Смешки от форума 38

• 86 660
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Йодната профилактика при радиационно замърсяване е на второ място.  По-важно (и по-приятно) е да се пие редовно бира и/или вино: Simple Smile

Скрит текст:
Учени от Японския Национален институт по лъчева медицина са публикували изследване, според което бирата пази от тежки частици. Данните сочат, че светлата бира намалява с 34% хромозомните увреждания, възникващи под въздействие на рентгенови лъчи или йони на водорода  и други тежки частици. Полезният ефект се обяснява със съчетанието между алкохола и съдържащите се в пивото биологично активни съединения.

Виното  също помага срещу радиация. Най-полезно е червеното вино с повече танин. Според проучвания на Софийския Институт по криобиология и хранителни технологии,  вината от черно грозде имат силно детоксикираща активност. Те съдържат органични вещества, които регулират кръвното налягане и нивата на лошия холестерол. Част от полезните  им ефекти се дължат на полифеноли, извлечени от обвивката и гроздовите семена. Важна съставка на  червените вина е резвератролът, който проявява противовъзпалително и противотуморно действие. Има данни, че резвератролът забавя процесите на стареене. Но е важна мярката. Добре е да се приема не повече 250-300 мл червено вино на ден.
Автор: д-р Ваня Шипочлиева

# 76
Съфорумец, обиден от коментар, че мъжете са прости същества. Пунктуацията е на самия обиден:

"...простите същества, мъжете го нямат този капацитет, мъжете, които са измислили 99% от всичко, което е около теб,компютъра, телефона, лаптопа или от каквото там пишеш толкова умно и ми остроумничиш, пак е измислено от мъже. Къщата или апартаментът, в който живееш пак са построени от мъже, иначе ще си на улицата, защото нямат, мъжете капацитет, реално всичко удобства на съвременната цивилизация е благодарение на мъжете, те умират в инциденти при работа и още и още не ми се изброява, като ми кажеш нещо, което е измислено от жена, пак ми пиши, ако ще тръгваш с аргумента жената ражда, да, но пак е нужен сперматозоид за да имаш дете, пак е нужен мъж за тая работа. А ти, като една умна жена на тепсия, ти е поднесено всичко и не го оценяваш...."

# 77
Че правописът си е доста ОК, някоя и друга запетая, някой интервал и един грешно натиснат клавиш ( клавишите за О и И са един до друг). На първи прочит не намерих нищо въпиещо.  И не виждам какво му е смешното, освен дето се е напушил толкова авторът?  Принципно е прав, освен това. не, че няма обективни причини за това, но иначе си е факт.

# 78
Малко е попреувеличил, но е разбираемо, щом са го нарекли просто същество. Освен това ми харесва последното изречение Simple Smile

# 79
Не съм чела темата, от която идва това мнение. За мен смешката е, че мъж идва в женски форум да чете женски мнения, и да обясни на жените колко не са прави. Темата ЗАЩО мъжете са измислили всичко я оставяме настрана, авторът едва ли ще може да вникне в нея.
Умна жена на тепсия и на мен ми допадна Grinning

# 80
  • София
Което показва колко важно е запетаите да са сложени правилно. Имам предвид "жена на тепсия"
Констатацията колко са прости мъжете... зависи от контекста, но такива обобщения ги приемам само на майтап, в отговор на "всички жени са...."

# 81
  • София
Този “умен” и незаменим мъж като го прочетеш в комбинация с последния пост от темата за муните (за бащата и дядото, които не можели и никога не миели чинии), и ти става едно такова патриархално феминистко-агресивно (да им извиеш вратлетата на тия незаменими, които не могат да мият чинии).

# 82
Шарки, не може така. Трябва пак мъж да намерим да го свърши, щото сами не можем Laughing

# 83
В случая грешка има и майката, която е възпитала сина си, че не е мъжка работа да мие чинии. Но мисля, или се надявам, че в днешно време няма такива жени.

# 84
Недей лежа на тая кълка... то вярно че у нас типично се ругае на майка при всякакъв проблем, но далеч не е само майката виновна. Бащата дава пример и синът от него гледа също. Освен разбира се ако възпитаването на децата не е и то чисто женска работа и от бащата и това не се очаква да прави...

# 85
  • София
Или да възпитава само момчето, ако са разнополови.
Вече не ходя по площадки, но видя ли сам баща с дете - все поглеждам с очакване да е момче.

# 86
Не говорим за вина, хайде сега. Това са си патриархални традиции, които в някои семейства отстъпват по-бавно. Но вече съвсем не е смешно...отклонихме се от темата.

# 87
От темата "С какво ви дразнят мъжете"
Цитат
Сега ако кажа, че не ме дразни с някои навици, ще излъжа. Но като започне да ми минава през ума да го фрасна с тигана, си припомням някой негов хубав жест и... Пак ми идва да го фрасна с тигана, ама някак по-нежничко, с любов, така да се каже Simple Smile

# 88
  • Бургас
Като се започна с това"тя майката виновна за всичко"

# 89
Това с водката ми напомни един фрапиращ случай преди много години, когато бях още дете. Майка ми беше поканила нейна състудентка за 2-3 дни, с която поддържаше връзка. Та идва жената и от колата излиза цялата рода - тя, майка й, двете деца (момче и момиче) и приятеля на момичето. Започнаха да се пренасят едни куфари - помня, че имаше и по 2 куфара на човек. С майка ми започнахме да се гледаме с едни погледи "К'во става тука, бе човек? За цял месец ли се тея хора тука?" Идва момента, в който приятелката на майка ми й подарява банани (за гостоприемството). До 10 мин. хората си изядоха бананите. Joy Майка ми започна да се чуди къде ще ги слага да спят, защото никой не я беше предупредил, че родата ще се изсипе. След като говориха двете, се разбра, че имат намерението да стоят цяла седмица. А след всяка разходка, всички се изреждаха през банята (разбираш ли аванта) и си сменяха тоалетите. Изтърпяхме ги няколко дни, през които бяха на пълен all inclusive и ги изпратихме да си ходят. Joy

Мале, мале не знам как сте ги изтърпели. При нас без покана принципно не идват на гости и новата (вече не е толкоз нова де) снаха с брат ми направо се изсипваха с куфара пред вратата на нашите, без предупреждение, без нищо...и тъй по седмица-две...Обноски нулеви.

Общи условия

Активация на акаунт