Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 917
  • 400
  •   1
Отговори
# 270
Като ви чета се притеснявам за мерките на моята бебка. Преди 2 седмици (на 4 месеца) я измериха почти 8 кг, 64 см. Хряня 4 пъти по 150мл и 1 път 180 мл мляко на ден. Тя си се роди по-едричка- 3700. Не че нещо мога да направя по темата, но си се притеснявам.

# 271
Dreaming_girl ние в 4 месец бяхме 8.300кг, 67 см. Родихме се 4.020кг. Педиатъра каза, че е идеално е наддал. Да се удвои теглото в 4 месец  е било нормално. Не сме дебели, а сме леко пухкави.

# 272
То зависи от къде тръгва теглото. Моят от около 2500 на изписването до 6600 са 4кг+/-. При вас същата работа.

# 273
Момичета, как сте? Започнахте ли да захранвате бебоците? Споделете с какви пюрета и как (ще) действате? Аз сега отивам на пазар за такива неща. Много ми е вълнуващо, но и притеснено.

# 274
Здравейте и от мен!
Моята Иветка тъкмо направи 5 месеца и аз започнах да планирам захраването, мисля да започна след около седмица. Преди няколко дни си взех един уред за пюренца Babycook, но беше дефектен и го върнах. В последствие реших да опитам да си притогвям вкъщи с тенджера за готвене на пара и пасатор. Набелязала съм си да започна с тиква, морков, картоф. Купих и няколко от готовите пюренца на Хип, за всеки случай, но не намирам особено разнообразие, особено от еднокомпонентните.
Ние изкарахме цял месец на почивка в България. Бебка от началото се мръщеше на слънцето, както и на постоянния наплив от хора наоколо - баби, братовчеди, приятели. Все пак при нас в Англия и слънцето, и социалния живот са в оскъдни количества. Наложи са да обикалям много по институции и бебка навсякъде идваше с мен, дори се наложи и на зъболекар веднъж да я взема с мен. Геройски понесохме и пътуванията, дори на връщане в края на полета дамите пред нас се учудиха, че е имало бебе зад тях, толкова тихи сме били. Simple Smile
Заради пътуването бяхме отложили първите ваксини и ги сложихме едва вчера. От тогава човечето ми хич не се чувства добре, вчера беше с 39 градуса и много плака, след три дози Калпол днес е малко по-добре, но все още е ленива и раздразнителна. Направо ми се свива сърцето като я гледам така и се притеснявам. Учудих се, че преди ваксините нямаше преглед, все пак не ни е виждал лекар вече трети месец, но ми казаха, че чак след навършване на 10месеца ще имаме пак профилактичен такъв.

# 275
Да добавя и аз нещо към захранването
Ние започнахме вече
И се ръководим по схемата на HIPP
Доволна съм от тях
Малката си хапка доволно и без проблеми
Дано да съм била полезна
https://www.hipp.bg/fileadmin/media/BG/pdf/Weekly_diet_plans_in_stage_1_bg.pdf
Ако желаете мога да добавя още няколко снимки с различни полезни схеми за различните храни, кое да се избягва, кое разхлабва/запича и т.н.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 16:51 от FBID436026506823006

# 276
Аз мисля да започна с тиква, гледам масово с това се започва. Насочила съм се към Хип и Гербер. За начало- само готови пюрета заради това, че са гарантирано консервирани като хората, а и уж е много висок контрола в тази сфера. По-натам може да пробвам и аз да й правя пюрета ако намеря читави зеленчуци.
Слушах един уебинар, където се казваше, че било добре да се започне с броколи, но не ми хареса идеята. Имате ли идея броколи и карфиол кога може да се дават?

