Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 911
  • 400
  •   1
Отговори
# 315
Изобщо не е загуба с тези групи. Бях и в януарската и във февруарската. Начетох се на какви ли не глупости. Естествено - напуснах и двете. Много шефове, много нещо имаше... Няма нищо общо с тук.

# 316
Здравейте, момичета! Привет и от едно много ревливо момче на 6 месеца. От две седмици сме на гости в родния ми град. Вчера проби първото зъбче, мажа го с Калгел,но само леко успокоява иии никой не иска да го гледа дори и за 15мин.заради това , че реве или се дере двете са близки, но децибелите до които стига водят до стрес за всички околни, аз му свикнах, няма как😂 Силно се надявам до годинката да спре да реве така, че е страшно... На 12ти прави 7 месеца и почвам глутен по схемата овес, ръж , ечемик, пшеница. Яде купени пюрета ,но малки количества. Едно пюре е за две хранения. Въведох месо, жълтък се чудя сега или след глутена. Каши давах ориз, елда , царевица с пюрета, но и тях не ги яде особено, но банан да види и почвя да точи едни лиги. Вечно сме в движение, повече от 10мин.на едно място и почва да се дере пак. Имам един малък скорпион на почти 5год.обаче в сравнение с козирога е ангелче. В тих ужас съм какво ще правим като се приберме в Пловдив сами... Тук поне има двор и го приспивам в количката. Вече смених на лятна, е родих се... Чешка ли полска ли , не знам и аз каква беше подобна на танк не искам и да я поглеждам. Като е в настроение се радва, смее се, но като почне да реве всички изпадат в ужас. На 10 месеца съм решила да го записвам на държавна безмлечна кухня. Никъде не сме ходили на почивка, то не сме и за никъде. Нито ние ще си починем, нито хората около нас. Ей тука на двора на парка , чиста работа. Учим го да стои седнал, има напредък, но се лакатушка все още. Поръчах бънджи гащи за врата, чакам ги с нетърпение, дано поне да ми дават 5мин.спокойствие😂
Varki, бънджи гащите не са добра идея ортопедично. А за плача мога да препоръчам да пробвате бебеносене с ергораница и разходки. Много по-полезно е и ги успокоява носенето, което на практика си е гушкане във вас. Също може да му пуснете допълнителни изследвания на витамини Б12, Д, желязо, когато правите ПКК на 6 мес. Може да има някакви дефицити и да страда човечето.

# 317
  • Варна
Момичета, как са бебчетата? При нас нещата вървят сравнително добре, имаме заместени 3 хранения - обяд, СЗ и вечеря и още 3 млечни хранения, които не замествам, защото не пие вода. Мога да го излъжа само от чашка да пийне малко, но повечето го изплюва. Четох че за 3 заместени хранения трябва да изпива около 200 мл вода, но това не е възможно за сега. Пробвах различни шишета, чаши, но щом усети че е вода и спира да пие.

# 318
Аз успях да заместя обяд с пюрета и сз с каши. Сега ще вкарвам глутен. После ще пробвам да замествам закуската с попара. Ти вечерята с какво я замести?

# 319
Добре сме.
Още не спим.
Явно аз не откривам тайната на съня.
Има две заместени, замествам вече и закуска, на често не иска нито попара нито кус кус. Вие какво давате?

# 320
Аз вкарах глутен в храненето на моя чопар. Заместих и закуската, слижих сиренце и....до тук. Даде реакция на втори ден. Едвам се справихме с атопичния дерматит и сега нови проблеми... За сега върнах за закуска половин попарка и кърмене. Чакам час за алерголог за да видим как ще продължим напред.

# 321
Ние имаме заместен обяд и сз.Другата седмица мисля да вкарам глутена и да почваме закуската .Иначе пие мляко 3 пъти за сега ,яде 5 за денонощие.От няколко дни ми се буди нощем,май зъбче ще ни излиза и все недоспала ходя.Вие с как почнахте с глутена?

# 322
  • Варна
Аз за вечеря давам млечна каша, например оризова, приготвена с АМ. Купих някаква пълнозърнеста с глутен и смесвах по няколко  лъжички от пълнозърнестата към оризовата за да видя дали има реакция и така въведох глутена. Незнам дали е правилно, но така реших и за сега няма реакция.
Днес за пръв път рева докато го хранех, зяпа, гладен е, захапва лъжицата и почва да реве. Явно някой зъб го боли повечко. Но сега изби зъб номер 6 и до сега не е ревал така. Дано преминава бързо, че повече кърма не мога да давам, като заместих храненията доста намаля.
Вие какво давате за СЗ и вечеря? Аз мисля за закуска да пробвам попарка, от тези бебешки мюсли, някакви плодове с мляко, овесени ядки. Пробвах да му намачкам банан с авокадо, много му хареса, на мен също 😊
Вие приготвяте ли домашни пюрета, ще се радвам някой да сподели интересни идеи. Аз купувам и приготвям от време на време за да    са му познати и двата вкуса.

# 323
Мами, къде намирате чисти каши от ръж, пшеница, овес....? Имам 100% овесена на Хип, но пише че е без глутен. Овес с глутен имам някаква пак на Хип млечна с ябълки....но овесът вътре е 14%. Та глутенови каши от чисти култури какви давате?

