Тлъсто ЧХГ очаквам, за да спра да се оплаквам ! ~бебеправене 402~

• 31 755
  • 766
  •   1
Отговори
# 15
Съгласна съм с greyspirit. Моите също този месец бяха - (няколко пъти го написах, извинявайте) 😀 но си правехме опити и се надявам да съм имала ову. Четох и в групата за ову, че доста не са я хванали този месец.

# 16
Запис и от мен и благодарности за темата и орисването! ❤

# 17
Благодаря на Рейвчето за темичката, както винаги премислена и разкрасена.
Относно Б12 аз пък без да съм Сигридов, лекар или някое друго величие, смея да кажа от собствен опит, че е много важно да е висока стойността, защото оптималното ниво на Б12 за бебе е 1000-1200. Такова ниво само по себе си няма как да се появи, ако майката не приема достатъчно витамини. Не знам за аутизъм или аутистичен спектър, но е съвсвм възможно предаване на дефицит, както се случи при мен с Б12 конкретно. Аз държах точно 500-600 стойност през бременността си и сега се оказва, че детето ми е с дефицит на Б12, който е придобит в следствие на моите ниски нива по време на бременността, демек аз не съм му дала достатъчно запас, който после не може да се навакса с храна, дори задника да си ударя в тавана. И това без да имам мутации и с прием на метилкобаламин във високи дози. Да не говорим, че след това следва и кърмене. Проблемът е комплексен и не мисля, че трябва да се гледа еднозначно.
Аз се записвам с цикъл от вчера. Ние уж пак сме в играта, но сме много несериозни с ММ. Успей на всички останали в гоненето на яйцето.

# 18
  • Замък сред облаците
Дефицитът се наваксва, но рискът от проблеми в неврологичното развитие при високи дози също не е за подценяване, защото те вече са непоправими.

# 19
Благодаря на Рейв за темичката и на Бъбълс за орисването! ❤️
Аз съм в почивка..Стискам палци на всички ви.Дано е успешна и плодоносна валентинската тема!🍀🤞🥰

# 20
Luna Аз също съм имала такива странни чертички. Според мен има голяма вероятност вчера да си ти е бил положителен теста. Така, че днес и утре ако действате, то може да не сте изпуснали месеца. Късмет.

# 21
Дефицитът се наваксва, но рискът от проблеми в неврологичното развитие при високи дози също не е за подценяване, защото те вече са непоправими.

Не отричам, но и дефицитите могат да доведат до същото, ако не се хванат навреме. Та аз лично смятам, че ако моите стойности на Б12 бяха по-високи, нямаше да се стигне до прием на инжекционен препарат при детето ми. Само добавям, че пусках Б12 на своя глава, никой не ми е казвал от педиатрите, но вече установено, всички се бяха хванали за главата.

# 22
Запис и от мен. Simple Smile Благодарности за новата тема и за орисването! Не отказвам и розов прашец, нареждам се... Simple Smile
Аз след малко ще си купя тестове за О и от утре почвам да я дебна. Много работа и напрежение ми се събират в последно време, та не се надявам твърде много да стане точно в този месец. Е, разбира се, че като вземе да наближава М, ще си се надявам както всеки друг път... Обаче тържествено заявявам пред вас, че този месец няма да се тествам преди закъснение. Отправям предизвикателство сама на себе си Simple Smile

Успех на всички!!!

# 23
Благодаря за новата тема и за сърдечното орисване!
Аз се връщам от преглед при доктор Калчев, на който с мъжа ми все пак решихме да отидем. Мина доста добре, имам една хронична болка вляво, като той се съмнява за някакъв проблем с тръбата. Кръвоснабдяването е добре, матката е добре. Явно АМХ не отговаря много на истината, защото в единия яйчник имам 8, а в другия 7 фоликула, предполагам антрални. Иначе десният ми яйчник е със странна позиция, някак назад и не помня как, но докторът позна, че оттам овулацията е доста по-рядка. Праща ме на изследвания - витамини и тромбофилия, а на женския празник ще проверяваме тръбите.
Фолат какво точно е, фолиева киселина ли и трябва ли да я спра преди изследването?

# 24
Аз минах покрай аптеката на път за вкъщи и познайте - сдобих се с два теста Clear Blue. Единият вече го нарочих за утре въпреки че си бях обещала да чакам.
И в този ред на мисли, ето още едно шеговито заглавие за някоя следваща тема:

В кварталната аптека знаят всички, че отдавна чакам две чертички

Знам, че е рано за предложения, но така тематично ми се стори...

# 25
  • Замък сред облаците
Мизъри, ужасно много съжалявам за това, което е минало детето, на моя приятелка също на годинка и нещо установиха и нея и детето с дефицит (не беше пускала през Б, само комбинирани витамини беше пила), но пак си мисля, лично мнение и не ангажирам никого с него, че е по-добрият вариант и по-малко зло.

Рей, фолата е преработената от организма фолиева, да. Минимум 2 седмици, иначе като цяло за б-групата 4 седмици почивка преди изследване.

# 26
Мерси, АА, тъкмо вчера свърши блистерът Неофолик и забравих да взема, та ще направя 2 седмици почивка и тогава ще пускам изследванията. Надявам се да станат готови до 8 март, че някои се изпращали в Германия от Бодимед, а там явно не бързат, Инхибин Б го чакам вече 10 дена.
Лютиче, не знам как ти хрумват тия, ама ме усмихваш всеки път, стискам палци да е последното посещение в аптеката по тоя повод Heart

# 27
  • Замък сред облаците
О, фолатът се изследва тук, както и б 12 и тоталния вит Д.

# 28
  • София
Мерси, АА, тъкмо вчера свърши блистерът Неофолик и забравих да взема, та ще направя 2 седмици почивка и тогава ще пускам изследванията. Надявам се да станат готови до 8 март, че някои се изпращали в Германия от Бодимед, а там явно не бързат, Инхибин Б го чакам вече 10 дена.
Лютиче, не знам как ти хрумват тия, ама ме усмихваш всеки път, стискам палци да е последното посещение в аптеката по тоя повод Heart

Нищо не пращат в Германия Simple Smile моите бяха готови за 1 ден, на Пълнолуние също, не бързай да ги пускаш

# 29
Имам и някакви тромбофилии пуснати, момичета, тях май изпращат там. Значи имам тромбофилии, фолат, б12 и витамин Д. След 2 седмици може и да съм в цикъл, проблем ли е да ги пускам по това време?

Общи условия

Активация на акаунт