# 277

За броколите знам че са тежка храна
И се дават по-късно

# 278
С големия започнах с морков, тиквичка, картоф в този ред, после комбинации от тях. Броколи също беше от първите. Тиква и пащърнак не съм давала изобщо при захранването.  Купих за първо пюре морков на хип (уж качествено и т.н), ама като го пробвах, все едно ядях вкиснал домат. Заебах готовите, купувах зеленчуци от пазара, варях и мачках (с вилица). Готови пюрета с него съм купувала единично и то при пътуване, и то след като вече ядеше всичко. На около годинка ядеше от нашата храна, и кухня не съм ползвала. Сега смятам да е по същата схема. сърбят ме ръцете да му дам ябълка, праскова, кайсия, но не искам да почвам с плодове да не се мръщи после на зеленчуците. Чудя се да почвам ли, ама ми се ще да чакам да стане на 6м. Също все още има единични вечери с колики, та искам да минат и те.
Момичета, много обича да е вдигнат седнал, хваща с юмруци от двете страни и се надига ( не е успешно от пълно легнало, но от много ниска възглавница успява). Не седи естествено, но много се нерви че не може. Също, като се обърне по корем, започва да рита и се придвижва (лактите държи встрани) точно като ранен пехотинец Simple Smile Не съм го слагала облегнат на възглавници или вдигнат до седнало в количката и се чудя това кога да се случи.След 6м ли беше, или може и след 5.
Ние вече бяхме на море, много му хареса май, като го носех към водата последните дни риташе от кеф Simple Smile

# 279
Здравейте!
И моето момиче е добре.
Аз мисля да започна със сладък картоф и тиквичка.
Вчера слязох пред блока, връщам се и заварвам детето да ближе цяла нектарина.На изумения ми поглед баща и реагира с "Ееее, тя е цяла, няма да я ГЛЪТНЕ, а и нали ще я захранваме скоро.". Туше.
Днес заминаваме на моминско парти. За първи път ще карам на дълъг път с нея и със свекърва ми. Много се притеснявам, стискайте ни палци.
Като мине (и сме живи и здрави, че много ми трепери), ще почна по-конкретен план за захранването и ще пиша какви емоции ме тресат.

# 280
# 281
Здравейте и от мен.
Ние почнахме захранване преди 1 месец. Не бързам за никъде.
Опитвал е вече доста неща- картоф,батат,тиква,морков,тиквичка,чушка,броколи,ориз,царевица,банан,круши,ябълки,авокадо,манго.
С плодовете започнах около 20 дни след зеленчуците и въпреки това успя д аго хареса повече. Вървим към заместване на СЗ с плодове, но на обяд след 5-6 лъжички често се разплаква за мляко и аз губя търпение.
Не знам кога ще започне да яде повече.
откакто се научи да се върти много често това прави през нощта, но вече свикнахме да не спим.
Става 2 пъти нощем да яде. Няма изгледи да се откаже. Вие имате ли напредък в тази посока, как отказахте децата?

# 282

Аз започнах захранването със същата картинка. Днес ден трети изяде 60 гр, не за друго, а не бях направила повече. Педиатърката ми каза да давам и гърда след това. Реших, че ще започна с картоф, тиквичка и морков. Първите две ги има в градината на родителите ми и правя сама пюренцата. Мисля на по 2 дни да давам нов зеленчук. С плодовете ще действам малко по-предпазливо. След атопичния дерматит, дерматоложката каза до 3 годишна възраст да избягвам да давам мъхести плодове. Не смятам чак до тогава да ограничавам детето, защото ще ни бъде трудно със започването на ясла и градина, все пак никоя госпожа не иска да се ангажира допълнително... (казвам го, защото в момента мои близки изживяват такъв кошмар и дори охраната на яслата си позволява да коментира алергиите на детето).
Докато смогвам зеленчуковите ще правя аз, а месните ще купувам. Моят чопар утре става на 5 месеца. Simple Smile

# 283
Кати понякога прави пауза от четири часа нощем, понякога яде на всеки два часа.
Не знам как ще е като почне захранването, но предвид, че ще е ЗВБ едва ли ще има някаква промяна в посока махане на храненето нощем.

# 284
Как ме радват всички ЗББ бебета. Моето засега няма желание за метода, а след 2 дни става на 6 м.

Бубенце  как и с какво оправихте дерматита? Моя има няколко петънца на едната бузка и са леко грапави. Чудя се дали да взема аз крем или да го заведа на лекар първо. Другаде по тямото няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт