Студенти в Нидерландия - 12

• 73 970
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
Не знам , Мини, моя син му е време да излезе от студентската си квартира , са сключи договор за работа и да потърси нещо на свободен наем. Как да стане това? Всички агенции искат доход 3к, а предполагам ако се стигне до договор и давност ще искат. С той още няма договор дори , до края на юни е на стаж, в момента усилено апликира и се надява и от студиото в което стажува да го поканят с трудов договор. Как ще стане това с наемането на жилище, умът ми не го побира...

# 511
Много ми драго да видя поста ти G.D., макар и с проблеми. Всичко ще мине добре и ще се справи момчето. Аз да питам, как сте избрали между Бреда и Саксион? За Бреда е сложно с квартирите и профила на гейма се избира още в началото, докато за Саксион може да се избере след първата година. Ние мислим в началото на юли да разгледаме. Трябва ли да имаме предварителна уговорка за да разгледаме.? На онлайн среща имаше студенти от друга специалност и нищо не научи. Дали, ще е удобно момчетата да се чуят, въпреки, че ми е неудобно да безпокоя. Хубава вечер.

# 512
  • Под Слънцето
Пак ви се натрисам в темата.  Между 12 и 15 юни ще пътувам от Варна до Ротердам. Мога да взема някоя дреболия нататък. Полезно ми е да чета тук, ще ме извините . Можете да ми пишете на лс, ако прецените.

# 513
Пак ви се натрисам в темата.  Между 12 и 15 юни ще пътувам от Варна до Ротердам. Мога да взема някоя дреболия нататък. Полезно ми е да чета тук, ще ме извините . Можете да ми пишете на лс, ако прецените.
Моля, ако е удобно да Ви попитам. От Варна до Ротердам с директен полет ли сте? Не съм разучила още дали има летище в Ротердам/явно има/. Есентта дъщеря ми ще учи там. 
Благодаря

# 514
  • La casa de Mickey Mouse
Не знам , Мини, моя син му е време да излезе от студентската си квартира , са сключи договор за работа и да потърси нещо на свободен наем. Как да стане това? Всички агенции искат доход 3к, а предполагам ако се стигне до договор и давност ще искат. С той още няма договор дори , до края на юни е на стаж, в момента усилено апликира и се надява и от студиото в което стажува да го поканят с трудов договор. Как ще стане това с наемането на жилище, умът ми не го побира...
Аз единствения вариант, който виждам е отново да живее в споделено жилеще, поне като за начало. Ако не изпълнява условията на агнецията, няма как да вземе самостоятелно жилище.
Аз исках да вземем на дъщеря ми, като ние щяхме да гарантираме с нашите договори и доходи, но тя не се съгласи.

# 515
  • Под Слънцето
Моля, ако е удобно да Ви попитам. От Варна до Ротердам с директен полет ли сте? Не съм разучила още дали има летище в Ротердам/явно има/. Есентта дъщеря ми ще учи там. 
Благодаря

Тц, аз ще съм с микробус.

# 516
Относно избора между Бреда и Саксион. Специалността  на сина ми е рядка, и той изчете всичко възможно за нея и къде се изучава. В Бреда тази специалност им много висок ранкинг , и дипломата тежи , а и връзката на завършващите с индустрията е силна. Индустрията гледа  студентите  отрано и следи работата им.

# 517
Благодаря

До Ротердам - или през Айндховен (нискотарифните като Уиз и Райън кацат там) или през Амстердам, там кацат националните превозвачи -дали прекия полет с България ер, или през някъде, все е на Схипхол(АМС).
От Айндховен имате около 30-40 мин с автобус и после около  час-час и 15 с влак до Ротердам. Струва общо около 25 евро.  От Амстердам - към 40 мин с влака, гарата е буквално на летището, под земята. Цената е около половината.
В Ротердам няма гражданско летище.

Вижте, от Варна обаче, кой лети нататък през август-септември, трябва да проверите.... Ако има добре, ако няма , ще пътувате до София.
Заминаването на УИЗ и България ер е сутринта около 7.00.... Само Райън са в човешко време.

# 518
Благодаря

До Ротердам - или през Айндховен (нискотарифните като Уиз и Райън кацат там) или през Амстердам, там кацат националните превозвачи -дали прекия полет с България ер, или през някъде, все е на Схипхол(АМС).
От Айндховен имате около 30-40 мин с автобус и после около  час-час и 15 с влак до Ротердам. Струва общо около 25 евро.  От Амстердам - към 40 мин с влака, гарата е буквално на летището, под земята. Цената е около половината.
В Ротердам няма гражданско летище.

