Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 912
  • 400
  •   1
Отговори
# 285
Как ме радват всички ЗББ бебета. Моето засега няма желание за метода, а след 2 дни става на 6 м.

Бубенце  как и с какво оправихте дерматита? Моя има няколко петънца на едната бузка и са леко грапави. Чудя се дали да взема аз крем или да го заведа на лекар първо. Другаде по тямото няма нищо.
Нашата девойка имаше такива петна на бузките и на едното рамо, няколко пъти мазахме с Юриаж ДС емулсия (това беше, когато беше на 2-3 месеца) от тогава не сме имали подобни проблеми Simple Smile
Дано съм била полезна

# 286
Използвам козметиката на а-дерма екзомега. Последния път, когато му биха 2 ваксини наведнъж, пъпките по лицето му се обостриха и още не мога да го вкарам в ред. Сега като захранвам ми се струва, че също се зачервяват. Не мога да разбера ако ми направи алергия от някой зеленчук. 🤔
Някоя разполага ли с таблица с грамажи при заместено хранене, колко трябва да изяжда детето? Днес дадох 130 гр и ми се струваше, че може и още да изяде. Вече си хапва с наслада сякаш винаги това е правел. Лошото е, че тази вечер ми изпадна в голяма истерия и ми се струва, че са колики. Верно, не толкова силни като в началото, но все пак колики.... и от самостоятелното ми бебе, което като сложа в леглото и си заспива само, днес го вдигнах отново, кърмих, разхождах и накрая преспах на ръце...

# 287

Това е една приблизителна табличка
И ние имахме кожни проблеми иначе
По лицето както и интимните части
Оправиха ни само продуктите на sebamed
Водят се медицинска козметика и са доста добри
Всеки ден и мажех лицето с олиото и след няколко дена всичко изчезна

# 288

И аз толкова и давам 160гр макс.
Относно себа мед, на нас пък хич не ни понесе (не само на детето, а и на мен, направо ми гореше лицето), а аз с овчия си мозък преди да пробвам бях купила всичко, измивен гел, олио,мляко, крем против подсичане и каквото се сетиш, е подарих ги на една приятелка:) Ползваме А дерма екзомега и само този крем на Юриаж мажех няколко пъти бузите, по препоръка на нашата педиатърка.

# 289

И аз толкова и давам 160гр макс.
Относно себа мед, на нас пък хич не ни понесе (не само на детето, а и на мен, направо ми гореше лицето), а аз с овчия си мозък преди да пробвам бях купила всичко, измивен гел, олио,мляко, крем против подсичане и каквото се сетиш, е подарих ги на една приятелка:) Ползваме А дерма екзомега и само този крем на Юриаж мажех няколко пъти бузите, по препоръка на нашата педиатърка.
Всяка кожа е различна
Ние бяхме на Мустела всичко бях взела и аз ама като пламна след нея
Какво ли не пробвах само себа мед ни оправи
Но явно на вас някоя съставка не ви понася

# 290
Това с козметиката е в зависимост от кожата. Големият ми син и от себамед, и от а- дерма се подсичаше и зачервяваше. пробвах всякакви, накрая един крем за здраве бебе- хидратиращ го оправи. Съответно се заредох с него за това бебе и познайте- ми не му понесе добре. Пак проба с разни, мажа с хип олио за всичко. Иначе като зачерви от козметиката само мазане със зехтин го оправя. Но откакто съм с хип сега не ми е трябвал. Зехтинът обаче много маже и цапа, та само ако се наложи. И все пак, и двамата не са с проблемна (за момента) кожа.
Не смея да захраня. още има през няколко дни колики и то понякога доста силни. Завършват с мощно оригване и/или изхождане. Момичета, чак се плаша има понякога изхождания- пълен целия памперс (от.. до...+ Непопило) . И това понякога е по два пъти на ден. И не пропуска ден. Дали не го прехранвам и затова да го боли. Бузите са огромни Simple Smile. Не знам колко е качил от 15 май не съм го теглила, че все сме на път, но видимо се е уголемил. А суче по 2-3-5 мин на 2 до 3 часа с голяма пауза нощем (11-12 до 7-8) И дневния сън започва ако спи сутрин 2-3 часа, не иска след обяд, и обратно. Баткото така като почна,  само на обяд да го слагам, ама май беше след годинка. Сега ми се вижда рано. Иначе спи по около час сутрин 10-11 и след обяд 4-5, като след ден със силни колики може да станат и по два часа. Въобще се чудя, как е възможно някое бебе да направи режим, като дори и да успея два дни да повторя, на третия нещо се случва.

