Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 971
  • 400
  •   1
Отговори
# 75
Александра, Mamma, благодаря. Работата е там, че освен млякото, което връща след кърмене, тя повръща и пресечено, храносмляно мляко дори и час по-късно. Първото не ме тревожи толкова, понеже тя наддава - само е досадно това постоянно преобличане, но се редуваме с татко и. Grinning От около пет дни обаче започна повръщане час след хранене да речем (или 40 минути, или час и половина... схващате идеята). Забелязах, че понякога плаче, некомфортно и е, повръща и и минава. Онзи ден плака, повърна, намокри се и докато я сложа на повивалника, за да я преоблека, заспа. Явно не и е било добре. Повръща много голямо количество пресечено с консистенция на кисело мляко. Гледала съм, чела съм, ами, това са си от реалните признаци за рефлукс. За мен е притеснително, че преди седмица това се случваше два пъти на ден, а сега се случва на (почти) всяко хранене. Нямам желание да водя детето по лекари, нито фикс идея да му измислям проблеми и да бъда майка-откачалка, която във всяка пъпка вижда края на света, но да седя и  да бездействам ме побърква.;

# 76
И аз не бих си причинила това с изцеждането ако няма причина. В смисъл, ако наддава и има изхождания. Засякох само едно кърмене в началото, че беше дребен и спи по цяла нощ, а денем не гледам на колко суче. Понякога е на час и малко, друг път на 3 и малко часа, давам щом се размрънка. . А и моят суче по 5-10 мин за това съм много щастлива, че батко му по 40-50 мин ме държеше. И е качил малко над 1кг, което за мен е ОК. Александра, големият ми син първият месец беше качил 800г, опитваха се да ми кажат че е малко, но на следващите месеци си беше над 1кг без да променям нещо по храненето. Ако се измързеливя от шишето с колийфа, смени го с нещо, което не трябва да е от шише, да видиш как ще е. Просто без изцеждане ще си спестиш много повече нерви, отколкото да настояваш да суче, поне според мен.
В сряда ще ходя и аз на консултация. Нашият лекар не слага по две  ваксини, както е в календара, а по една на месец и се проточва малко, но за мен е ОК. Ротавирусна ще давам със сигурност, още повече, че тя на капки, а не се боде.
Утре и аз ще правя питка, но няма да събирам никой и свекърва ми отпадна, че е болна от вчера. Мисля да се разходя до църквата ако не е някакво много смотано време.
И на мен ми останаха 10кг за сваляне, но искам да започна да захранвам преди да огранича яденето, наистина бебето сега е най-важно. За спорт ще започна леко с упражнения поне за стягане след някой друг ден. Мъжа ми преди време оперира дискова херния и му бяха казали между 1 и 3 месеца, като след тертия месец следи за дискомфорт при натоварване.
Момичета, как сте с лохиите. Предния път всичко приключи на 35- 36-37 ден, а сега си имам още и ми изглежда като да не спират.

# 77
  • София
Tinky_15, аз съм ги купувала от емаг, бяха на много добра цена за черния петък. Но и сега поръчах пак, не ми се рискува с други.

# 78
Много неприятна ситуация, но в крайна сметка най-важно е и ти и бебето да сте спокойни, а то нахранено. Разбирам притеснението ти, защото и ние бяхме в подобна ситуация. Аз бях писала преди 2-3 седмици, че и моето бебе не качваше и дори беше свалил по едно време. Но аз живея в Германия и при мен редовно идва акушерка в къщи, тегли го и така виждам какво се случва. Та, според нея проблема беше във вит.Д. Спряхме го за 10 дни и бебето започна да качва. След това започнах да му давам няколко дни през ден, а вече си му давам всеки ден  и нямаме проблеми.
Моето голямо дете също беше качил 800г. първия месец, следващите пак по 700-800г. , но според мен това не е малко. Няма как всички да качват еднакво.
В крайна сметка ти като майка най-добре можеш да прецениш какво да правиш и кое е най-добре за твоето дете.

_di_di_, моите лохии спряха преди 2-3 дни. Значи на около 40тия ден. Според моята акушерка около 6 седмици е нормално. С първото ми дете спряха по-рано.

# 79
Мама, да спомням си, че при вас имаше проблем с витамина. Сега въобще ли не даваш?

Иначе за качването съм съгласна с теб. То е малко странна тема - от една страна казват 800 г са малко, но от друга, ако дете като моето качи два пъти по 1,200-300, ще си удвои теглото на третия месец, което пак ще кажат, че не е ок.
Аз да ви кажа ли не съм чела въобще колко трябва да ядат бебетата - умишлено се въздържах, понеже всякакви таблици и графици могат да крайно нажежаващи първоначалния стрес по мое мнение. Кърмя на поискване  - веднъц суче 10 минути, друг път 40. Водя се по напишкани и наакани памперси, чакам си консултациите и така... Мисля да продължавам така, дано не се установява проблем.

И моето бебе е с Памперс премиум кеър. Кога сменяте размера? Чета различни мнения по въпроса.

