Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 15 145
  • 400
  •   1
Отговори
# 300
Телепатия, писали сме заедно Simple Smile
Аз точно се оплаквам, че при мен грам не върви захранването. Уж иска, а плюе и се сърди. С големия нямах такива моменти. На първата лъжица потрепери с отвращение, все едно нещо токсично давам. Ама то и аз, нямаме още столче, давам в шезлонга в полуседнало, лигавник не ползвам и бутам с малка метална лъжичка. Иначе пие вода от чашка, взех си малка за шотове, много е удобна и той се кефи. Чудя се сега два дни мъча да влезе тая пуста тиквичка, утре давам друго. Планът ми е морков и картоф, та да почне с нас крем супа да яде (аз я правя само морков, лук и картоф, малко зехтин, копър и чесън). От тези само картофа ме плаши, че аз имах като малка пъпки от картофи, освен от мляко, яйца и месо. Абе тегаво ми е, даже съм заредила противоалергични, чудя се само дали и урбазон да не купя. Мъжа ми ме смята за луда, ама на брат ми му се подуваха и лигавиците освен пъпките, та само това го оправяше.
Иначе пълзи по леглото като вдигне дупето и бута с ходилата, на колене а главата лежи на една страна. Има една мечка анимационна, така ходи спейки, трябва да потърся детското, ама е точно като нея...

# 301
  • Пловдив
Здравейте и от нас! Аз от вчера започнах пак да давам нови неща,че преди две седмици се тръшнахме всички. Голямото дете се събуди с 38 градуса, следобед и мен вече ме беше тръшнало на другия ден и бебето. Измъчи се милият 4 дена с 38 градуса,на 4 часа давахме температуропонижаващи и накрая и аз и той на антибиотик, голямото дете и мъжът ми минаха без. Пазете се, че много болни има, хем не ходим никъде, не се събираме с хора и пак се натръшкахме. Вчера почнах с оризова каша, основните морковче, картоф, тиквички и малко плодове въведох.сега се каня след оризовата каша, пуешко и пилешко, елда и после жълтък. Никъде няма да ходим на почивка ние, честно казано не си го и представям, по-голямата част ще трябва да сме в стаята. Малкия така реве, скоро май ще излиза зъбче и е голяма мъка, иначе пълзи по същия начин , както каза didi😁

# 302
Здравейте,  момичета. Моята бебка още не пълзи, а другата седмица прави 6 месеца. Зеленчуковите пюрета си ги хапва с изключение на тиквичката. Ходим нагоре-надолу и все още карам на готови. Жълтък и краве масло й дадох почти веднага като достигна дозата 150 гр пюре, т.е. към 5м и 10 дни. След седмица като се приберем от почивка мисля да започна да й давам пюрета с месо и каши. Като и да започна аз да правя пюрета. Само ме притеснява читави зеленчуци от къде.

# 303
Чета и се чудя аз за тук ли съм...
Кой папка пилешко бутче, кой пие вода от чаша, а аз си карам на биба 1+.  😄
Инъче захраних със зеленчуците, днес е ред да започна да замествам СЗ. Купила съм една оризова каша и ще видим какво ще се получи. А на кашата пише да добавя 100 мл прясно мляко, а не е ли алерген и то... Нека обменим малко опит за това какви каши купувате и давате, че днес реших да се цедя, но ако има нещо по-лесно като приготвяне ще се радвам да го науча.
Моят Валентин също се разболя предната седмица и когато видят 38,5° на термометъра и аз не знаех къде се намирам. За щастие вече всичко е наред.
Мисля месото и жълтъка да оставя за следващата седмица, когато се приберем от морето.

# 304
Ох, бързо оздравяване на болните малчугани!
Аз каши не давам - гледам да се придържам към храна, която ние бихме консумирали. Онзи ден си говорихме с мъжа ми за оризовата каша с банан/праскова/кайсия... Ами, не ми звучи апетитно.
Иначе прясно мляко не бих дала, чак след годината.

# 305
До колкото слушах разни уебинари кашата може с адаптирано мляко да се приготви.
А киселото мляко не разбрах кога се въвежда.

# 306
Аз приготвям кашата само с вода (купунам безмлечни) и добавям малко плодово пюре за вкус. Много му харесва.
Идеята на кашите май по-скоро е да си хапва въглехидрати  и вещества, които са необходими за възрастта и правилното развитие, отделно са и по-засищащи. Иначе аз не познавам някой да яде просто така банани с ориз 😃

А моя господин пука пюрета като обезумял, до сега няма нещо,  което да отказва да яде, единствено като има някакви големи парченца и не му харесва, трябва да е финно смляно.

