Студенти в Нидерландия - 12

• 73 897
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
И аз го прегледах, затова качих друг. В който е ДИФЕРЕНЦИРАНО според вида на договора. Аз го разбирам така- ако си на НУЛА часа договор, както са доставчиците, а вашия мисля това работи- няма как да деклрираш договор без “история” на работата три месеца назад и тн
Ако е доставчик, моя син си пускаше заработките от платформата на убър. Там е виждат часовете и датите на които са изработени. Но той не е бил на договор. Приятелката му беше на договор към Доминос. Един единствен път подаде, от там насетне само спираше и пускаше според часовете си и на базата на този договор си получаваше субсидията.

# 571
Здравейте,
търсим квартира в Енсхеде. Ако някой освобождава или знае за такава моля, пишете.

Благодаря
Ани

# 572
Търсим квартира в Тилбург, ако някой освобождава - за второкурсник

# 573
  • София
Ние търсим в Бреда. За момче.

# 574
Намерете всички видове фейсбукгрупи, подайте заявка за влизане и атакувайте всяка обява. Точно сега е момента в който има предлагане. Август ще е само търсене. Внимавайте много за измамници - измамно красиви апартаменти, щедро наснимани , трърде често са измами. Тук бяха пуснали линк към кадастъра в който може да се провери чий е предлагания  имот .

# 575
Да допълня G..D..
Групите се намират лесно във ФБ - пишете "rooms Tilburg" (името на града).
Още една идея, бъдете креативни -  две половинки са равни на цяла година.
Погледнах в групите на 2-3 града, че в момента се дава sub-renting (пренаемане) за първи семестър до края на януариот студенти, които ще отидат на обмен.
За втория семестър възмжностите са различни:
- общежитие -  в Маастрихт например има свободни места за 6 месеца (при настаняване от 1 до 31 януари) в UM Guesthouse https://www.maastrichthousing.com/Search_results.html на цени 375 евро и 690 на месец. Може и трябва да се запази сега.
- sub-renting за съжаление в момента почти никой не е получил окончателно одобрение за обмените през втория семестър. Масовото предлагане ще е през октомври, след края на процедурата (както е и дъщеря ми).
- отпадащи студенти - винаги има такива, ще освободят стаи и в квартири, и в общежития. А на място детето ще търси по-лесно.
Знам, че има много неудобства. Но две половинки е много по-добре от никаква квартира.
Бъдете реалисти, а не максималисти.
УСПЕХ!

# 576
  • София
Благодаря за съветите. Търсим и даже чакаме отговор от едно място. Тук писах за всеки случай. Човек не знае откъде ще изскочи възможност.

# 577
И за два месеца да преотдават, взимайте. За това време все ще намери нещо. Малкият ми син така замина с пренаета квартира за 2 месеца. Там на място намери и се премести.

# 578
Здравейте,ние търсим от три месеца квартира в Айнтховен за второкурсник и вече сме много притеснени.Моля,ако някой освобождава или знае за такава, която се предлага или може да помогне с информация или съвет.Благодаря.

# 579
Lili
Освен фейсбук групите. В сайта kamernet всеки ден се публикуват по няколко стаи , важно е бързо да се реагира. Ако е момче шансовете са още по-добри. Масово отдават за мъже.
Таксата за сайта е задължителна да се плати.
Успех !

Здравейте,ние търсим от три месеца квартира в Айнтховен за второкурсник и вече сме много притеснени.Моля,ако някой освобождава или знае за такава, която се предлага или може да помогне с информация или съвет.Благодаря.

# 580
  • СОФИЯ
Синът ми си намери квартира чрез Pararius. Беше направил платена регистрация и в Kamernet и още един сайт за Тилбург, но късмета му беше в Pararius.Писа на обявата / както и на още мноооого/ и след оглед и още едно писмо подписа договор.  За Тилбург  агенцията е Wonen 013. През юли ще бъде с две наети места, но нямаше как да чакаме и да го мислим повече. Бъдете настоятелни, не се отчайвайте, пишете им по няколко пъти/ както го казаха мамите в предишни постове/ и ще си намерите мястото. Успех  на всички!
Ето тук има в момента за Тилбург....https://www.kamerbemiddelingtilburg.nl. Нужна е регистрация и плащане на 25 € мисля. Бързо се действа! Успех!

# 581
Yana8,Галчо ,много благодаря за отговорите .Регистриран е в Kamernet и е отговорил на много обяви ,но все го отхвърляли, защото искали да се знае холандски ,а в Pararius ми каза ,че основно се предлагат апартаменти и искали доход поне три пъти колкото е наема.И аз постоянно му казвам да е по-настоятелен.Благодаря, отново .Ако има и други родители на деца в Айнтховен,ще се радвам на всяко мнение ,съвет, контакт или споделен опит.

# 582
Да отиде НА МЯСТО във friendly housing и да настоява да получава инфо за свободни стаи като нюзлетър или да го включат в лист на чакащи. Намират се в сравнително централната част на града.
Другото е да провери за стаи в околностите- напр. Бокстел.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 14:55 от second

# 583
Относно Тилбург специално, препоръчвам да гледате Kamerbemiddeling, много са точни и честно излизат оферти. Отделно зимният семестър много отиват на обмен и sublet-ват стаите си, така че ако познавате студенти, които сега са втора година, може да ги помолите да разпитат. Но специално относно фейсбук обявите, е много важно да не е празен профила на студента (или абсолютно заключен) и да напише хубаво описание за себе си и как ще пасне в къщата. За съжаление има предрасъдъци откъмто първокурсници (моите съквартиранти например не искаха особено първокурсник да наследи стаята ми), така задължително трябва в introduction-a студентът да подчертае, че е независим с конркетен пример. И задължително напишете в коментара ''check spam'' - когато аз публикувах обявата, 60% от съобщенията отидоха в спам и нямах избощо възможност да ги прочета. Това става ако например не напишете съобщението в едно балонче. Същотите съвети важат и за Камернет, въпреки аз изобщо не харесвам този сайт и не го препоръчвам, защото повечето стаи са за холандци и не си струват парите. Може с тези пари да се регистрирате в някоя от агенциите.
Успех! Simple Smile

# 584
Някой с опит при местене на мебели, моля да сподели варианти.
Мебелите са двоен гардероб, диван, нощно шкафче и голямо огледало. От хамалската фирма за местенето искат 450 евро до квартирата на 10 Мин с кола . Това ни е скъпо. За 500 ще купим нови мебели …..

Има кой да носи, момчета ще помагат, живи и здрави , но варианти за транспорт под наем, като например тези в САЩ или някаква друга опция?

Общи условия

Активация на акаунт