# 80
И при мен идва редовно акушерка. Според нея между 500 гр и 1 кг на месец е напълно нормално и то спрямо рожденото тегло на бебето. Бебе родено например 4 кг нормално да не качи 1 кг и съответно по-малките бебета дърпат повече. За рефлукса, аз бих се консултирала с лекар след като бебето очевидно не се чувства добре поради някаква причина. Лохиите ми спряха на 30тия ден някъде. Според АГ-то ми до 6 седмици след раждането е нормално. След това вече е хубаво да се изконтролира дали всичко е наред. Възможно е и да са се сляли с първа менструация и това се случва. Освен това педиатърът ни каза в никакъв случай да не теглим всеки ден, това е побъркващо, а и супер относително. Зависи кога е акало детето, яло ли е и т.н., дава си големи разлики от по 100тина грама. Ако си прави паузите и спи нормално, пълни си памперсите, аз не бих се притеснявала.

# 81
Welt, давам. Спрях го за 10 дни, след това започнах да давам през ден, а сега вече давам всеки ден и няма проблеми с качването.
За 1 месец е качил повече от 1кг. Аз не очаквах, защото се роди голям и мислех, че и той като батко си ще качва по 700-800г.
Памперси ползвах един малък пакет 1 номер, защото имах купени и след това минахме директно на 2ка. Те се водят до 8кг., но му стягат на крачетата и ще ги сменям по-рано...

# 82
Момичета как сте с коликите? Възможно ли е заради тях бебка да се изхожда трудно и мъчително, но без запек. Тези от вас, които давате два, три вида капки, как ги комбинирате? Аз съм взела капки със симетикон, с лактаза, и едни с копър, анасон и мента. И трите вида капки са с различен състав и се чудя как да ги комбинирам преди кърменията. Снощи беше добре, но предните 2 дена плачеше до посиняване от болка, стискаше ми ръцете дращейки ги, и цялата се присвиваше и опъваше. Първо дете ни е, за първи път се сблъскваме и затова имаме доста неизвестни.

# 83
Sherry Seyhanova, аз също имам капки със симетикон, с лактаза и чайчета на Хип с копър и анасон. Тези с лактаза ги давах два пъти и като че ли бебка стана по-зле от тях, затова ги спрях. Тя най-много страда вечер и рано сутрин, като мрънка и се свива, плаче когато се опитва да се изходи. Затова сега давам чайчето с копър и Инфакола заедно, разтворени в малко мляко само преди вечерното и сутрешното хранене. Мисля, че има ефект, бебка е доста по-спокойна. А следобяд давам пробиотик и вит.Д,също разтворени в млякото. И на нас ни е първо бебче. Общо взето като гледам всяко човече е различно и трябва да си намериш какво работи конкретно за твоето. People Baby

# 84
Шери, аз давам Еспумизан и Санколик заедно-  даже в една лъжичка. Имам и една мостра на биоамика, но от нея давам рядко, пак с лъжичка. Давам ги непосредствено преди кърмене. Когато много плаче и се гърчи подпиране на дупето в корема ми и притискане отпред с ръка, в изправена позиция помага, както и честата смяна на позите. Големият ми син спеше така преметнат през ръката ми или на рамо. Сега това бебе плаче по 10-15 минути денем, най-дълго вечер между 1 и 2 часа преди заспиване. В сравнение с първия, койти ревеше от 9 до 9 цял ден за този мога дори да кажа че няма колики Simple Smile

# 85
А някоя поръчвала ли е лефакс от Германия?
С какви отзиви сте и как го давате?

# 86
Аз също четох много на тема колики и семетикона запича повечето деца. Давах в началото еспумизан и био гайа но не се отразиха добре на детето ни. Пробвах и колииф и те се са окей за нас. Сега сме на омни биотик панда. За лефакса съм чувала само добри отзиви, всички го препоръчват а й няма семетикон в него.
От скоро давам й газ капки на бимби за газовете по препоръка на неонатолозите от болницата в която раждах. Както и капки за сън отново на бимби. Трудно заспива и често се буди. И двете са с изцяло натурален състав.

# 87
Аз днес говорих с педиатърката по телефона заради повръщането и не знам как стигнахме до изписване на Биоамика и Омнибиотик Панда. Rolling Eyes Не виждам защо да давам пробиотик на дете, което бива кърмено и има достатъчно изхождания. Не виждам защо и капки против колики да давам, не мисля, че детето има колики. В четвъртък ще я водя на консултация, искам да чуя още едно мнение. Тъкмо и за ротавирусната ще мога да обсъдя.
И за повръщането пак не стигнахме до някакъв извод/решение/ново становище, а вместо това до капки за колики. Rolling Eyes

# 88
Welt, да не би да изписва това, ако мисли, че има все пак леки колики, но не плаче и напъва по начин по който да връща през устата. Това ми идва на ум, още повече че коликите обикновено започват 40-50-60 Мин след хранене, а ти май спомена че не винаги връща след хранене, а след това.
Ротавирусната не помня кога се даваше, май между втория и десетия месец. Тя също е с два или три приема.

# 89
Welt, пробвай да повдигнеш матрака на 20-30 градуса от към главата, прави се при рефлукс.

Общи условия

Активация на акаунт