# 307
Момичета, а имат ли колики от новата храна. Днес набутах 30 гр тиквичка, варена, смачкана и прекарана през цедка, за да няма влакна и семена. Вечерта плака и се извива, имаше доста газове, без изхождане. Тиквичката е уж доста диетична и затова тръгнах с нея. Утре мислех картоф да дам, обаче те дават газове по принцип и сега се чудя. А сега бебо спи по корем. Досега не е спал така и се притесних. Майка ми ми казваше, че когато болят червата е по- приятно по корем. Чак е забучил е глава в леглото.
Допълвам: чакам да му излязат зъби, долу венеца е подут. По- интересно е, че от няколко дни и на мен ми растат мъдреците (горе, долните ми излязоха на 25_26) , все едно ме болят уши, а единият почти е пробил. Ставам много по- мъдра на 40 Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 23:53 от _di_di_

# 308
  • Варна
Ехо дами, при нас зъхранването върви доста добре. Заместих вече 2 хранения - на обяд зеленчуково пюре и след обяд каша. Зеленчуците ги опита почти всички. Давам предимно готови пюрета, правих също няколко пъти като има домашни продукти. Но сега в този сезон намерих саво тиквичка и картоф домашни. Доста му харесаха. Тиквичката си я хапва без проблеми, давах я с комбинация с обикновен и сладък картоф. Стана си вкусно, даже и копър пасирах.
За кашите мисля първо да минем през безглутенови - оризова и елда. Купих обикновена оризова каша и я правя с АМ 100 мл плюс плодово пюре. Харесва му и си хапва към 150 мл. Ако не му стигне му давам понякога мляко след пюрето/кашата кърма, но само ако реве и не е спокоен.
Върви си едричко моето момче, размер 74/80  му е по мярка.

# 309
Тихичко е тук..   Simple Smile
Да не гледате деца? Къде се губите?
Да видим кой до къде стигна. Моето момче вече е на 6 месеца, добавих месо и жълтък. Добре си хапва. Изяде няколко пюрета със зеленчуци от предстоящите месеци, но не бях погледнала добре етикетите. Важното е, че всичко е точно. За сега е ял каши само от ориз и царевица, но елдата го чака след месото (още само пилешко е опитвал). До този момент не съм давала плодови пюрета. Вие как ги предлагате на мъниците си?
А на колко часа храните? Днес например стана в 9-9:15ч, хапна, след това яде в 13ч и все още спи, а докато легне има още 3 хранения, или трябва да го храня като бройлер или да пропусна едното хранене. Та в този ред на мисли бихте ли споделили своите режими?

# 310
При мен нищо не става със захранването. Готови пюрета, мои бъркочи или парченца зеленчуци/плодове - не ще и плюе. Не съм успяла да набутам повече от 2-3 лъжички от каквото и да е. Тиквичка, морков, картофи, лук, броколи, карфиол, грах, червени чушки-комбинации от тези, ябълка, круша, банан, пъпеш, диня, праскова, кайсия, диня, слива, манго, малини, боровинки, по отделно или комбинации. На третата лъжица вече реве. Преди това стиска устата като види лъжица. Най-голям успех имах с една зеленчукова крем супа, дето я готвех за нас, изял е около 20гр. После му дадох от едно ядене пиле със зеленчуци, пак за нас в тенджера, само от соса и тук му хареса. Днес ще предложа зелен фасул, от градината на свекървата, готвих вчера да видим. Ако яде и това, приключвам с пюрета и подобни, ще яде с нас че ми писна. Ще стане на 7м след дни, а нищо не е ял. Изследванията бяха наред, но почвам да се притеснявам. Започна да се изхожда на 3-4 дни, като дам друга храна колкото и малко да поеме, после излиза гъста паста. Големият ми син до година и половина не беше пропускал ден без голяма работа.
Също не ще и вода. Струва ми се че суче съвсем по малко, ама какви бузи е отпрал...
Режим няма, всеки ден е различно, понякога се буди в 7, друг път в 9. Понякога спи 3 часа около обяд, друг път по половин час преди обяд и след обяд. Храна предлагам по всяко време, ама нъцки...

# 311
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Привет и от едно много ревливо момче на 6 месеца. От две седмици сме на гости в родния ми град. Вчера проби първото зъбче, мажа го с Калгел,но само леко успокоява иии никой не иска да го гледа дори и за 15мин.заради това , че реве или се дере двете са близки, но децибелите до които стига водят до стрес за всички околни, аз му свикнах, няма как😂 Силно се надявам до годинката да спре да реве така, че е страшно... На 12ти прави 7 месеца и почвам глутен по схемата овес, ръж , ечемик, пшеница. Яде купени пюрета ,но малки количества. Едно пюре е за две хранения. Въведох месо, жълтък се чудя сега или след глутена. Каши давах ориз, елда , царевица с пюрета, но и тях не ги яде особено, но банан да види и почвя да точи едни лиги. Вечно сме в движение, повече от 10мин.на едно място и почва да се дере пак. Имам един малък скорпион на почти 5год.обаче в сравнение с козирога е ангелче. В тих ужас съм какво ще правим като се приберме в Пловдив сами... Тук поне има двор и го приспивам в количката. Вече смених на лятна, е родих се... Чешка ли полска ли , не знам и аз каква беше подобна на танк не искам и да я поглеждам. Като е в настроение се радва, смее се, но като почне да реве всички изпадат в ужас. На 10 месеца съм решила да го записвам на държавна безмлечна кухня. Никъде не сме ходили на почивка, то не сме и за никъде. Нито ние ще си починем, нито хората около нас. Ей тука на двора на парка , чиста работа. Учим го да стои седнал, има напредък, но се лакатушка все още. Поръчах бънджи гащи за врата, чакам ги с нетърпение, дано поне да ми дават 5мин.спокойствие😂