# 291
Онзи ден сглобихме столчето и настанихме малката лейди в него. Връчих и една жяла нектарина, която може само да ближе, ако пожелае и взе, че прояви интерес. Взе я, огледа я, опита се да я лапне и като видя, че не става, я метна на пода. Joy
След десет дена почва захранването и нямам търпение! Сега се килка в столчето, но десет дни са си десет дни и се надявам, че ще стане още по-стабилна.

За козметиката: аз съм голяма късметлийка. От самото начало е с душ гел на Бейбилов, редувах мазане с лосион и авокадово масло, против подсичане - Павловича маз. Къпането е на принципа "неделя е ден за къпане". Joy

# 292
Здравейте и от мен,моята бебка от няколко дни почнах да я захранвам.Три дни и давам картоф,но не го хареса въобще и днеска реших да пробвам с тиква.Ами чак ми се скара,че спрях да давам  ,искаше още 😀Та ще видим колко ще прояде.Вече е на 5 м. и половина върти се като пумпал,мъчи се да пълзи ,по -скоро се избутва някак назад, като раче е 😀 Кърмя я само сутрин и евентуално вечер ,но рядко и сме на адаптирано.От няколкото дни се научи да вика и пищи,в повечето случай от радост 😁Вашите бебета викат ли? 😀 Мажете ли със слънцезащита?Аз купих муустела ама още не съм я намазала.

# 293
Аз започнах със захранването от 5 дни насам. Давам морков и тиква. Научи се да ги преглъща, но е голямо мазало. Слънцезащита купих на woden spoon. Много ми я похвалиха. Но още не съм я мазала.

# 294
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Захраних последната седмица на четвъртия месец, неуспешно с домашен картоф, който предизвика ужасни колики. Изчаках една седмица и от началито на петия месец давам готови пюренца на Хип и Гербер без никакъв проблем. Не го натискам да замествам хранене, по-скоро опитва всички подходяши зеленчуци за възрастта. Започнах с тиква, сладък картоф, тиквички, картоф, морков, пъщърнак, броколи, които въобще не харесва и явно му идват тежка храна. И аз горе-долу около 20тия ден въведох и плодовете за момента само круша и слива. Много започнахада го мъчат зъбите, много плаче и е неспокоен. Давах Камилия , сега мажа с едно гелче Осадент (успокоявя го като го намажа). Инче не бързам да замествам хранения,а сестрата на личния лекар каза да започвам кашите следобед и жълтък на обяд , лично за мен супер пресилват нещата... Не мога да ги разбера...и сол да слагам и масло ...значи не. Ръководя се , както и с дъщеря ми по схемата на Косе Босе, супер полезна ми е. През деня прави дрямки за по час, пропуска понякога, но гледам колкото мога да поддържам някакъв режим , че с две деца и всичко на главата без 30-40мин.за мен, като ги приспя и измия ще перкулясам. Иначе пие средно по 130-150мл.на хранене. Върви едър, започнах да взимам дрехи 80ти размер 😆

# 295
Как 80 размер? Заради височината или е по-пухест? Моето защо е още 62см? Трябва да го запиша на баскетбол в първи клас. 😄
Аз започнах да давам отново капките за колики, да не му се мъче коремчето.

