Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 973
  • 400
  •   2
Отговори
# 105
Здравейте, честита баба Марта и от мен!
Welt, радвам се, че малката е по-добре и ти със сигурност си много по-спокойна вече, нищо че знахарстваш сигурно кажи речи по цял ден 🙂

За коликите мога да ви успокоя,дано и при вас така се получи..моят син е вече на 2 месеца и поломина и колики вече няма от няколко дни, ако има немазпоможение е много за кратко вечер, но не плаче изобщо, а само ритка и промлънква.

Освен,че се смее много, вече започна да цвърчи, да казва аааа, ууу и подобни, вчева за плъм път обърна внимание на една играчка, която дрънка и много и се радва. Много по-весело става покрай него.
Бяхме и на орторедичен преглед, всичко е наред, на 6 месеца пак се ходи.

Аз ако помните бях писала, че се отказвам да го кърмя,защото просто не иска от мен и ще се цедя и така ще давам
..е бяхте прави...в началото ми беше добре, струваше ми се по-удобно и спокойно от борбата, която имахме с него по време на хранене, но в един момент видях за какво говорите и се отчаях как изобщо да си запазя силите и да го кърмя като и по двата начина е адски изнощително физически и психически и се обадих на консултантка по кърмене...посъветва ме много неща, но най вече да го храня, когато е сънен,защото тогава поддаваше да суче и да му създавам трудвости като яде от шишето, за да спре да му харесва (това се опитах 2 пъти, но много се задавяше и се отказах), но храненето в полузаспало положение помогна и в моменна се храни само от търда от няколко дни и дори в будно състояние, а шише изобщо не е вкусвал..много дъм доволна и спокойна вече.

# 106
Здравеúте! Чета ви понякога, но нямам никакво време за писане...а и като пиша не искам да се оплаквам, а напоследък настроението ми беше по-скоро минорно...
Днес моята Амелия става на 1 месец Heart ( Портокалкова, значи почти с вас вървим, както и преди се чакахме да родим) и какво да ви кажа...коликите я мъчат от ден 7ми, отделно имаме проблеми със съня: понякога сама си заспива и отспива по доста часове и е като ангелче, но през по-голямата част от дните се мъчим да се приспиваме...сънят и особено нощем е накъсан и много неспокоем. Вашите деца така ли са? Мятат ли и те ръчички и се събуждат сами от това?
Друго, което ме тревожи е истеричният плач на моменти когато всички възможни причини за плач за изключени. Вече започвам да свиквам и да успявам да я успокоя, но последните седмици бяха много тежки за мен, наи-вече психически и откъм изтощение. С таткото правим всичко заедно, т.е. по 24 часа сме на линия и ни се събираха около 4 часа сън общо в денонощие и при мен се стигна до там, че на няколко пъти бях пред припадък.
Ох, много лично стана, може би ще го изтрия, но какъв е смисълът да пиша някакви измислици...

А да, тъкмо нещата с кърменето ми бяха потръгнали (имах големи затруднения в началото) и ...след тези дни с припадъците когато не можех да стана, камо ли да кърмя (веднага ми се завиваше свят), кърмата ми рязко намаля и почти я няма вече.
Та така- благодарна съм, че бебето ми е тук, че е здрава, умна, красива Simple Smile
Но определено този първи месец беше изпитание за мен- дали някоя от вас се е чувствала по подобен начин?
Бъдете здрави всички!

# 107
N.Diaz, искрено ти съчувствам.
Моето бебе има дни, в които почти не спи през деня. Заспива, спи 10-15 минути и се съчужда. Има и дни, в които си спи по няколко часа... нямам представа на какво се дължи. Колики почти няма.
Хубаво е, че таткото е в къщи и ти помага.
Моят първи месец също беше кошмарен. Първите 2-3 седмици ми беше разрешено да ставам само до тоалетната и да се храня.. не, че съм го спазвала чак толкова де. Това беше заради шевовете, тъй като имах ужасно много.
Освен това заради голямата кръвозагуба бях с много ниско кръвно и постоянно ми причерняваше.
Проблеми с кърменето, запушвания и какво ли не...
Сега бебето е на 51 дни и нещата малко по-малко се нареждат. Спрях с изцеждането с помпа и вече суче само от гърдата.
И естествено както всичко се нарежда, сега се разболях  и цялото тяло ме боли. Grinning

Всичко ще мине... мисля, че при теб най-важното е бебето да започне да спи повече, за да можеш и ти да си почиваш. Опитвай да спиш и през деня, щом имаш помощ от таткото.

# 108
Diaz,почивайте си някак, редувайте се с мъжа ти щом и двамата сте на разположение да гледате малката. Ще отмине този период, няма да е все така, но явно много я мъчи коремчето.
Проблема със събуждането от ръкомахане ние го решихме като повивахме малкия,за да не може да ръкомаха и много помагаше,имахме също едночувалче, което беше като усмирителна риза, без дупки за ръце и изглеждаше като повит,може да пробваш нещо такова. Също нещо,което помагаше на нас като  плачеше много беше количката под абсурбатора на макс и заспиваше за 2 минути.

