Професионални серии за коса- тема 154

• 66 132
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Дами, с кой/какъв шампоан отмивате:
- Еластисайзър
- изцяло маслен pre-wash?

Не ми се иска всеки път да е ДПШ... Може би може да се добави нещо към масления pre-wash, за да се "разреди" - витамин А, Е? Дори и с това се съмнявам по-леки шампоани да се справят. Alfaparf SEMI DI LINO VOLUME VOLUMIZING LOW SHAMPOO не успя да отмие дори само серум за скалп като хората. Дали решението е преди леки шампоани да няма какъвто и да било pre-wash?

Гореспоменатата серия Kerastase CHRONOLOGISTE изглежда обещаващо, оставам с впечатлението, че е и за всеки тип коса.

Еластисайзер за мен има най- забележителен ефект, когато го измия с Генезис на Керастаз. Не съм имала проблем да изглежда косата неизмита с какъвто и шампоан да съм мила след еластисайзер, но най- добър резултат е с Генезис за мен.

Момичета имам малко нетипичен въпрос: как решавате дали маска или балсам да сложите? Има ли други фактори, освен че маската е по- интензивния и силен ( ако мога така да се изравя) продукт и е за по- изтощени коси. Има ли момент, когато е по- добре да се сложи балсам? Някъде бях чела, че едното запечатва, пък другото не запомних какво прави, но ми така и не съм наясно кое как, кога и защо.🤷🏻♀

# 211
  • София
Какви масла слагате в домашните маски?Назад някой писа,че тези на Икаров не са ОК.

# 212
Благодаря за отговора! Simple Smile)

А по твоя въпрос: аз прочетох, че първо се слагало маска за подхранване, после балсам за запечатване или затваряне на косъма, но ми се струва абсурдно по няколко причини:
- Ако има силикон в маската, то тя е оклузив и въпреки че се измива, определено възпрепятства усвояването на последващ продукт.
- Балсамите като цяло са с по-рядка консистенция от маските, а поне в грижата за кожата правилото е thin to thick. Защо тук да е обратно?
- Генерално ми се струва, че идеята е - при балсам и маска от една серия - човек да избере правилната консистенция за типа си коса, за да се наслади на ползите от серията и активните й съставки. Това с "всички коси трябва да правят шампоан, маска, балсам в този ред" ми се струва твърде неспецифично.

Ако всеки трябва да ги ползва така, то не отпадат консистенции, а цели серии. Примерно Х серия за изтощена коса се ползва по схема шампоан-маска-балсам и ако за фина коса не е ок, то значи цялата серия не е и трябва да се пробва отново и отново докато се стигне до подходяща, която да се ползва така и да е ок. Доста по-лесно е просто да се приеме, че серията е супер, но да се ползва само шампоан и балсам при фина коса и шампоан и маска при плътна. Всяка коса усвоява активните съставки и всички са доволни.

# 213
Искрица,
Абсолютно същото е и моето впечатление от продукта. Много точно си го описала.

Aз попаднах случайно на това и го взех за подарък на майка ми. Много е доволна и видимо има резултати, но не съм го пробвала:

# 214
Благодаря за отговора! Simple Smile)

А по твоя въпрос: аз прочетох, че първо се слагало маска за подхранване, после балсам за запечатване или затваряне на косъма, но ми се струва абсурдно по няколко причини:
- Ако има силикон в маската, то тя е оклузив и въпреки че се измива, определено възпрепятства усвояването на последващ продукт.
- Балсамите като цяло са с по-рядка консистенция от маските, а поне в грижата за кожата правилото е thin to thick. Защо тук да е обратно?
- Генерално ми се струва, че идеята е - при балсам и маска от една серия - човек да избере правилната консистенция за типа си коса, за да се наслади на ползите от серията и активните й съставки. Това с "всички коси трябва да правят шампоан, маска, балсам в този ред" ми се струва твърде неспецифично.

Ако всеки трябва да ги ползва така, то не отпадат консистенции, а цели серии. Примерно Х серия за изтощена коса се ползва по схема шампоан-маска-балсам и ако за фина коса не е ок, то значи цялата серия не е и трябва да се пробва отново и отново докато се стигне до подходяща, която да се ползва така и да е ок. Доста по-лесно е просто да се приеме, че серията е супер, но да се ползва само шампоан и балсам при фина коса и шампоан и маска при плътна. Всяка коса усвоява активните съставки и всички са доволни.
Много благодаря за изчерпателното мнение! Смятам, че разсъждавате много логично. Аз никога не съм ползвала пълния протокол, който споменавате Ш-М-Б. С фина коса съм. Беше доста изтощена от балеаж, но вече минаха почти 3г, май изрязах е увреденото и вече е по- добре. Ползвам повече маски и по- рядко балсами и ми се отразява добре. Напоследък започвам да се изкушавам да направя едно омбре. Много ми харесва и лесно го поддържам сама с боядисване на корен само. Но се притеснявам да не стане същото като с балеажа. Тъкмо живна малко. Естествената ми коса е около 5ца и трудно се изсветлява.
Въпреки, че е с фин косъм, се радва на маски като Архитект и много харесва еластисайзер. Може би защото е изтощена все още.