# 324
Здравейте, момичета! Чета ви, обаче все не мога да събера време и сили да пиша, че толкова отдавна не съм писала, че не знам какво да пиша точно. Simple Smile
Само ще се включа набързо за кашите. Аз с първото дете действах така: накисвах зърна от съответната култура(ръж, овес, елда) във вода с няколко капки ломонов сок или оцет. Престоява поне 8 часа(от вечерта), на другия ден варя и пасирах. Само такива каши съм давала аз. Синът ни беше едро бебе и не наблягахме много на кашите. Ние вървим много бавно със захранването и по нова схема на педиатърката(същата педиатърка е на сина ни, но сега има нова методика за захранване). Не заместваме все още хранене, само запознавам с храна, кърмя активно. Явно започват зъбите да я мъчат и върна нощните хранения, а доскоро спеше по 8 часа плътно вечер. През юни изкарахме ковид семейно, за щастие бебето не прояви симптоми, баткото го изкара за 3 дни, ние с мъжа ми се влачихме доста време без сили и с лека кашлица. И това с ковид ми отложи старта на захранването. Иначе бебето приема с радост всяка нова храна и силно се надявам да си похапва добре в бъдеще.

# 325
Мами, къде намирате чисти каши от ръж, пшеница, овес....? Имам 100% овесена на Хип, но пише че е без глутен. Овес с глутен имам някаква пак на Хип млечна с ябълки....но овесът вътре е 14%. Та глутенови каши от чисти култури какви давате?

Аз куших брашно от ръж и ечемик и така ги въведох,разтварям лъжица в студена вода и добавям в загрята на котлона до сгъстяване, бъркам за няколко минутки

# 326
Добре сме.
Още не спим.
Явно аз не откривам тайната на съня.
Има две заместени, замествам вече и закуска, на често не иска нито попара нито кус кус. Вие какво давате?

Утре във Варна в орбита от 10 има лекция за съня от 0 до 1г. Ако успея да ида ще споделя Simple Smile

# 327
Оххх, и на мен спането ми е най-болната тема. През деня спи малко още от раждането. А през нощта се буди поне 5-6 пъти за биберон. И генерално не може да заспи без него. Вярно, не я храня през нощта, няма нужда от дундулкане и приспиване, заспива на секундата като й дам биберона...ама аз после се въртя и като ми се накъса така съня съм зомби. Завиждам на хората с бебета, които спят непробудно цяла нощ Dizzy Face
Не дали да пробвам да я откажа от биберон....какво да правя....

# 328
Оххх, и на мен спането ми е най-болната тема. През деня спи малко още от раждането. А през нощта се буди поне 5-6 пъти за биберон. И генерално не може да заспи без него. Вярно, не я храня през нощта, няма нужда от дундулкане и приспиване, заспива на секундата като й дам биберона...ама аз после се въртя и като ми се накъса така съня съм зомби. Завиждам на хората с бебета, които спят непробудно цяла нощ Dizzy Face
Не дали да пробвам да я откажа от биберон....какво да правя....

И моето дете спи с биберон, но го изплюва по някое време. Но той си има режим и вероятно това помага. Аз не бих махала биберона сега.
Нашият син също се будеше много често нощно време, но като стана на пет месеца реших да го преместим в неговата стая и така събужданията се намалиха драстично. Вероятно и ние сме го будели я с въртене, я с хъркане.
Но най-положителна промяна настъпо, когато изградих режи на детето. Сега заспива най-късно в 20:30 и спи до 07:15/30. Събужда се в 05:30/06:00 от глад - яде и си доспива, но това е нормално, защото последното му хранене е до 19:30.

# 329
Здравейте.
Все се каня да пиша, но не мога да седна, та почвам надълго и нашироко. Simple Smile
За съня - при нас всичко беше супер, будене два пъти нощем за кърмене за мен беше напълно ок... От около две седмици обаче е ужас. Буди се на всеки 2-2,5 часа като новородено и то със страшен рев, който ти къса сърцето. Понякога приспиването пак е мираж - нощес беше три часа будна.
Ходихме на море и много и хареса водата! Тука идва и другото нововъведение - по принцип пътуваме много спокойно и весело, на нея и харесва. Е, на връщане, пътувахме почти шест часа от Лозенец до Търново с разходка в Черноморец и още пет спирания.
Продължаваме смело ЗВБ, така че заместените хранения са мираж засега, но за мен не е проблем. Харесва ми как и личат предпочитанията към някои храни, това, че не харесва други, как си хапва с апетит доста често, разглежда, маже, опознава. На мен ми се вижда сметката от къпане и чистене. Днес ще обядва омлет със сирене и спанак, пърленка и домат. На този етап лявата и ръка изглежда доминантна.
Вече сяда доста стабилно, пълзи, изправя се на коленца и повтаря мамамамамамама.

Мислите ли за обувки за прохождане? В този огромен избор и противоречиви съвети съм супер объркана. Повечето деца около мен  имат КиК за първи обувки, но чета кофти неща за този цип през ходилото.

Общи условия

Активация на акаунт