Студенти в Нидерландия - 12

• 73 999
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
Търся квартира в Айндховен. Синът ми е втора гдина в ТУ Айндховен и двегодишният му договор изтича през юли. Ако във форума има майка на дете, което завършва тази година или по друга причина освобождава квартирата си, моля да се свърже с мен на лични. Вече доста се притеснявам, че той нищо не намира, а срокът приближава. Ще наемем квартирата веднага и няма да чакаме крайният срок по договора му.Благодаря!

# 466
Дима7, не можете ли да продължите на същото място или условията по договора не го позволяват? Аз все си мисля, че след като 2 години сте били коректно, то не би трябвало още една година да не останете там ... стига, разбира се да няма някакви други условия, които не знам.
Питам, защото и при нас ще дойде този проблем и все си мисля, че ако говорим с ландлорда и фирмата, ще проявят разбиране и ще ни оставят в стаята до завършването. Но нашата е частна квартира, не е общежитие.
И още веднъж моля за помощ от студенти в ТУ Айндховен (най-желания за момента) по отношение на изпитите за нумерус фиксус: как се подготвяте, какво представлява изпитът по физика, а по математика, какво ниво на математика се изисква за вземане на този изпит, ... иначе в училище ще е профил физика и математика, което ще му даде нужните часове. Питам за следващите изпити за прием при наличие на достатъчно часове в гимназията.

# 467
  • Пловдив
Пиша с огромна молба за помощ!
Обхванало ме е отчаяние..
На 03.05.22г. в 14,30 ч имаме оглед за студио в центъра на Бреда. Детето, което щеше да съдейства няма да може..
Ако някое детенце има възможност да ни съдейства, ще сме му много благодарни - ще разчита на нас за в бъдеще също.
Пишете ми на лични. Благодаря

Редактирам се: Не е необходимо вече.
Благодаря на отзовалите се!

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 18:46 от barba

# 468
Здравейте,
Търся квартира в Айндховен. Синът ми е втора гдина в ТУ Айндховен и двегодишният му договор изтича през юли. Ако във форума има майка на дете, което завършва тази година или по друга причина освобождава квартирата си, моля да се свърже с мен на лични. Вече доста се притеснявам, че той нищо не намира, а срокът приближава. Ще наемем квартирата веднага и няма да чакаме крайният срок по договора му.Благодаря!

В същата ситуация е и дъщеря ми, само че след първата година, търсим навсякъде от месец вече, но даже до оглед не се стига.
Около 200 евро само за регистрации по сайтове похарчих и тотална  задънена улица

# 469
Дима7, не можете ли да продължите на същото място или условията по договора не го позволяват? Аз все си мисля, че след като 2 години сте били коректно, то не би трябвало още една година да не останете там ... стига, разбира се да няма някакви други условия, които не знам.
Питам, защото и при нас ще дойде този проблем и все си мисля, че ако говорим с ландлорда и фирмата, ще проявят разбиране и ще ни оставят в стаята до завършването. Но нашата е частна квартира, не е общежитие.
И още веднъж моля за помощ от студенти в ТУ Айндховен (най-желания за момента) по отношение на изпитите за нумерус фиксус: как се подготвяте, какво представлява изпитът по физика, а по математика, какво ниво на математика се изисква за вземане на този изпит, ... иначе в училище ще е профил физика и математика, което ще му даде нужните часове. Питам за следващите изпити за прием при наличие на достатъчно часове в гимназията.
Синът ми живее в нещо като общежитие, което му беше осигурено чрез университета и договорът му не може да се удължава.  Така че нямаме избор. Иначе би останал там с удоволствие, защото е в самостоятелно студио.
Що се отнася до изпита в ТУ Айндховен - той също държа изпит по математика, тъй като е в програма нумерус фиксус. Подготвя се отделно по няколко теми по математика, които в неговата езикова гимназия не са изучавали. Ходи на няколко урока по тези теми. Намерете конспекта с темите по предметите и от там ще се ориентирате, дали ви трябва допълнителна подготовка. Според него изпитите не са много трудни.

# 470
Мами, а има ли нужда от някакви действия по отношение на дипломите и записването на първокурсниците при вас? Притеснява ме, че унито иска дипломата до първи юни, а те се очаква да бъдат готови през юли.

# 471
На 03.05.22г. в 14,30 ч имаме оглед за студио в центъра на Бреда. Детето, което щеше да съдейства няма да може..
Ако някое детенце има възможност да ни съдейства, ще сме му много благодарни - ще разчита на нас за в бъдеще също.

Барба, попитахте ли в БУАС?
Те предлагат такава помощ , някой настоящ студент да ходи на огледи. Поне така пише в сайта.
Нашата "свръзка" не е в града, че са във 1седмична ваканция сега. Иначе бих помолила детето.

Аз днес окончателно приех офертата.
Отказахме другите 2 стаи/студио, които бях резервирала.
Така че очаквайте да се появят обявите в сайта.
Стискам палци всички да се устроят с покрив над главата!

# 472
Има карти Маестро в България, но само в Токуда банк. Вървят си навсякъде в Нидерландия.

# 473
  • Пловдив

Барба, попитахте ли в БУАС?
Те предлагат такава помощ , някой настоящ студент да ходи на огледи. Поне така пише в сайта.
Нашата "свръзка" не е в града, че са във 1седмична ваканция сега. Иначе бих помолила детето.

Аз днес окончателно приех офертата.
Отказахме другите 2 стаи/студио, които бях резервирала.
Така че очаквайте да се появят обявите в сайта.
Стискам палци всички да се устроят с покрив над главата!

Точно от BUAS отказаха оглед.

# 474
  • Пловдив
Ясно е, че трябва да се извади многоезичен акт за раждане от общината, но:
1. Има ли давност(срок) кога да се извади?
( Извадила съм го март 2022г) - валиден ли е?
2. Трябва ли актът за раждане да се легализира?

Благодаря

# 475
  • No Line On The Horizon
Актът няма срок, валиден официален документ е. Не е нужно да се легализира.

# 476
Здравейте, търся квартира в Арнхем. Дъщеря ми е приета в HAN. Записани сме в листата с чакащите за общежитията на университета, но там първо настаняван извън европейските студенти и тези, които са на разменни начала. Не мога да рискувам да чакам до края на юни и да останем с празни ръце. Ако има някой който ще освобождава такава квартира или знае за нещо подобно, моля да се свърже с мен на лични.
Благодаря предварително.

# 477
Мами, така и не одобриха дъщеря ми за общежитие в Грьонинген през SSH, така че започвам търсене на квартира... Приета е в RUG, първи курс есента.
Ще съм благодарна, ако някое детенце освобождава стая и се свържете с мен.. Направо не знам накъде да поема, така разчитах...

# 478
  • София
Здравейте мили майчета Hug ,
За мен БГ Мама си е голяма сила във всяка ситуация,затова си позволам да помоля за помощ.С дъщеря ми и познато детенце усилено търсим квартира в Леуварден и поподнахме на  Shared house с 2 свободни стаи.Проблима е,че собственичката се съгласи на оглед на 11.05 в 11ч,но на познатото ни дете там се оказа че му е невъзможно да отиде поради личен проблем,затова има ли някоя майка,на която детето да учи там и да може да отиде на оглед за 2 стаи на тази дата?Ще платим за услугата ръзбира се каквото се налага.Можете да ми пишете на лично,ще съм много благодарна! Hug

# 479
Здравейте, дъщеря ми е приета в Грьонинген биология.. В понеделник ще кандидатства за общежитие. Как се разбира дали е резервирала стая?

Общи условия

Активация на акаунт