Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 906
  • 400
  •   1
Отговори
# 330
От казармено бебе, ядящо и спящо под режим, със сън от 21:30 до 8:00ч (от 2рия месец), моят Валентин сега яде по 2 пъти нощем.  😄
Тези зъбки объркаха режима.
След алергията днес отново давам сирене. Днес козе, утре краве. Дано не се изрине, че ще трябва да правим тестове...

# 331
Здравейте.
Все се каня да пиша, но не мога да седна, та почвам надълго и нашироко. Simple Smile
За съня - при нас всичко беше супер, будене два пъти нощем за кърмене за мен беше напълно ок... От около две седмици обаче е ужас. Буди се на всеки 2-2,5 часа като новородено и то със страшен рев, който ти къса сърцето. Понякога приспиването пак е мираж - нощес беше три часа будна.
Ходихме на море и много и хареса водата! Тука идва и другото нововъведение - по принцип пътуваме много спокойно и весело, на нея и харесва. Е, на връщане, пътувахме почти шест часа от Лозенец до Търново с разходка в Черноморец и още пет спирания.
Продължаваме смело ЗВБ, така че заместените хранения са мираж засега, но за мен не е проблем. Харесва ми как и личат предпочитанията към някои храни, това, че не харесва други, как си хапва с апетит доста често, разглежда, маже, опознава. На мен ми се вижда сметката от къпане и чистене. Днес ще обядва омлет със сирене и спанак, пърленка и домат. На този етап лявата и ръка изглежда доминантна.
Вече сяда доста стабилно, пълзи, изправя се на коленца и повтаря мамамамамамама.

Мислите ли за обувки за прохождане? В този огромен избор и противоречиви съвети съм супер объркана. Повечето деца около мен  имат КиК за първи обувки, но чета кофти неща за този цип през ходилото.

И аз се чудя за обувки. Дали трябва да има обувки за прохождане, след като четох, че детето трябвало да проходи босо. Дали да му купя 19 или 20 номер.

# 332
От приятелки съм чувала, че Geox били добри. Иначе и аз съм раздвоена като дойде момента- с обувки или боса. Чувам мнения на двете крайности.

# 333
Аз по принцип не съм раздвоена, ако бебето ми беше септемврийче/октомврийче и прохождаше сега и на площадката щях да я оставя босичка. Обаче ако тръгне да прохожда между ноември и април... Ами, няма как да ходи боса в дъжда, колкото и да ми се иска. Затова и чуденката за обувките.

# 334
Не за навън, за вкъщи ми е чуденката. На един уебинар препоръчаха и вътре първоначално да са с ортопедични обувки, в друг- да са боси....

# 335
Да, разбирам. Аз вкъщи мисля боса да я оставям, въпреки че си представям реакциите на хората около мен - босо бебе по паркета посред зима. Grinning

# 336
Здравейте и от мен, как ги правите тези режими.. Аз курс си купих, чета, интервали спазвам, и пак става това дете. Буквално от както е роден има 10 дни (непоследователни), в които се е храним 1 път нощес , иначе става 2 пъти за храна, и по няколко пъти за биберон или мрънкане. Периода, в който се обръщаше и стоеше в поза "лицева опора" почти не ни довърши с баща му.
ИнАаче с и хапва. Има 3 заместени хранения, засега не бързам с вечера, Нямам и идея как и кога да я предложа. Сега СЗ е към 4 после в 8 пие мляко и ляга. Има 6 хранения за 24часа и не искам 7мо.

# 337
И аз си купих курс. Но детето нещо не беше съгласно с  него Grinning Нощтните хранения то само си ги спря. Мога да ти кажа как изместих това в 6 да стане към 8. Преди в момента в който се събудеше веднага я хранех и после си доспиваше. Хрумна ми да започна да не я храня веднага. Като се събуди в 6 тиквам биберона и й пускам звуците за заспиване и не й обръщам внимане. Ако не заспи просто не я хранех докато не стане 7, после 7:30 и така. Ако се разревеше й давах мляко, разбира се. И така постепенно започна да се буди по-късно.
Чувала съм за нощтното хранене, че някои мами дават чай вместо мляко. Не знам дали работи.
Но като цяло според мен всичко много си зависи от бебето.

