Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 15 184
  • 400
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, Ele, didi и моето момче е със сополки вече около седмица, понякога му е трудно да суче, но май се пооправя вече. Педиатйрката по телефона ми каза едни капки за нос за новородени и едно хомеопатично лекарство за имунитет..незнам и аз дали всъшност е болен или е от въздуха..все пак с това лошо време почти не е вдишвал въздуна навън от доста дни. Той става на 3 месеца на 17ти и тя ми отмени часа за ваксината и ще чакаме съвсем да му мине, защото си има сополси и дори ги тегля със смукача, те са си слузести  но поне пък прозрачни.
Миналия месец на първите ваксини не му дадоха тази за ротавируси, защото им беше свършила и нямат доставки от тогава, вашите педиатри нещо споменавали ли са ви, че и при тяп я няма, защото се чудя дали проблема е само при моята или за цялата страна?

Иначе и моето мъниче си спинка доста,слава на бога. Тъкмо си отваря очичките...та доста добре си поснивам сутрин...с едно, две хранения през ноща  но пак доста спим,аз дори повече от когато и да е било през живота ми.
И той започна от скоро да си налапва юмруците и да ги смучка, много е смешен като зазапочва да се опитва да си нацели устичката Simple Smile

Вашите бебелани по колко пъти на дев акат, защото моето започна много по рядко от преди, понякога дори само по 1 път, но пък пишка доста...

# 121
Здравейте. Моето бебе стана на 2 месеца преди 3 дни. 6,100кг беше миналата седмица и по моите измервания около 64см, но той се роди голям. Носи 68 размер, от 62 почти нищо не му става вече.
Все още суче доста дълго, от 20 до 40 минути.
При нас миналата седмица беше много топло, тази седмица май пак ще е така и слава богу, защото в къщи почти не спи. Заспива трудно и спи около 20-30 мин.,  а навън спи 2 часа и повече понякога.
Ако си по 2-3 пъти на ден, случва се някои дни да е по веднъж, но огромно количество.
Юмрука му е много често в устата. Опитвам се да му давам биберон, но изобщо не го иска и май ще се откажа на цяло.
Аз бях болна няколко дни с 39 градуса температура, но бебето слава богу не се зарази.

# 122
Здравейте и от мен. Малката на 18ти ще стане на 3м, от около месец нямаме нощно хранене, а вече повечето дни дори е на 5 хранения през деня. Правя 150 с 5 лъжички, но изхвърлям около 20 - 30, все още не смея да го вдигна много, а и тя не дава зор. Гледам всеки ден да я изкарвам на двора да дишне въздух, стига да не са зверски ветрове. Относно нослето, нашата откакто се роди е така като в началото уж стафилокок, сега пък пресечено мляко вадим от нослето, минимално количество, но това било от рефлукса...та не го мисля много, иначе съм сложила овлажнител в стаята, защото сме с парно и ми се вижда доста сух въздуха в нейната стая.  Държим около 20 градуса нощем, през деня около 22, като я обличам с боди тип потниче с тънки презрамки и тъничка блузка, а отдоло панталонче и чорапки. Вкъщи всички се обличаме по-лекичко.

# 123
Здравейте и от мен.Моята бебка в събота стана на два месеца и утре сме на консултация,ще и дават ваксината за ротавирус.По мои измервания е наддала към 800-900грама заэедин месец,ще видим какво ще каже педиатърката.В тези студени дни не излизаме много навън.Все още си пълни памперсите по 5-6 пъти на ден.Смее се ,издава звуци вече по-осезаемо,имаме 1 хранене през нощта,но нямаме точно изграден режим.Понякога яде в 3-4,понякога спим до 7-8 ,зависи кога е заспала вечер.Коликите не мога да кажа,че са минали ,но се надявам вече да отихват.