# 312
Здрасти, Здрасти  Simple Smile  при нас е веселба.
Малкия вади 3 зъба едновременно, вече почти пълзи (няколко крачки с коленете и после долазва) та няма мира.
И ние имахме проблем със захранването, почнахме 4, 5 дни и почнахме наново и беше все едно е друго бебе, но и до днес няма заместено нито едно хранене, все си търси и мляко. Иначе се водя по схемата на хип - междинно ядене - плодово пюре, обяд - пюре зеленчук с месо или жълтък (вече е пробвал пуйка и пиле) и следобед каша. Не го засищат като че ли още, понякога едва изкарва 3 часа и половина, понякога и три не успява. Иначе не мога да се оплача, спокойно бебче е, нощно време си спинка, зъбите почти не ги усетих. Само дето сега с това пълзене вече няма 2 мин спокойствие - все мрънка като се "заклещи" някъде и даже до тоалетна не мига да ходя вече спокойно. Сяда почти стабилно, сам се намества, от време на време полита назад и разтриса пода, но до момента нищо страшно Simple Smile

Не знам дали сте в групата във фейсбук, но скоро разбрах, че ще има среща на Варненските мами на 21.08 ако някоя се интересува и не е разбрала (като мен Simple Smile).

П.п. Давате ли бисквитки и как избрахте? Чудя се да вкарам към млякото и от тях, може пък да го засищат повече и да успява да изкарва повече време без да мрънка за храна...

Хубаво лято ви желая и здрави бебоци Simple Smile

# 313
Здравейте и от нас!
Аз как да намеря фейсбук групата, че нещо съм я пропуснала?
Моето човече реши да стане тази сутрин в 4 (то каква сутрин, на мен си ми е още нощ), та днес ще мигам на парцали и ще чакам да стане 9ч довечера да заспим.
Иначе не мога да се оплача, яде пюрета, има долу-горе режим. Аз правя някои от зеленчуковите, други купувам. С най-голямо желание хапва сладък картоф и морков. От плодовите не е във възторг, но като прибавя по малко смачкан банан си ги яде. От кашите редувам ориз и царевица, друго без глутен не успявам да намеря. Взела съм и овес, но ще изчакам още. На 20ти ще прави 7мес. Обикновено през деня прави 1 или 2 пъти сън по час-час и половина и тогава и аз спя или си върша някаква работа вкъщи.
Моят дядо в България почина преди няколко дни, Бог да го прости. Исках да си отидем с бебка, защото двамата с баба ме отгледаха и ми е много мъчно. Не знаех обаче, че с бебе не е добре да се ходи на гробища, да се носи траур и т.н. Та за сега още се чудя дали да си отидем малко другия месец и да постоим при баба ми.
Иначе човечето ми пълзи, или по-скоро се влачи по пода, много се кефи от факта и се смее, като се измори спира, почива и после се изстрелва пак с боен вик "Ааааа!" 😁 Като сме навън обича баща й я носи на рамо и тя се върти и гледа, като си хареса някого (обикновено възрастни дами) се втренчва в него, усмихва се и вика "Ей Ей Ей" докато й обърнат внимание 😁 И седнала стои като я сложа, гледам да е меко наоколо, че по някое време се гътва на една страна.
Ааа забравих, имаме и 2 зъбчета долни. Не е имала големи драми с тях, само става много раздразнителна, рита ме, дере, блъска и не я свърта на едно място. Но то това и без зъби се случва когато не е на кеф. Вие чистите ли новопоявилите се зъбчета? Аз имам една бебешка четка, но все още е голяма за малката й устичка и не е много удобна. Сега съм поръчала силиконов накрайник за пръста.

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 11:55 от marry_an

# 314
Мери Ан, съболезнования!
Аз не вярвам в такива суеверия за гробища, вече няколко пъти сме ходили с малката. На мен почти всичките ми близки са починали и си ходим с мъжа ми и нея.

Захранването върви, но ти при нас си е голямо мазане и по-малко ядене. Мрази овес! Честно ви казвам, както и да и го дам, тръгва с любопитство и после - тц.
В групата не приемат вече... Ама не е голяма загуба, ако става дума за голямата група с над 1000 човека. Лично мнение.

Подал се е единият долен резец доста, другият и той се вижда вече.

Общи условия

Активация на акаунт