Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 905
  • 400
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, мами! Как сте вие и бебоците?
При мен е 5 сутринта, а вече пием кафе 🤣 Малката пследните седмици спеше от около 10 вечер до към 7 сутрин, но от няколко дни е много нередовно спането, снощи до 12 вилня наоколо, после едва я свъртя до 5 в леглото. Много е активна, просто не се спира, вече постоянно е права, катери се по мебелите, научи се да си избутва проходилката от ъгъла, където я държа и си я бута сама из стаята. А няма още 8 месеца, на мен много рано ми се вижда. Иначе и пълзи бързо като Спайдърмен. Бяхме преди няколко дни на рожден ден с две едногодишни бебета, ами те и двете си седяха и се занимават с нещо, не ходят още, не пълзят дори. А нашето не се спря за 5 секунди, обходи целия апартамент 20 пъти, покатери се където можа, обикаля с проходилката. Аз се радвам де, че е жизнена. Ама понякога изплезвам език, особено като съм и недоспала. През деня докато си върша работата из кухнята е винаги покачена на краката ми и пристъпваме заедно. 😁
По-рядко излизаме вече, стана студено, а и нея трудно я свърта в количката, а в парка няма как да пълзи. Поръчах за навън едни обувки от Амазон с хубави отзиви и днес трябва да пристигнат. Вкъщи си е по чорапки, но сме с мокети навсякъде и те държат сравнително топло.
От 6 хранения за деня от 2-3 дни мина рязко на 4, но по-големи, изглежда стомахчето расте.
За сега менюто ни е:
1во хранене мляко
2ро обяд - зеленчуково пюре, понякога с месо, жълтък или сирене
3то каша
4то мляко
За кашата редувам само ориз и царевица от готовите. Други безглутенови тук не намирам, опитах да правя сама от брашна, но се приеха с голяяям рев. Отскоро яде и един вид царевична с малко овес, той нали е най-слабо глутенов. Вие давате ли вече други неща, например попара и кога?

# 346
Marry_an разбирам те напълно, моя е същото шило. И аз мислех, че е рано, но пък той си напредва сам, никой не го натиска, явно просто е готов. Надявах се да забави малко темпото, да свикна и аз постепенно, но, не, действа бързо и ми разказва играта Simple Smile аз вече съм въвела глутена и започвах млечните, та давам нещо като попара с извара сега, и кисело мляко с бисквитки. И с кашите така е по-лесно, че има всякакви с различни вкусове, а той много ги харесва. Действай смело, по-трудоемко е разбира се да приготвяш за всяко ядене, но пък и периода е с повече стоене у дома, та тъкмо време за манджички Simple Smile успех

# 347
И аз въведох глутена. Сега я мъча с попара, но хич не й харесва. Някакви идеи с какво мога да я заменя?

# 348
От време на време правя овесени ядки с извара и Кис мляко и плод, или юфка/звездички/кус кус... Пак като попарка. А може да пробваш да я правиш с чай (ако я правиш с вода де) лайка примерно, малко да овкуси Simple Smile

# 349
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Днес ми е един от тези "прегрелите" дни, на моменти направо ми идва доста натоварено. Тази седмица и с подготовката на голямото май ударих най-високите стойности на прегряване. От сутрин до вечер съм сама с двамата и на моменти едвам издържам. Не се оплаквам просто знам,че тук мога да споделя. ММ е на 2 работи от 8 до 21ч.,бабите са заети , няма помощ почти никаква. Малкия го мъчат много зъбите, скъсва се да реве (особено днес). Не е лесна, знам че много хора са в моята ситуация , но наистина идва доста нанагорно. Въведох глутен и сирене. Сега ще изчакам да въведа и телешко и съм решила да въведа и кисело мляко, може би към средата на 8мия месец. Нашия режим е ставане в 6-6:30 мляко, после към 10 попара (също не я харесваше , но откакто я правя с чай лайка я хареса, кус кус или овесни ядки. После в 13-13:30 обяд зеленчуково пюре, 16:30 каша или плодове с бисквити и 20:30 последно мляко. Не съм заместила нито едно хранене. Не го насилвам, яде горе долу половин зеленчуково пюре и половин купичка закуска и следобедна закуска и винаги си чака мляко. Напоследък дохранвам с 60мл. Пълзи много, мъчи се да се изправя, но още не може. С проходилката подскача и се радва. Слагам го колкото да ида до тоалетна или да приготвя храната, че иначе е голямо дране. Постоянно търси кака си, много и се радва, а тя малко не го отразява. Много е хубаво да има човек 2 или 3 дори и 4 дечица, но и доста уморяващо. Чакам с нетърпение да направи 10 месеца и да го запиша на безмлечна кухня , надявам се да ме улесни поне малко.

# 350
Здравейте! Купили ли сте вече или имате ли намерение да купувате инхалатор? Нашият педиатър ни препоръча да си купим и сега съм в чудене какво да вземем. На външен вид ми хареса Omron Nami Cat. Някой има ли отзиви за него?

