
Благодаря ви.
Бащата няма доходи, поне доколкото знаем някакви официални. Още миналото лято каза, че не може да представи бележка от работодател , защото работел на черно. Попълнихме една декларация , че никога не сме получавали доходи от него, което е напълно вярно. Сега дъщеря ми им звъни много често , но все казват , че проверяват. Дано е така. Защото е много трудно и ще бъде чудесно поне квартирата да плащат. Благодаря още веднъж.

# 554
  • La casa de Mickey Mouse
Здравейте,
Благодаря ви.
Бащата няма доходи, поне доколкото знаем някакви официални. Още миналото лято каза, че не може да представи бележка от работодател , защото работел на черно. Попълнихме една декларация , че никога не сме получавали доходи от него, което е напълно вярно. Сега дъщеря ми им звъни много често , но все казват , че проверяват. Дано е така. Защото е много трудно и ще бъде чудесно поне квартирата да плащат. Благодаря още веднъж.
Мисля, че не сте разбрали добре. Това, което ще дават на дъщеря ви е субсидия за работещ студент - няма нищо общо с квартири, наеми и т.н.
Ако бащата работи на черно, най-лесно е да си изкара една служебна бележка, че е безработен. Това, което проверяват е дали наистина няма доходи, но това става като му изпращат едни писма, с едни десетина страници да се попълнят и да се върне тази информация в Холандия. Ако не ги получава, или не ги върне попълнени, могат да откажат да и дадът субсидията, поради липса на информация.

Общи условия

Активация на акаунт