# 215
  • Варна
Дали ще ползва маска или балсам или и двете всеки си решава сам. Няма смисъл от подобни генерални заключения.  Какво правя аз - ако не си чувствам косата в кондиция правя пълен протокол преуош,Ш,М,Б финиши,олио. Нооооо моята коса е руса и носи на наслагване на продукти. Има обаче серии при които балсамите са в пъти по-кондициониращи от маските като например Керастаз,за блондинки,Генезис,тоя за дълга коса. И е неоспорим факт,че балсамът запечатва косъма.

bambinnah ако миеш маслен преуош с ДПШ все едно нищо не си направила . Има един трик след като си стояла с маслата навлажняваш,нанасяш малко балсам и изплакваш. След това миеш стандартно с шампоан.

# 216
  • София
Моля за препоръка на хубав киселинен балсам, който да прави косата блестяща.
Засега съм се спряла на Joico Defy Damage, но не съм сигурна, че това е точния балсам.
Благодаря!

# 217
  • Някъде там
Дами, с кой/какъв шампоан отмивате:
- Еластисайзър
- изцяло маслен pre-wash?

Не ми се иска всеки път да е ДПШ... Може би може да се добави нещо към масления pre-wash, за да се "разреди" - витамин А, Е? Дори и с това се съмнявам по-леки шампоани да се справят. Alfaparf SEMI DI LINO VOLUME VOLUMIZING LOW SHAMPOO не успя да отмие дори само серум за скалп като хората. Дали решението е преди леки шампоани да няма какъвто и да било pre-wash?

Гореспоменатата серия Kerastase CHRONOLOGISTE изглежда обещаващо, оставам с впечатлението, че е и за всеки тип коса.

Еластисайзер за мен има най- забележителен ефект, когато го измия с Генезис на Керастаз. Не съм имала проблем да изглежда косата неизмита с какъвто и шампоан да съм мила след еластисайзер, но най- добър резултат е с Генезис за мен.

Момичета имам малко нетипичен въпрос: как решавате дали маска или балсам да сложите? Има ли други фактори, освен че маската е по- интензивния и силен ( ако мога така да се изравя) продукт и е за по- изтощени коси. Има ли момент, когато е по- добре да се сложи балсам? Някъде бях чела, че едното запечатва, пък другото не запомних какво прави, но ми така и не съм наясно кое как, кога и защо.🤷🏻♀
Моята коса е много тънка и финна. В повечето случаи използвам само балсам защото маските ми идват тежки.
Много харесвам балсамите на Алтерна, не съм руса, но балсама на Керастаз за блондинки ми прави косата уау.
Имам и доста маски, но рядко посягам към тях.

# 218
Моля за препоръка на хубав киселинен балсам, който да прави косата блестяща.
Засега съм се спряла на Joico Defy Damage, но не съм сигурна, че това е точния балсам.
Благодаря!
Балсамът на Джойко, Дефи демидж, не е киселинен, но е хубав.
Киселинен е Final Finish на Медисютикълс, също е хубав, особено след боядисване.

# 219
Някой питаше какъв е масленият микс, щом маслата на Икаров не са добри. И аз не ги харесвам, но познавам момичета със страхотна коса, които си кълнат в тях, основно в стимуланта. За себе си (фина и права коса) избрах масло от гроздови семки - ще използвам на Алтея, към което мисля да добавя я екстракт от коприва и репей (от Зоя), я някое от етеричните масла, които ще участват във Вълшебството на Магнолия. Да видим, дано не ми измива боята скорострелно...

bambinnah ако миеш маслен преуош с ДПШ все едно нищо не си направила . Има един трик след като си стояла с маслата навлажняваш,нанасяш малко балсам и изплакваш. След това миеш стандартно с шампоан.

И аз мислех, че няма смисъл и подозирах, че има някакво трикче, което изпускам.
Благодаря ти, ще пробвам задължително по този начин.

# 220
  • София
Момичета, получих си и аз H milk-a най- послее , но ми убягват две неща и ще ви питам- 1. за преуош смесвахте ли го с масла, както еластисайзера или го ползвате чист?  2. Колко време горе долу стоите с него, за да има ефект? Аз попринцип гледам да е за колкото по-дълго мога и даже спя намазана, но в случая искам да го пробвам още сега  ии последно много ли ще дойде ако направя преуош с него и после го ползвам и като маска при измиването?  Някой правил ли го е така? Или пък преуош и после и малко като финиш (знам,че някои така го ползвахте) Мерсии много!

# 221
  • Пловдив
Момичета, видяхте ли новата цена на oway drops?
Цените на марката са много нагоре.

# 222
  • Пловдив
Еййй опасни са! Докато се наканя да купя поредното шише и те вдигнаха цените. Поне с 10лв е нагоре - мисля, че бяха 54лв.

# 223
  • На брега на реката
Уау, миналата седмица си го купих за 54 лв. (65лв.), а шампоана против пърхут за 44, а сега е 54 лв.

# 224
  • Пловдив
Еййй опасни са! Докато се наканя да купя поредното шише и те вдигнаха цените. Поне с 10лв е нагоре - мисля, че бяха 54лв.

И аз така, но при мен върви доста, ползвам го всеки ден и на децата слагам.

Общи условия

Активация на акаунт