# 124
Здравейте, мами. Нашата принцеса ще направи 2месеца след седмица, утре сме на консултация, а другата седмица на ваксини. Аз си я тегля вкъщи с кантарчето за багаж 😁, последно беше 4.700, иначе е много дълга и стандартните дрехи размер 0-3 са й широки, а пък къси 😁 Хапва на около 3 часа, нощем понякога на 4. Общо взето е на настроения, има дни когато е тихичка, смее се и говори, има и такива когато се скъсва от рев и каквото и да правя не е доволна. Вчера беше в такава истерия, та чак ме хваща срам от комшията. Има умерени колики предимно нощем и сутрин рано, но не е много зле, давам копър и капки. В количката спи, но тук винаги или вали, или духа и рядко става за излизане.

А дали можете да ми кажете какви ваксини се слагат сега в България? В нашата листовка пише: Diphteria, Whooping Cough, Tetanus, Hib, Polio, HepatitB, Rotavirus, MeningitisB. Същите ли са при вас?

# 125
А по колко пъти спят вашите бебета през деня? Струва ми се, че моето спи много малко. Има една дрямка около 20 мин. сутрин. След това навън спи 1 час и половина или 2 часа и следобед 30 мин. в най-добрия случай.

# 126
А по колко пъти спят вашите бебета през деня? Струва ми се, че моето спи много малко. Има една дрямка около 20 мин. сутрин. След това навън спи 1 час и половина или 2 часа и следобед 30 мин. в най-добрия случай.
Здравейте и от мен, Мамма2 и при нас е същото. Според мен това също е малко като сън за новородено, чета много по темата и ориентировъчно между 5 и 8 часа следва да има дневен сън и 4+ дремки. Като сме на вън с количката спи, но вътре ми е много трудно да я приспя и съответно да спи повече от 45минути.
Последната дрямка преди нощния сън, която е към 20часа често я пропуска и е много изморена по това време съответно реве, киселее... Скоро ще навърши 3 месеца и има един скок в растежа, който също ще влоши съня.
Искрено се радвам да децата, които спят много.
Щу се радвам и другите да споделят колко спят техните деца въпреки че срички са различни.

# 127
В сравнение с големия ми син, имам чувството че непрекъснато спи Simple Smile Особено в дните с по- малко колики като днешния, чак се  притеснявам понякога. Днес се събуди в 6, дремна от 7 и малко до 8 спа от 9 до 12, после от един (13) и малко до 15.30. после две кратки дрямки 17.30-18 и 19-19.45. Сега му се спи, но има колика, предполагам ще поседи още час максимум и ще заспи, ако имам късмет до сутринта. Ако има повече колики сутринта и след обяд спи накъсано, по 40-50 мин.
Големият ми син от първия ден у нас имаше две дремки по 40 Мин към 11 и към 16-17. Спеше от 21 до 9.
Мари Ан, тук са същите ваксини, шествалентна ( първите 6 написани), ротавирусната и менингококовата са по желание. По някаква причина лекарите тук не предлагат последната. Ако я искат родителите трябва май да я купят

# 128
Здравейте и от нас, момичета. Ние сложихме на 2рия месец ваксините и като цяло имахме една доста кофти вечер. Вдигна и температура, но със свещичка я свалих. На другия ден вече беше окей. Скоро ще стане ма 3 месеца и вече държи добре главичката, усмихва се, гука и здраво си лапа ръцете 😂
Вечер спи от 22.30 до 4-5 ч., хапва и заспива пак до 8-9. С малко късмет, прави още една дрямка сутрин. Иначе през деня не спи много, прави чести, но малки дрямки по 40 мин. Спи добре и продължително навън в количката.