# 109
Диаз, това стряскане с ръкомахане е рефлекс на Моро. Големият ми син го имаше, почти го годинка даже и спеше накъсано, но само денем. И затова през деня нямаше над 40 минути сън. Не знам това ли го уморяваше, но спеше по цяла нощ, независимо, че търсеше да суче и сучеше без да се буди. Може да пробваш както Александра ти е писала с повиване.
Александра, много се радвам че се е решил проблема с кърменето, то си остава най-лесния и удобен вариант поне за мен.
Мама, да се оправяш бързо Simple Smile
Аз вчера имах критично плачевен ден Simple Smile Малкият рева от болка от 5-6 следобяд до 11 вечерта и нищо не можеше да успокои. И това от само два дни без капки, чай и подобни. Приспах го в една поза, в която спеше големият ми син (преметнат през ръката, работи почти винаги, но оставянето в легло събужда. Снощи ми се наложи само два пъти. С големия държах с часове Simple Smile
Скрит текст:
Ако намеря и снимка с голямото дете ще ви покажа и там - висят и ръце, че беше по-голям
Поне спа цяла нощ.От тази сутрин вече работят капките, еспумизана, биоамика дадох, чай...абе дрогирах с каквото се сетих и вече се успокоява, сега спи от около час иначе сутринта беше неспокоен, но поне не ревеше от болка. Искам да става топло вече, да прекарваме повече време навън, там мисля ще се разсейва повече.

# 110
Хибискус е писала последно до колкото видях в друга тема,че е родила и смята повече да не влиза и пише във форума.
Явно и името си е сменила поради някаква причина на Maliva или Miliva, нещо такова. Явно е решила да се отдаде на 100% на бебето и да не следи форума вече.

Цитат на: Welt
Някой поддържа ли връзка с Хибискус, знаете ли какво се случва с нея? Въобще не и откривам профила вече, надявам се, че е добре!
[/quote

# 111
Намерих време и аз да напиша два реда, че иначе само чета 😁 малчо нещо днес реши да реве след като спрях да чистя с прахосмукачката 😁 🤣 снощи иначе заспа рано, към 8 часа беше заспал и се събуди чак към 3 и нещо да яде и после вече сутринта към 6 и нещо и по закона на Мърфи аз не успях да заспя до към 12 и простирах 🤣 днес не знам какво става, но през два часа е гладен и заспива с шишето, но сложа ли го в леглото все едно го слагам на тръни и почва да плаче 🙈

# 112
Здравейте, чете ли все още някой тук?
Голямо мълчание настана в темата.
Как сте, как са децата? Simple Smile

# 113
Ей, welt
Четем, как. Wink
Моето юначе стана на два месеца и половина и минахме първите ваксини

Вдигна лека температура вечерта, но се разминахме с лепенки.
Коликите понамаляха но има дни в които все още го боли корема и сякаш му се повдига и затова доста нервен и не спи дълбоко.
Надявам се да идвам вече топлото време и да излизаме отново навън.

# 114
И аз все се каня да пиша, но тъкмо почна и изникне нещо Simple Smile
Моят юнак днес става на 2м. Измерих 4500-4600, около 54см. В сряда сме на консултация и ще видя дали и той ще измери толкова Simple Smile, че за дължина нещо се чудя, но видимо си расте детето. Вече махам 56 дрехи, че опъват Simple Smile, има двойна гуша и бузи до раменете. А ми се струва че яде малко. Или поне на гърда седи съвсем малко. Надявам се и с ваксините да няма реакция. Излизам си почти всеки ден, само ако много духа не. Навън спи по мнооого повече. Вчера си откара 4 часа на обяд. Все още нямам количка, дано и в нея да е така. Коликите от десетина дни сякаш се позасилиха ама стискам зъби. Пак от десетина дни започна да си гризе едното юмруче, но не непрекъснато. Надявам се още да не са зъби.
Иначе се смее на определени фрази на мен, на баща си, на баткото. Вчера баткото и баща му успяха да го приспят докато бях в банята (сутринта де) много съм горда Simple Smile
Той засега е и най- ранобудния в нашта фамилия- буди се около 6, а аз до 6.30 аз събирам сили да стана. Дано се промени това- баткото ми спеше до 8-9.
В 7 започвам да приспивам бебето и да будя баткото, абе лудница ..

# 115
Спокойна бъди. Нашия става в 5 всяка сутрин .

# 116
  • Ботевград
Привет и от нас.
Ние сме на консултация и ваксини утре.
Ще видим какво ще покажат мерилките..
Видимо е доста пораснала.. Гука.. Смее се..Агууу..Ауууу. И смях с глас са нещата в речника 🤣 Всички я приспиват. Спокойна е като цяло. Оставям я на каката да отида до магазин.Няма проблем. Спи на двора в количката, когато не ми се излиза😁
Спи от 12 вечер до 8 сутрин. В 8 яде и окончателно става към 10.
Хич не мога да се оплача.
Единствено от времето.. Да спре да вали сняг и да вземе да дойде тази пролет вече..

# 117
  • София
Чета, обаче и аз като _di_di, тъкмо започна да пиша и изникне нещо.
Утре сме на преглед при ортопед и после при педиатърката - надявам се да е качила. Днес става на 6 седмици. Баткото е с варицела и от 20 дни е при нашите, много ми липсва, никога не сме се делили за толкова време. Иначе не отричам, че с едно дете е много по-лесно.
Нощем си се буди по веднъж задължително за кърмене, понякога и два пъти, нямаме много точен режим. Навън спи като пън Simple Smile
Дано при всички да минават леко ваксините, аз много се притеснявам за тях.

# 118
Здравейте и от мен. След седмица нашия Иван става на два месеца и тогава ще ни бият ваксината. Но от време на време чувам носът му как хърка, с клечка за уши вадя секрети. Това изобщо не му пречи да суче 1ви месец беше наддал 1.300. Но се притеснявам. При вас има ли  секрет или е нещо нормално?

# 119
Моето момче беше така а нослето като бях болна. Но отмина с няколко дни физиологичен разтвор. Оттогава, пак чувам понякога хъркане повечето пъти еднократно и почти без секрети, аз правя фитилчета от тънка кърпичка. Слагам пак  физиологичен и отминава за няколко дни. Отдавам го на сух въздух от отоплението. Имам съд с вода и овлажнител, който се прецака, та не е много Ок, ама не остана.

Общи условия

Активация на акаунт