Професионални серии за коса- тема 154

• 66 180
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
Janeta оправите ли проблема с микро-аденома косопада ще спре и ще можете ударно да подходите към козметичния проблем с всички съвети, които ви дадоха. Докато има такъв нерешен здравословен проблем нищо няма да даде резултат и ще хвърляте пари и нерви на вятъра. Хормоналния косопад не се влияе от нищо козметично…. Пожелавам ви успех!!!
Подкрепям това мнение. След хормоналните причини вписвам и хранителни дефицити, които могат да са далеч повече от витамин Д. От ниско желязо или б12, от нисък биотин как пада коса не е истина. Или проблеми с щитовидната, високо или ниско тсх също. Липса на достатъчно протеин в менюто, недостиг на вит. А, инсулинова резистентност..има много причини и аз бих се концентрирала в тях преди да правя мезотерапии и пр.

# 406
Някоя дама ползвала ли е продуктите на olioseta? Гледам, че много ги хвалят в отзивите на ЗР.

# 407
Да, използвала съм шампоана( хареса ми)
В момента използвам олиото е маската.
Добри и бюджетни продукти са.

# 408
Здравейте! Може ли да препоръчате хубава четка за изсушаване на косата с цел изправяне и надеждна термозащита (по-мазни корени и леко суха в краищата). По принцип ползам крема на ми аманте, но не съм сигурна дали става и като термозащита. Имам тази четка https://burgas-solingen.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1352 , но не се постига желаният ефект. Сега гледам тази по отзиви на приятелка https://www.zlatnaribka.com/chetka-za-kosa-moroccanoil-ceramicio … ush-45-cl-thermal . Някой ползвал ли е този гел https://www.zlatnaribka.com/termozashtita/termo-zashtita-all/gel … ice&order=ASC или този https://www.zlatnaribka.com/chi--termozashtita/krem-za-izpravyan … ight-guard-251-ml
Много благодаря!

# 409
  • Пловдив
За изправяне много харесвам четката от глигански косъм на Мороканойл. Страхотно гладка коса получавам с нея. Първо изсушавам с голяма четка на Оливия Гардън и след това минавам с тази на Мороканойл.

# 410
Момичета, имали ли такива ползвали маската на епруваж ,които са намерили аналог след спирането и .

# 411
  • София
Някоя дама ползвала ли е продуктите на olioseta? Гледам, че много ги хвалят в отзивите на ЗР.
Пуснете една търсачка във форума с ключова дума Олиосета или oliosetа. Ще се сдобиете с подробна информация за част от продуктите. Често обсъждани са тук през годините.

# 412
За изправяне много харесвам четката от глигански косъм на Мороканойл. Страхотно гладка коса получавам с нея. Първо изсушавам с голяма четка на Оливия Гардън и след това минавам с тази на Мороканойл.

Тази ли имате предвид?

# 413
  • Пловдив
Не. Такава е моята
https://www.feelunique.com/p/Moroccanoil-Boar-Bristle-Brush-Size-45

Мисля, че моята е най-големия размер - не знам това 45 колко е.

# 414
Момичета, колко време оставяте да стои по скалпа шампоан на NAPURA преди да го отмиете? Би ли било проблем да е например 10 минути вместо една минута както е по описание?

# 415
Аз съм стояла с Ш и ампули на Напура и с часове, няма проблем, освен ако скалпът не е много чувствителен.

# 416
  • София
Ivelionora , както са ти отговорили - стига да няма някаква чувствителност по скалпа - може да се стои доста време.

Момичета, любопитно ми е колко време отделяте седмично за грижа за косата и скалпа? Как по-често процедирате - шампоан и маска в банята за 10-20 минути или по-целенасочена грижа?

# 417
5 минути отделям при всяко измиване. 2 пъти нанасям шампоан, спирам водата, слагам маска или балсам и си правя другите неща. След душ я сресвам, слагам финиш и оставям на въздух да изсъхне. По принцип зимата използвам сешоар, тогава слагам и стилизант. Но тази година, съм си вкъщи и си спестявам топлинната обработка. Абсолютно ми е достатъчно като грижа.

# 418
Ivelionora , както са ти отговорили - стига да няма някаква чувствителност по скалпа - може да се стои доста време.

Момичета, любопитно ми е колко време отделяте седмично за грижа за косата и скалпа? Как по-често процедирате - шампоан и маска в банята за 10-20 минути или по-целенасочена грижа?
Аз съм по майчинство  успявам да открадна доста време за грижа за косата. Най- удобно ми е да измия вечер косата, да сложа нещо о да стоя така през нощта. Сутрин отмиване с шампоан, слагам маска/балсам, върша нещо един, два часа и след това отмиване. После оставям да поизсъхне сама и оформям със четка и сешоар, като преди това слагам термо, смесено с капки Оуей и завършвам с няколко капки финиш тип олио. В момента обаче останах само с еластисайзер за през нощта и тъй като той не е препоръчително да се ползва на всяко измиване, ще съм ви благодарна да ми препоръчате продукти от този тип за по- честа употреба. С грижата за скалпа нямам никакъв опит и също ще се радвам за препоръки какво да включа.

# 419
  • Варна
Не бих го нарекла отделяне на време за косата освен в случаите когато ползвам терапевтична преса. В останалото време докато клеча с маска или терапия си върша нещо или спя 😀. При мен едно миене на косата обикновено включва преуош за скалпа в повечето случаи съчетава с такъв за дължините да речем за час.След него мия и стоя с маска още половин час. Тъй,че едно миене на косата отнася поне 2ч. Ако бързам карам като в казармата😀😀Ш,балсам финиши и сешоар.

Общи условия

Активация на акаунт