Като цяло ми е много хубаво да я гледам колко бързо расте. Очичките ѝ сякаш вече добиват цвят и вървят към пъстри или кафеви. ММ е със зелени, а аз с кафеви, така че или ще е като мен или ще е в средата между двама ни. Казват обаче, че на кърмените бебета не се избистрят съвсем очите докато не се спре кърменето, не знам дали е вярно. Още носи 56 размер, но скоро май ще минавам на 62, особено за пижамите, че сякаш са ѝ къси на краката 😂

# 129
Здравейте, момичета 🤗 малчо е на 2 месеца и 4 дни, по мои измервания е около 5,600 вече 😁 но може и да не е точно, защото се меря сама и после с него 😁 иначе от около 2 седмици сме преместили малчо и баткото в детската стая 🤗 прави дълги нощни паузи между 6 и 10 часа 😁 от два дни вдигна хапването от 120 на 150мл, но някой път яде по-малко 😁 усилено и последните дни опитва да си вкара и двата юмрука в устата 🤣🤣🤣 направихме г/д режим, защото водим и взимаме баткото от детска градина и съобразяваме хапването с това 😁

# 130
Здравейте!
Много се радвам да чета за дечицата ви!
Нашта госпожица е на два месеца и пет дни, 4260 - последния месец е наддала само 660 г, но пък педиатърката каза, че пропорционално е добре детето - гърди, глава, корем тегло, въпреки че е малко под нормата. А и видимо си расте - има страхотни бузки.
След месец и предстои първото дълго пътуване - кума съм и ще организирам моминско парти в София и след чудене и мислене, решихме, че ще я взема с мен и ще я гледа зълва ми. Просто не мога да си представя от обяд на единия ден да я видя чак следобяд на следващия.
Има две хранение нощем (макар че и аз не знам кое да броя за нощ), но да речем в 2 и в 6. Обаче суква-суква и край. Шегувам се, че нощем я мързи повече и от мен. Онзи ден се завъртя за първи път от корем по гръб... обаче пред баща ми, а не пред мен и от тогава не ще да повтаря. А активната гимнастика... активната гимнастика е чудесно място за спане, ако питате нея, а не за активности. Joy

Видях, че Хибискус вече не е във форума, но е родила и са добре, за което много се радвам. Дано и Мълбери е добре.

# 131
И аз вчера на консултация - 4900 с дрешките, записа го 4700, което е кило и малко отгоре за месец. Измери го 58 см, аз няколко дни преди това у нас 56, та не знам колко е всъщност. Сложихме всички ваксини, а не както с батко му една по една. Снощи вдигна 38.5 и малко се притесних, но тази сутрин няма вече, та дано е отминало. Спал е много дълбоко, сутринта памперса беше сух, а обикновено още в 6 го сменям препълнен, без голяма работа. Сега и колики има за капак тази сутрин. Simple Smile
 Онзи ден излязох уж за малко , ама толкова ми беше приятно навън, че от 10.30 до 18.30 бяхме навън с едно прибиране 15-16ч. Спа през цялото време, два пъти го кърмис в полусън. Обаче нали го разнасям със слинга, та малко ме болеше кръста вечерта. И ми изгоря лицето даже Simple Smile Нямам търпение за топлото време

# 132
Момичета, аз имам един малко по-деликатен въпрос. Били ли сте, така да се изразя, интимно близки с мъжете си след раждането? Аз се престраших да опитаме на 50тия ден (след раждане с епизиотомия и форцепс), болеше си обаче, не някакво нетърпимо, но определено не беше от най-приятните ми преживявания. Странното е, че ме болеше не от страната на епизиотомията, а от другата отвътре. Доколкото чета е нормално в началото чувството да е некомфортно, искрено се надявам с времето да се оправят нещата.

# 133
След предишното ми раждане (беше нормално, без шевове и т.н), започнахме веднага след като ми свършиха лохиите, около 40 ден. Тогава не съм имала дискомфорт или някакви проблеми.
Сега малко ме е страх. Аг ми каза след лохиите да отида на преглед, че имало понякога инфекции, и аз като съм се филмирала не си и помислям. Другия четвъртък имам час и предполагам че всичко ще е ОК, и след това ще може. Но този път се притеснявам, че по-скоро в момента нямам никакво желание. Чак такова нежелание не съм имала, сигурно пак са някакви луди хормони Simple Smile

# 134
marry_an, абсолютно същата ситуация. Втори път още не сме пробвали...

Общи условия

Активация на акаунт