Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 929
  • 400
  •   1
Отговори
# 180
Бетина, съчувствам ти, моят големият син мрънкаше в количка. Няма май какво да се направи. Когато започна да сяда стабилно около 8м взех триколка и се родих. В нея не се мрънкаше и общо взето до около 2.5-3г навсякъде я мъкнех. Вече има такива с функция сън, направо като почне да сяда и този ще взема и на малкия. Той още си спи в количката, даже му харесва мисля.
Сега за разходка обличам памучно боди дълъг ръкав, отгоре ромпър или панталон със суичър и така в един поларен ромпър. Отгоре с одеало ако е по- хладно, ако има слънце, както беше миналата седмица даже без одеало. Обаче тази седмица сме карантина - мъжа ми се короняса отнякъде, та до неделя трябва да сме в къщи на 45кв. Мъка ми е със спането. Баткото вика, тропа, тича, малкият няма повече от 30 Мин сън денем.

# 181
Благодаря за съветите! Ние се обличаме по сходен начин. Явно не си харесва количката и ще трябва да измислим нещо за разходките, че времето като се оправи искам да е колкото се може повече време навън.

# 182
Момичета, а какво е положението с бибероните-залъгалки? Бебка без нея не може да заспи- пищи, плаче...Иска ми се да я отказвам, но не знам дали не е твърде малка още- на 2,5 месеца. Иначе като е будна не я търси, само при заспиване. Проблем ми е, че като спи по-леко и я изпусне се буди и я иска пак. И много се чудя какво и как да правя.
Иначе успях да мина на 5 хранения по 130 мл.

# 183
Дрийминг, малка ми се струва за махане на биберона. По-скоро към петия-шестия си го представям.
Аз не исках да давам биберон, но в крайна сметка дадох поради 101 причини - хълцане, успокояване заради повръщане и рефлукс и вече не помня какво още. Не знам как ще го махаме, готвя се психически за голям рев и истерии. Засега ми е лесно даже и да я изпусне, понеже спи на легло до нас, но след месец-два като я преместим в нормално легло до стената не знам как ще е.
Предстоят ни две пътувания в следващия месец. Веднъж до София и веднъж до Троян. Имате ли някакви съвети? Със сигурност на всеки час ще почиваме за 20-тина минути и ще я вадя от столчето, смятате ли, че е достатъчно? Ще взема сгъваема кошара, нейното чаршафче, мисля даже бухала Оли, че да е уж по-лесно заспиването. Не знам колко дрехи да взема предвид това повръщане... предвид че пътуваме трима възрастни, тя, количката е изцяло заела багажника, нямам идея къде ще слагаме нашия багаж, че и аксесоари и подаръци за моминско парти ще нося. Какво друго да имам предвид?За себе си ще нося помпа и колектор, шишета за нея, понеже аз ще съм ангажирана и ще я гледа зълва ми. А, да, и замразена и охладена кърма в хладилна чанта.
За един ден ми е първото пътуване, да не помислите, че е за десет..

# 184
Welt, защо на всеки час ще спирате? Ако си спи 2-3 часа по време на пътя не е ли ок. Мисля, че позицията на столчетата го позволява, все пак има шасита за колички да сложиш столчето от колата за продължителен сън. Незнам колко ще ти е от полза, аз за пътуване (до родителите ми и за морето) мисля да наема количка от слинготека - количките метро на ергобейби мисля. Компактни са за път, че и нашата заема целия багажник.
Биберон не дадох, оправям се и без него. Купих един дето все не знам къде е Simple Smile, но когато и да дам не работи. И големия ми беше така, плюеше все едно ще повърне. Този не толкова, ама такова плюене прави като не ще да суче повече, та и на гърда не става да заспи. Научи се да заспива в количката. Днес я изнесох на терасата и цял ден спи, буди се на 2.5 часа да яде...