# 296
Здравейте, мами!
Моето мъниче е на 5 месеца и половина. Вчера за пръв път й дадох пюре от тиква (домашно), много беше смешна, в началото правеше не особено щастливи физиономии, но после хапна мляко и изглежда се поупокои и започна да зяпа към лъжицата 😁 Днес продължавам с тиквата. На хладилника съм си залепила схемата за захранване на Хип и ще се водя по нея. Обичам да имам стройна организация, за да успявам с всичко.  Малката вече не я свърта 10минути на едно място, взела съм й разни забавления и ги редувам - седи на сточлето за хранене, въргаля се на една постелка и се напъва да пълзи. От вчера имаме и едно приспособление, което прилича на цял лунапарк, вътре се слага права, отдолу рита с крака, наоколо има играчки, свети и пее. Абе лудница 😁
Вие как успявате с грижата за бебето плюс къщната работа? Имате ли помощ от някого? Моят мъж работи и рядко има време да помогне, аз доста се изморявам, поне вече съм много по-слаба от преди бременността. Смогвам някак де, но нямям 5 секунди почивка през деня. Още се цедя и давам с бутилка, мия, стерилизирам, излизаме през ден на разходка и през ден я къпя 😁, пера, гладя, чистя, вчера й сглобявах ново легло, че старото става малко 😁 Ако трябва да ходя някъде я вземам с мен. Вече ходи с мен и на зъболекар. 🙄
Бебка също започна много да говори, смее се, вика и крещи, но не винаги е плач, понякога мисля, че просто си открива и изпробва гласа. 😁

Последна редакция: сб, 02 юли 2022, 11:27 от marry_an

# 297
  • Пловдив
Бубенце и двете, баща му е висок и явно върви голямо бебе.
Вчера без малко да падне от спалнята за една секунда се превъртя 2-3 пъти , а принципно може само от гръб по корем. Вече го оставям само в кошарата,като излизам от стаята, дъщеря ми така беше тупнала 2-3 пъти и беше голям рев и притеснение.
Иначе с къщната работа и грижите за бебето и голямото дете (не я пуснах на градина тази година) и на мен ми е доста трудно. Както казваш няма 5 мин.сядане. Мъжът ми и той когато не е на работа, работи на частно и съм сама от сутрин до вечер. Гледам да спазвам някакъв режим, това ми е единственото спасение. Голямото дете беше на гости на баба си (свекървата) , ами за една седмица я върнаха с два килограма отгоре, а за гледането не искам и да коментирам. Със сополи я къпаха на село на двора в някакво мръсно корито и я хранеха само с хапки, пици, кюфтета и т.н... Както е на горна граница с килограмите , избеснях като я доведоха. Една манджичка не сготвиха... Просто повече ако не е неотложно няма да я оставя сама, така че и този вариант ми отпада за помощ... Абе трудно е с бебетата, след 2та година нещата се подобряват ама докато станат на по две ще е зор.

# 298
Здравейте, отдавна не съм се включвала. Отбивам се бързо да споделя как махнах е нощното хранене по съвет на педиатър (будели се по навик за храна) - 90 мл вода с 1 лъжичка ам. Цоква половината и заспива. И така 3, 4 дни, после тотално спря да се буди в 2. Сега почвам да махан и това в 4,30 - 5,00 по същия начин. Цоква половината и спинкам до 7 Simple Smile успех. Ще пиша пак като си взема лаптопа че от тоя телефон мн се изнервям Simple Smile

# 299
Здравейте!
Как са мъниците? Хапват ли, пълзят ли?
Захранвам моето момиче вече осем дена. Няма да пускам снимки, но ако сте видели една жълта чиния с три отделения във Фейсбук и бебе захапало хищно пилешко бутче, това са моите манджи и моето бебе. Grinning
Голяма веселба е това захранване. Запазвам си спокойния подход (ох, ако ме чете някой познат как се смее), кърмя на поискване и оставям детето да опитва новите неща.
При вас как върви?

Общи условия

Активация на акаунт