# 351
Аз не съм купувала. Може би ще купувам по спешност, като се наложи, за да не му тече гаранцията. Дано да не е скоро.
Варки, съчувствам ти, дано сега да е по-добре положението. Мен влошеното време почна да ме изнервя вече. Тази сутрин излязохме - тя чорапи не търпи, одеяло не търпи, аз умирам от студ - абе, приказка...

# 352
Аз ако не е наложително няма да купувам инхалатор. С баткото удържам положение без, с него също се надявам. И   мен ме дразни студа, а тепърва започва. Купих обувки, мислех напролет, но все прав седи вече. На площадката го свалям да се държи по пейките, люлея, пързалям. Иначе нищо не яде, освен кърмата, каквото и да дам две лъжици и не ще...въвела съм всички меса, плодове и зеленчуци каквито се сетите, жълтък. Сега мисля глутен, мляко и млечни последни, около и след годинка, че много ме е шубе. Спи нощем, през деня само в количката и то ако бутам по булеварда с много движение. Нямам време да свърша нищо, нито да ям нещо различно от пакетирано по улиците, направо не знам вече. Успявам обаче на магия да сготвя или сутринта преди да се събуди, или следобед докато играе. Ама режим няма, ден за ден както дойде.

# 353
Здравейте и от мен.Ние имаме вече 3 заместени хранения,закуска ,обяд и сз.Сутринта малко се мръщи на попарата ама разнообразявам с качамак,кус-кус или овесена каша.Сега ще въвеждам киселото мляко ,за повече разнообразие на закуска.Ама първо ще въведа агнешко и телешко.Иначе на обяд си изява по 200грама пюре и следобяда в повече случаи.От месец някъде се изправя ,пълзи ,не се спира.Слагам я на паяка по-малко,че иначе не става.Излиза й втори зъб и напоследък не иска да спи вечер,събужда се ,идва при нас на леглото и не се наспивам изобщо,ноооо надявам се да мине скоро.Давате ли нещо за зъби? 🙂

# 354
Здравейте от мен!
Малко късно открих темата, но се записвам. Моят син е роден на 06.01.22
Попрочетох последните 2 страници. Ние имаме проблеми с неговия сън още от началото. 4 консултации съм правила, пакети купувах, четох.. и накрая се оказа, че поне 70% от проблемите ни произлизат от глад. Никоя от консултантките не ми го каза като възможна причина.
Днес мисля, че вече напаснах режима, спа без доприспиване над час и заспиваше за около 5-10 мин. Ще видим как ще е през нощта.
Нашият яде 3 пъти през нощта.. понамалихме количеството, но има още доста какво да се желае. Малкият като яде през нощта и през деня не е мн гладен и яде малки порциики.. :/

# 355
Като ви чета започнах да се притеснявам. Моята девойка не пълзи. Нещо опитва, но не й се получава. И като цяло като я сложа по корем нервничи и не й харесва.

# 356
Не се притеснявай, бебетата са различни. Големият ми син започна да пълзи едва, едва на 8м, проходи на1г и 1м. Някои изобщо не пълзят. А според свекърва ми мъжа ми е проходил на 9м, без изобщо да пълзи. Аз съм проходила на 1ги3м, не знам за пълзене. На една приятелка момичето пълзеше след годинка, легнало изцяло, с движения на ръцете в лактите (като ранен пехотинец Simple Smile ).

# 357
Dreaming__girl Моят също не искаше да лежи по корем. В интернет пишеше, че трябва да лежи по коремче около 1,5 часа на ден, а той едва правеше 5/10 мин разпокъсано за цял ден.
Проблемът се реши след като му купих бебешко килимче от пвц. На килимчето и пропълзя и се научи да седи стабилно. Оказа се, че проблемът е бил, че сме го оставяли на дивана, а там е меко и му е било трудно да лежи по корем и да седи. След като позаякна сега и дивана си е активен.

# 358
Даа, задължително на твърдо. Моя като започна да се обръща понеже съм сама в повечето време, започнах да го оставям през деня да спи в хола на земята. (кошарата е на втория етаж и не беше опция) на 6++ пропълзя от раз, сега вече е почти стабилен за прохождане. Така го научих и да държи главата - изцяло на твърдо. По дивани и легла потъват и не им е стабилно. Но пък може и директно да проходи, не е задължително пълзене, така че горе главата, няма страшно.

# 359
Момичета,
"тези дни" някакъв скоро в разтежа има ли?
След 5 дни става на 9 месеца и мислех , че регресията на 8мия е чао чао, обаче вече 2ри път за 10 дни ни се случва да будува от 10 вечера до 12 Head Band
Не знам на какво се дължи.
Дневния сън все още е добре.
Има дни, в които е готов да си удулжи интервала и такива , в които като стане сутрин след 3 часа ляга и припада.
Отново започна да се върти по корем на сън и да се надига на дупе и сответн се събужда.
Как са вашите мъници?

Общи условия

Активация на акаунт