# 185
@welt не го мисли толкова биберона. Аз така с баткото се бях притеснила. От малък си спеше с биберон и чувалче за спане, през останалото време не сме ползвали.
Много ми беше страшно как ще махна чувалчето и биберона, тъй като от бебе си спи в самостоятелна стая. Мислех че ще трябва да ставам по 100 пъти на нощ да завивам и да успокоявам.
Е не се случи. Със завиване нямах проблеми незнам как и защо се получи. Биберона махнах някъде 8-10 месец, нямам точен спомен. Помня само рутината вечер. Къпане, сушене, оставяне в кошарата и даване на шишето. В момента в който вземех шишето - истеричен писък и давах бибката, и заспиваше като отрязан. Вечерта в която реших да махна бибката беше същото, истеричен писък и докато се замисля какво може да направя и вече беше млъкнал и заспал, така и повече не дадох бибка, не сме имали проблеми. Като пясъка не е траел повече от 10 секунди...много странен беше, но имаше месец два с такова заспиване.

# 186
  • Пловдив
_di_di_, как сте? Ех само разни притеснения с тия болести. Ти и децата добре ли сте? Мъжете и моя включително хич не се съобразяват, аз вкъщи все повтарям да се пази , да не общува с болни хора, но понякога колкото и да се пазиш , като има някой да ходи и да разнася болести нищо не можеш да направиш.
Като майките с болни деца на бебешките и детските площадки...побеснявам, мн.се дразня.
И вкъщи със съня е зор, не знам колики ли са ,какво е от 2 седмици нон стоп се реве,имам чувството че свека като дойде и му се лигави и го урчаса...
В количката спи по 3 часа вкъщи в най-добрия случай един, но поне вечер спи с едно ставане , та не е за оплакване.
За биберони според мен са малки да им се взимат. С дъщеря ми беше на година и седем месеца го махнахме, имаше малко зор, но бързо забрави. Та на такова малко бебе ми се вижда не добра идея ако си я търси.
Навън обличам , както съм аз и голямото дете + едно супер тънко одеало. В повечето случаи, както е вкъщи боди с къс ръкав , памучен гащеризон и елече без ръкави. Ако е 21-22 градуса ,както тези дни махам елечето и само с тънко одеало. Вече махнах и горното покривало на количката, моето мн спарва и е плътно и дебело. Вчера беше 25 градуса тук в Пловдов и като гледам някои колички са освен с горното покривало ами вдигнато и както се вдига и захваща при вятър 😂😂😂 Ама с първото дете и аз го навличах много, вече съм старо куче и го обличам по-леко. Чела съм, че децата се обличат както ти + нещо леко връхно отгоре като са по-малки.😜😂
Като казах старо куче , верно съм старо, както стисках 9 месеца , сега се почна заболя ме мъдрец , очите ми нещо се бяха напрашили и нещо като възпаление се получи, абе луда работа (само гъзо не ме е заболяло още) в реда на шегата😂😊
Моя мъж вечно го няма, по цял ден на работа ,после ходи и на частно да работи,събота, неделя също и на моменти взимам давам. Добре ,че голямото дете слуша. Чакам вече празниците и се зареждаме с пролетно настроение. В търсене съм на формички за сладки с пиленца и яйца. Чувството да повториш всеки традиции , както си ги правил едно време , но със своите деца е страхотно❤️.

# 187
Добре сме Варки, благодаря. Не сме имали симптоми мисля, тестове не съм правила на мен и тях. Мъжа ще си пусне, че за да се върне на работа му искат отрицателен, и на него му няма нищо още от сряда. Днес ни свърши карантината, но още вчера след обяд изведох децата. Смятам утре да го пращам на градина, скучно му е, а нямам време за желанията му Sad . Онзи ден ми свърши чая от копър и не пих два дни. Днес малкия се съдра от рев и извиване цял ден. А мислех ( надявах се), че е израстнал коликите. Купих и днес се наливам, дано утре няма вече.

# 188
Диди, по принцип мислех да спираме на всеки час, за да я вадим от столчето. Онзи ден обаче ходихме до Русе и по време на пътуването от час и половина не сме спирали за почивка.

Появи ми се едно притеснение и се чудя дали да звъня на педиатърката и въобще как и дали би ми помогнала. Прави ми впечатление, че детето в доста по-голяма част от времето стои с глава завъртяна в една определена посока. В началото ни беше смешно, обаче се поразчетох и чета за случаи, в които децата имат някакви схващания/проблеми с мускулчета и подобни. Милата ми е много мързелива, хич не обича по корем... и то не толкова, че плаче, а че понякога се мъчи да се завърти/надигне, а друг път (често при това) просто си завърта главата на страни да и е удобно и си лежи така. Последното съм го казвала на педиатърката, каза да не се притеснявам, а просто да съм настоятелна. Иначе си и правя редовно масаж и гимнастика.

