Банята - тема 40

• 46 887
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
40литра бойлер дори да е гипскартон ще го издържи.Ако отзад има профили ще е добре да го хванете на тях.

# 106
40литра бойлер дори да е гипскартон ще го издържи.Ако отзад има профили ще е добре да го хванете на тях.

Благодаря ви! Това е резервен бойлер, ще бъдем на ТЕЦ и заради това сме се спрели на 40 литра.
Ще се консултираме и при монтажа, но вече пристигна и не ми се иска да връщам бойлера…

# 107
Не можете ли през дупката за вентилатора да видите от какво е "стената"? Обикновено изрязаният отвор не е плътен, а има луфт. Колко е дълбочината на пакета? По това също може да се ориентирате какво е отзад.

# 108
  • София
Не можете ли през дупката за вентилатора да видите от какво е "стената"? Обикновено изрязаният отвор не е плътен, а има луфт. Колко е дълбочината на пакета? По това също може да се ориентирате какво е отзад.
На снимката се вижда вратичка .може би през нея ще се види по добре.

# 109
Сега се разрових из скиците и по легендата отчитам, че трябва да е гипсокартон 2 листа...съмнява ме да са го направили от друго.

# 110
Здравейте! Започнахме ремонт на баня и сме в търсене на параван тип хармоника, като видяхме налични в баня стил, но ще съм благодарна,ако дадете насока и за друго място(за гр. София)

# 111
  • Sofia
В интерес на истината и аз се интересувам точно от различните видове паравани от тип хармоника, като си има особености с начина на захващане към стената, вида на пантите, механизма за повдигане вратите (особено важно ако има наклон за сифона), тип стъкло и т.н.т.

Наскоро, ако не се лъжа ЧС беше пуснала този линк: https://cutmaxi.com/paravan-za-banya-harmonika-paravan-za-vana-t … kaleno-stklo.html

# 112
  • София
Здравейте, ще сменям лира (с локално парно), която е корозирала. И така я мразя, защото ме притеснява, че може да "избие".
Сега търся алуминиева, но се оказва, че старата, проста и евтина желязна лира е с допълнителни държатели за кърпи, изнесени напред - супер удобство! А при сегашните модели не намирам с кърподържатели.
Моля за съвети !

# 113
Има едни много хубави закачалки, които се слагат на лирата. Аз си купих такива от Баня стил. Ако те интересува, мога да ти кача снимка.

# 114
  • Бургас
Може ли да ги покажете?

# 115
А какво пречи да се окачват кърпите на самата лира - в банята не са ли с хоризонтални пръчки?

# 116
# 117
А какво пречи да се окачват кърпите на самата лира - в банята не са ли с хоризонтални пръчки?
Влошава се малко топлообменът, но по-неприятното е, че някои лири са твърде тесни (в предишния ми дом). С изнесените напред пръчки има повече място за хавлията, без да се сгъва, дори лирата да е тясна(в сегашния ми дом). За няколко сантиметра става въпрос, ама доказва, че размерът има значение Joy

# 118
  • София
Да, кърпите върху изнесените напред тръби съхнат без да затрудняват топлоотдаването на цялата лира. Дори не съм осъзнавала колко удобно е това.

# 119
Някой може ли да обобщи какви са плюсовете и мунусите фаянс и гранитогрес за банята?
Доколкото се ориентирам има гренитогрес, при това изтлиански или испански, на цените на фаянса. Защо да предпочета едното или другото. Разбрах единствено, че гранитогресът е по-твърд и по-трудничко се работи. Има ли и някакъв друг минус? Например проникване на вода? Бях чела в темите назад, че понякога при некачествени плочки (фаянс) и гранитогрес се случва след това плочката да изглежда като мокра. И минавало време докато изсъхне.

Аз за параван съм се спряла на плъзгащ се. Нещо тези с хармониката, които гледах наживо много тегаво приплъзва. Дали заради силикона отдолу или просто защото стъклото тежи като за такъв тип отваряне не знам, но някак не ми допадна.

Общи условия

Активация на акаунт