# 338
На кого курсовете купувате?
Ние като споделихме, че не спим напоследък, веднага се почнаха непоисканите съвети: махайте нощното хранене, давайте вода, давайте чай, няма за какво да я кърмиш вече нощем.
Да, ама тя се разревава истерично, спейки със затворени очи, почервенява и текат сълзи. Наистина е сърцераздирателна гледка. Дали ще давам вода или чай, или ще кърмя - все тая, нали ще съм будна.

# 339
Аз купих на "Мамо, спи ми се".
Welt, пробвала ли си да й дадеш биберон-залъгалка вместо храна?

# 340
Да, давам и, но го плюе. Като е нахранена, понякога до приема за "досукване" (според мен така си дозадоволява сукателната потребност), или не го иска въобще и го плюе.

# 341
И аз на мамо спи ми се. Имаме и една консултация. Има подобрение на дневния режим. Дноте стават по- предвидимо, но ставанео сутрин и будуването межди 5 и 6 почти винаги е константа. Той яде към 1-2 часа. Ако закъснея  с млякото почва да реве и се разбужда. С баща му ставаме в 5 за работа и всяка секунда сън е важна. Второто ядене беше към 4, сега е около 5 и после заспива трудно, често спис амо час след това.
Welt, aз съм на мнение , че всяко дете е различно и наистина няма как да помогнат съветите на други хора. Могат да ти дадат идеи, но не е гаранция, че ше раоти с твоето дете.

# 342
Дрийминг, Тинки, а обсъждали ли сте тези неща с Йоана, за да ви даде допълнителни насоки?
Аз като цяло съм доста скептична към тях, не знам защо. Имам приятелка, която се водеше по безплатните съвети и имаше напредък, при други - няма. Наистина е индивидуално. Аз просто не вярвам (или по-точно не разбирам как) курсът може да помогне на дете, което е в период на поникване на зъби и се буди от болка. Може би има начини, а аз не съм запозната.
Като цяло не се оплаквам особено, знам, че може да е много по-зле и е период. Повече ми е жал да я гледам как плаче насън.

# 343
И според мен тези лекции не са за всяко бебе и са на принципа "проба-грешка". По-скоро можем да черпим опит една от друга.
Режима на детето изградих сама. В началото не спираше да реве и не знаех гладно ли е, колики ли са или нещо друго се случва. Будех на всеки 3 часа, дори и през нощта. След това започнах да храня последно в 00ч, той се будеше в 4-5 и така докато махна сам храненето и будех в 6ч. След това по същия начин махнах храненето в 00ч. От 2-3 седмици въведох нов режим и храня на 4 часа (8,12,16 и 20ч) , като преди да заспи давам мляко (21:30). Но изведнъж с идването на зъбките нещо се обърка. Не се буди от глад вечер, а най-вероятно от болка, но гърдата е единственото, което го успокоява.
Да разкажа и за алергията, която ми направи от кравето сирене. Има ефект от редуването на двете сирена и малкия не ми се изрина втори път.

# 344
Аз също съм скептична. Тка съм израснала, в нашия град няма консултанти по сън, кърмене, по нищо. По- малък е. Обаче реших да опитам и не съжалаявам. Имаме подобрение наистина, Не го отричам. Със сигурност и аз и баща му бъркаме с някои неща. От незнание най- вече. Или сме виждали някои сигнали, но не сме им обръщали внимание. Например като малък му позоровяваха веждите като му се спи. После рабрахме, че това е знам.
Иначе за зъбите мисля, че един зъб боли 2-3 дни, а не месеци. Ние сме ставали до 10 пъти на нощ, я за ядене, я за биберон и приспиване. Направо сме се блъскали в стената. И двамата работим (аз сега по свое желание) и не е лесно.
С йоана не съм говорила. Имах консултация веднъж с едно момиче от екипа и. Той сега е в преход. Мина на две дремки и се напасна бързо (въпреки моя страх), но нощта си остава проблемна. Мечтая да спи цяла нощ. Наистина,

Общи условия

Активация на акаунт