# 189
И моят хубавец има предпочитана страна- дясната. Носим ли се на ръце е само на нея. Обикновено и на нея спи и стои в люлкаа или на гимнастиката. Тази седмица сме на ваксина и ще попитам. Иначе доста добре държи главата изправена, както и по корем. Върти се и на двете страни, но дясната е с предимство. Понякога да сложа играчки от ляво не помага.
Чета, че доста деца са така, така че се надявам да няма проблем, но след като попитам ще споделя.Да не дърпам знаете кого, но при нас коликите мисля, че минаха. Поякога е раздразнен от рефлукс , както и вечер, но за мен това не са колики. Не се свива и не го боли корем, по - скоро са насъбрани емоции от деня, от разходките и т.н. Знам , че за бебето да се вади от количката примерно е усилие.
понаучих се и да разбирам кога и колко кърма имам горе долу. Вчера поняже имахме семеен ангажимент и се наложи да яде само АМ две последователни хранения, а после беше при баба си, а ние на РД гърдите ми се препълниха. 9 часа изкара после само на кърма, обаче след това задърпа жестоко и виждаше, че не пуска нищо и си го дохраних. Отдавно отказах да се напрягам за това. Иска ми се да е здрав и щастлив Simple Smile
Вашите хубостници раздават ли усмивки? Аз скоро искам и гушка Simple Smile

# 190
Момичета, нещо не знам какво се случва със съня на бебка. От 3 вечери като се замята от средата на нощта...не се буди, но много се върти и рита с крака. Не реве. Просто като започне от 3 продължава така до 6, когато се буди за храна. Съответно аз не спя. Какво е това чудо не знам. На 2,5 месеца е, рано й е за сънна регресия. Някой с нещо подобно?

# 191
Да, моят е така почти откакто се е родил. Започва към 4-4.30, до 6-6.30. Рита и се извива и пръцка. Не се буди. Бях писала назад, че с големия ми син имах подобно нещо и бях чела, че в този интервал е пик на активност на дебелото черво. Предполагам е за това.
При мен втори ден зверски колики- рев, оригване, пръцкане - 5 мин спокоен и пак се почва, какво се случи не знам. Дано утре утихнат, два дни се наливам с по 5л чай...поне вечер и през нощта е спокоен.

# 192
Dreaming_girl, моето човече така рита и се отвива, без да се събужда, когато е гладен нощнж време. Не плаче за храна, а прави това и нещо си грухка или цока ръцете на сън.

Скоро ще стане на 4 месеца и си спомням, че в 3 месец имаше пъти, когато мислех, че са минали коликите, защото ги нямаше за няколко дни, но се появяваха после пак. От както е на 4 месеца не се усещат вече,пръцка си, но вече без да плаче и да го дразни.
Мисля, че също помогнаха и шишетата на Dr Browns.   Много добре изкарват въздуха от бутилката за разлика от тези на авент и томи типи, които имам.

# 193
_di_di, колко време продължи това с големия ти син? Че това неспане по цяла нощ ми идва бая нанагорно.
Aleksandra, в интерес на истината като й дадох мляко кротна. Може и това да е. Тя от почти месец няма нощтно хранене. Не ми се иска да го връщам, но ако това е начина за малко сън май ще започна пак да я храня.

# 194
Момичета, нещо не знам какво се случва със съня на бебка. От 3 вечери като се замята от средата на нощта...не се буди, но много се върти и рита с крака. Не реве. Просто като започне от 3 продължава така до 6, когато се буди за храна. Съответно аз не спя. Какво е това чудо не знам. На 2,5 месеца е, рано й е за сънна регресия. Някой с нещо подобно?
дрийм на същата възраст и при моето момче същото нещо. Ходех като пребира . Може би 2 седмици и отмина. Сега е на 100 дни днес Simple Smile
стискам палци да мине бързо. При моето момче бяха газове.

Общи условия

Активация на акаунт