Банята - тема 40

• 46 878
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Днес отиваме да монтираме тоалетна, за да не се мъчат майсторите без нормален санитарен възел (чакахме да направят пода и поне едната стена, за да има как да се монтира конзолната тоалетна) и докато мъжът ми работи, оглеждам банята... О-оу, слънчице, ела за малко!
Подът замазан, стените с леки изключения готови за плочки, изводите за смесителя на душа, мивката и втората тоалетна ги виждам, ама къде, аджеба, е дупката на канала за мивката???
Майсторът просто изключил... Утре ще кърти. Много съм щастлива, че видях навреме, защото утре щели да почват с лепенето на плочките там. Човекът е сериозен иначе и не го обявявам за некадърник в никакъв случай. Между 6 и 8 души работят в апартамента и някъде е станал развален телефон...

# 91
Eva, като спомена за конзолната тоалетна да питам и за нея нещо. Абе гледани на картинки тръбата за отходната вода все я показват като сочеща право надолу при някои модели. А при други я показват като настрани. Ами какво се прави ако отходният канал не е право в пода? Имам предвид това:

Цените постоянно се качват и искам да вземем структурата сега, а не след няколко месеца когато на практика ще се правят баните. Спряла съм се на модел Geberit Duofix Sigma 8 заради тънката структура и малкото място. Ако е по-дебела ще изскача пред вратата и ще бъде неудобно при отваряне.
Ако случайно някой има опит с нея, ще бъда благодарна да сподели.Това, че е тънка (8 см) прави ли я с нещо по-лоша? Разглеждайки продуктите на Geberit останах с общото спечатление, че Sigma линията е като цяло по-високият клас. Виждам, че по-масово сякаш всички купуват Grohe и Roca. Иска ми се да вземем максималното като качество, защото и мястото е малко, и в по-студен град където всяка зима се източва инсталацията на единия щранг, който в в северната част на къщата ни.

# 92
На тоалетните чинии пише с "вертикално" или "хоризонтално" оттичане. Има и преходници, ако не си купил подходящата или твоят модел няма и от 2-та варианта. Погледни ти или мъжът ти сегашната ви тоалетна каква е - как излиза тръбата, съответно търсите и купувате такава.

# 93
  • София
Тръбата се върти и нагажда спрямо мръсния канал.

# 94
Конзолните т.чинии нямат със задно и долно оттичане (това не е моноблок), а са само един вид и са универсални за структурите за вграждане. Румен е писал - всички тръби за мръсния канал се въртят, без значение как е на снимката.

# 95
Здравейте, дойде момент за монтаж на бойлер. Мислим за този: https://vladives.bg/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BB%D0%B5%D1%80-Tesy-GC … E31-EC-BelliSlimo
Обаче имаме следния казус: Дали ще издържи стената ако го сложим хоризонтално на тази стена маркирана в червено:

Не съм сигурна ревизия ли се казва или друго, но се притеснявам тежестта да не дойде в повече и да падне с все стената.
Благодаря ви предварително!

# 96
  • София
Хванете го за стената с мивката.

# 97
Да, обаче изводите са нагоре, а бойлера е 71 см. Това значи бойлера да е пред тръбите и те да св падат зад него. Това възможно ли е?
А ако не е трябва да е хоризонтален, а за това изискване тръбите да са вляво, а не вдясно…
Та за жалост много избор няма…

# 98
  • София
На преградната стеничка, която често е гипсокартон, не бих хващала бойлер. Той си е над 100 кг., ако е 80 литров. Изводите могат да се преместят по-надолу или да се вземе някой с по-малък диаметър или обратното - с минимална височина и да се закачи максимално нагоре. Във всеки случай бих търсила друг вариант.

Хоризонтални бойлери се продават с ляво или с дясно захранване според нуждите.

# 99
Здравейте, дойде момент за монтаж на бойлер. Мислим за този: https://vladives.bg/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BB%D0%B5%D1%80-Tesy-GC … E31-EC-BelliSlimo
Обаче имаме следния казус: Дали ще издържи стената ако го сложим хоризонтално на тази стена маркирана в червено:

Не съм сигурна ревизия ли се казва или друго, но се притеснявам тежестта да не дойде в повече и да падне с все стената.
Благодаря ви предварително!
Куфарът е от ГК, освен ако не искате да иззидате отпред с тухла, което не мисля е опция при все, че там е дадена тоалетната чиния и тухлата нагоре няма какво да я носи ако се изреше там ревизията.

Не може ли да го сложите в коридора в гардероба и да монтирате датчик в случай на теч?

И друга идея: ММ е монтирал така бойлер в коридор само зад врати със стелажи и беше направил наклон със сифон (реално не беше истински гардероб, но не личеше)

# 100
  • София
Да, обаче изводите са нагоре, а бойлера е 71 см. Това значи бойлера да е пред тръбите и те да св падат зад него. Това възможно ли е?
А ако не е трябва да е хоризонтален, а за това изискване тръбите да са вляво, а не вдясно…
Та за жалост много избор няма…
Покажи снимки на изводите,където са оставени.

# 101
Банята е направена, изводите са изрязани в плочките, бойлера граничи с кухня така че няма как да св сложи в гардероб , шкаф и т.н . Искаме плосък бойлер, защото банята е малка и да стои прибрано. Този е с номинален обем 40 литра. Почти всички плоски с този обем са с нужда изводите да са вляво при монтаж хоризонтално.

Знам, че са куцо оставени, да не говорим извода за вентилатора в банята… но вече е каквото е.. така че просто търсим съвет, за да знаем как да постъпим.

Не съм специалист, но горната част винаги ли е гипсокартон? Частта за въздуховода.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 18:41 от Mira8991

# 102
Не винаги е гипскартон, при мен е зидано с Итонг. Погледнете през ревизионния отвор, ще се види.
Иначе ако не беше готово можеше да се сложат два или три картона.

# 103
Не винаги е гипскартон, при мен е зидано с Итонг. Погледнете през ревизионния отвор, ще се види.
Иначе ако не беше готово можеше да се сложат два или три картона.
Да, май това ще направим. Ако е Итонг дали е подходящо?

# 104
Зависи колко дебел Итонг. Все трябва да има някакви таблици за носимост и за това какви дюбели са нужни.
И гледайте да не пробиете тръбите отзад като дупчите с яките бургии.

Общи условия

Активация на акаунт