Вижте, от Варна обаче, кой лети нататък през август-септември, трябва да проверите.... Ако има добре, ако няма , ще пътувате до София.
Заминаването на УИЗ и България ер е сутринта около 7.00.... Само Райън са в човешко време.

Благодаря, имах тайна надежда за летище в Ротердам, но уви. Пътуването отново ще е като за Маастрихт, но в друга посока. Самолет, влак и така.

# 519
То от летището на Амстердам до града пак си е с влакче до централна гара (или междинна) и после с метро Simple Smile Пътя с влака е 10-15 мин по-малко, летището на практика си е между двата града, та все тая. Често с националния превозвач и студентското намаление цената излиза колкото на нискотарифните с добавяне на влаков и автобусен билет, а ако добавим и багаж даже и по-ниска. Да не броим часовете в път...

# 520
Abсолютно вярно.... Да не говорим, че Айдховен през всички месеци освен лятото е непредвидим с холандското време.. Наскоро няколко дни преди полета Райън канцелираха и предложиха дата, която не ни устройваше, а за точната дата пък България ер нямаха билети, взехме Уиз. Гонехме церемония, започваща в 14 часа в Ротердам, но се оказа, че над Айндовен има мъгла и кацнахме в Маастрихт. Точно си правехме сметка, че ще успеем с влака оттам до Ротердам, но обясниха, че изобщо няма да слезем там, а ще чакаме да се вдигне мъглата и ще си кацнем в Айндховен.... Стана към 12.30 и как сме стигнали до Ротердам, ние си знаем, преобличайки се във влака...
Проблема е, че на Айндховен няма система за кацане в мъгла.... И си като на руска рулетка, ако времето е обичайното променливо холандско и бързаш....
Така че, с нискотарифните никога не знаеш.... Не че България ер са цвете, но поне дестинацията Амстердам почти никога не се анулира....

# 521
Аааааа, каква руска рулетка за Айндховен! Ужас! На нас това ни е "родното летище" ... Има ли инциденти или по-скоро казваш, че може да се кацне в Маастрихт? Успокой ме малко Wink

# 522
Здравейте.  Дъщеря ми я приеха в Маастрихт. Започва сагата с намирането на квартира. Моля, ако някой може да ме насочи или  свърже с момиче (та), което търси съквартирантка или завършва тази година. Търсим обзаведена стая близо до факултета по право. Благодаря.

Вече започвам да се отчайвам. Няма никакви стаи, и;и студия. Само Белгия, но от там е далече. Мпля, ако някой знае или чуе нещо, да сподели.

# 523
Здравейте!
Синът ми е приет да учи в Лайден, археология. От месец насам търсим стая, но започнах да се отчайвам. Моля, ако някой освобождава квартира или си търси съквартирант в Лайден или Хага да ми пише. Трябва да е в Нидерландия около средата на август, за да има време да си уреди всичко документално. С това първоначално настаняване ще ми побелее косата. Ще съм безкрайно благодарна, ако някой може да помогне.

Отчаянието започва да ме хваща! Търсенето на квартира все удря на камък. Моля, ако някой има дете или познато такова, което е прието в Лайден и може да съдейства да се свърже с мен. Ще съм безкрайно благодарна!

# 524
Търсим обзаведена стая близо до факултета по право. Благодаря.
Вече започвам да се отчайвам. Няма никакви стаи, и;и студия. Само Белгия, но от там е далече. Мпля, ако някой знае или чуе нещо, да сподели.

Здравейте,

Белгия е точно на 3 км от факултета по право.
Колкото от Студентски град до МЕИ.... в София...
Ланакен е на 15 мин с колело, 6 км.
Има автобус 25 ако не бъркам, срещу няколко евро сте в унито за 15 макс. минути...
Търсете спокойно по белгиските селца, в центъра трудно ще намерите. Поне отсега, все още не е започнало голямото заминаване на студентите....
И обзаведеното не е стандарт, писа се в темата по-рано. Ако намерите ще е бонус...

Успех и дерзайте...!
Не се отчайвайте, щом има още в Белгия... За отчаяние ще е, когато и там свършат, а ще го видите през август.

Каси, какви инциденти, не знам за такива, говоря, че никога не знаеш как ще те изненада времето и дали ще кацнеш там.... И ако не бързаш, ОК, когато стигнеш, но ако си на зор може да ти провали плановете.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 13:35 от StefanB

Общи условия

Активация на акаунт