Банята - тема 40

• 47 038
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Само шпакловка с боядисване по новите цени е между 16 и 19 лв за труд + гранитогрес 30-45 лв/кв.м. Ако знаете колко кв.м. са помещенията, може да се оринтирате колко е излязла банята...

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 11:15 от drago_2008

# 271
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали майстор за плочки за баня (и ако имате опит и за тераса), става въпрос за София, стандартни плочки.. може и на лични, много благодаря!

# 272
Правим баня в нов апартамент и се оказа, че стените са много криви. Има 4 см. разлика. Майсторът иска да сложи гипсокартон. Нещо ме притиснява  дали няма да ми падне стената с плочките, че са 60х60 и са много тежки. Дайте съвет да се съгласявам ли или да настоявам да прави мазилка?

# 273
Здравейте!

В чуденка съм и не знам дали ще е подходящо да питам тук, но се касае за баня... 😀 Имам бебе на 4м и се боря с не малко дребни мухички, онези, на които им казват fruit flies. Живеем в блок.

Какво стана не знам, но от известно време сега зимата, когато беше студено, се появяват навсякъде, с най-голяма концентрация в малката ни баня. Тя почти не се използва, най-много за някое и друго миене на ръце денем. Преди време съседите бяха изпуснали пералнята и в ъгъл на тавана борихме тръгнал мухъл, боядисвахме и засега зоната изглежда добре. Банята не е постоянно затворена, работи често и вентилатор, никаква храна няма там и не мога да си обясня как може тя да е източник на малките мухички. Случвало ли ви се е?

Пръсках с Биокил и имаше ефект за няколко дни, но сега пак виждам умрели гадини по мивката и пода. Дали са от шахтата на водомерите, където е голяма влага... Имам растение в другия край на апартамента, но там и в кухнята почти няма гадове и все си мисля, че източникът си е точно тази малка баня.

Пръскат за хлебарки в блока, но нови видове завземат явно. 😀 Усложнява ни се ситуацията с бебе и домашен любимец - дали имате съвети? Не ми се иска да пръскаме с нещо много силно, но...

# 274
  • София-Младост
От канала излизат.

# 275
Имайте предвид, че има едни паразитни мухи със закръглени крилца, които много лошо хапят. Развиват се по канали и влажни застояли места.

# 276
Хапят? Олеле. Имате ли идеи за изтребване?

Това да живееш в блок понякога не си е работа - някой беше оставил да му тече някакъв кран и при водомерите беше станало ужас от влага. 😩 А иначе тази баня ни е най-суха, но явно от тези поражения.

# 277
Хапят? Олеле. Имате ли идеи за изтребване?

Това да живееш в блок понякога не си е работа - някой беше оставил да му тече някакъв кран и при водомерите беше станало ужас от влага. 😩 А иначе тази баня ни е най-суха, но явно от тези поражения.
Защо не сипваш регулярно Тубо-фло в подовите сифони и тези на мивките. Ако има “живот” там някъде, определено ще има ефект.

# 278
Имайте предвид, че има едни паразитни мухи със закръглени крилца, които много лошо хапят. Развиват се по канали и влажни застояли места.
Не знаех, че хапят, но имахме точно такива в предишната баня - вероятно са излизали от сифона в сухата част, извън душкабината. Помогна регулярното изливане на малко белина в каналите.

# 279
Ако съвсем не се ползва, водата в сифоните се изпарява и може от там да влизат.

# 280
Ако съвсем не се ползва, водата в сифоните се изпарява и може от там да влизат.

Това щях да пиша и аз.
Или трябва да се мокрят сифоните да има водна тапа, или капак да се слага, щом не се ползва всекидневно.

# 281
Има едни силиконови запушалки за канали. При неизползвани такива, са полезно решение. В алито съм ги виждала.

# 282
Напишете в гугъл Psychodidae и вижте тези ли са. Канал и мухи се наричат. Снасят си яйцата в каналите. Биолог ми е казвал, че хапят. За средства - не трябва да има застояла влага, каналите добре да се отточват, да няма по легени и пр. И не знам, може би изливане на белина, търсете в нета инфо.

# 283
В Гърция съм ги виждала, у нас не. И наистина хапят, но много рядко, не са агресивни като комарите или конските мухи. Повечето време си седят, даже се убиват лесно.

# 284
Много благодаря на всички, много полезно! Определено дадохте идеи. Не съм се сещала за водната тапа.

Не са тези като че ли, но ще гледам внимателно. Изглеждат ми като най-обикновените дребняци, които лятото се навъртат около оставена храна. Проблемите започнаха скоро след като се установи теч в шахтата с водомерите. Че и някой паяк намине да ги лови, екосистема да не си спретнем. 😩

Ще изведа детето и мъжът ми хубаво ще напръска и в шахтата, ще 'промием' и профилактично с тубо фло/белина. Сега поне може дълго да са отворени прозорците. Благодаря! 🤗

Попаднах и на това -

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 20:53 от dее92

Общи условия

Активация на акаунт