Банята - тема 40

• 47 116
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Или тъпа бургия/прекален натиск/грешна скорост...

# 451
Здравейте, искам да сложа в банята плот за мивка от ПВЦ, но да има някакви крачета, на които да се държи. Да не е цялата тежест върху стената и конзоли. Имате ли идея къде може да ми изработят подобно нещо или пък да купя готов продукт?

# 452
Как пвц? Той как ще държи тежката мивка?
Не разбрах какво точно питаш аз...

# 453
В магазините за баня предлагат изработване на такива плотове, а крачета можеш да си вземеш от доста места.

# 454
  • Sofia
Да, това са в 5% Grinning
Ако сами са си пробивали плочката, а не човека, който им е лепил плочките, то да са направили нещо грешно те самите си е доста вероятно. За начинаещи, най-безопасно според мен е да ползват диамантена боркорона, с необходимия размер на отвора, вместо бургия, тъй като се реже по-лесно и бързо и е по-трудно да сбъркаш (най-много да приплъзне боркороната и да надраска малко плочката) Simple Smile

# 455
В магазините за баня предлагат изработване на такива плотове, а крачета можеш да си вземеш от доста места.

А този тип плотове дупчат ли се лесно? Как се изрязва отвор за смесител, за сифон и лесно ли се захващат крачетата с дюбели или винтове?
Имате ли наблюдения дали се поддържат лесно? Другата ми алтернатива е плот от технически камък, но не го предпочитам заради цената.

Предполагам, че са проектирани да издържат мивката. Те са плътни и на някои снимки изглеждат дебели. Не съм виждала в магазините за баня, но може би, защото не съм търсила досега.

# 456
Те предлагат да изражат отвори за сифон и смесител, ако е необходимо. Нямам представа дали се дупчат лесно, когато ги разпитва ми казаха, че масово ги монтират с конзоли за стената, не виждам защо да не може с крака.
По отношение на поддръжка не мога да кажа нищо, в крайна сметка взехме естествено дърво.

# 457
  • София
Здравейте, как се избират смесителя и сифона за мивката? Това е шакафа: https://www.visota.com/catalog/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0 … vc-2/#prettyPhoto как да избера смесител и има ли нещо, което трябва да се вземе рпедвид при сифона?

# 458
Здравейте, как се избират смесителя и сифона за мивката? Това е шакафа: https://www.visota.com/catalog/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0 … vc-2/#prettyPhoto как да избера смесител и има ли нещо, което трябва да се вземе рпедвид при сифона?
Аз имам същия комплект. Избрах си смесителя да от една серия с душа, няма нищо специфично.

# 459
Да, това са в 5% Grinning
Ако сами са си пробивали плочката, а не човека, който им е лепил плочките, то да са направили нещо грешно те самите си е доста вероятно. За начинаещи, най-безопасно според мен е да ползват диамантена боркорона, с необходимия размер на отвора, вместо бургия, тъй като се реже по-лесно и бързо и е по-трудно да сбъркаш (най-много да приплъзне боркороната и да надраска малко плочката) Simple Smile
Благодаря за идеята за лепящите държачи, но не ги намирам в магазини тук.
Ще търся още.
Иначе нищо не сме си правили сами.
Плочкаджията май се оказа некадърник.
Друго Вик слага аксесоарите. Не знам защо и как пукна плочката. Не съм седяла да го гледам 2 дена какво прави. Той дори не ми каза, че я е пукнал аз я видях чак на следващия ден, но това е друга тема.
Дали плочките не са залепени както трябва или другия при пробиването е направил нещо не както трябва не знам, но искам да избегна такава ситуация отново и затова искам да залепя дъежачите за рафтчетата.

# 460
  • София
Аз имам същия комплект. Избрах си смесителя да от една серия с душа, няма нищо специфично.

Доколкото знам има смесители различна височина и дължина и май си избираш в зависимост от мивката, аз още не съм я видяла на живо и ми се искаше да потърся смесител преди доставката.. колко е висок и дълъг вашия смесител?

# 461
Моля препоръчате ми мощен вентилатор за баня 18 към. Сегашния е 17 W, 107 m2 /h но никаква работа не ми върши.

# 462
107 кубика хич не е малко за баня. Как така не ти върши работа? А даваш ли му възможност да я върши?

# 463
Не знам каква е причината. Все палят хартията и викат "тегли си"

# 464
Затова дадох картинките, не се ли сети - никой вентилатор не върши работа ако не му се осигури приток на свеж въздух. За начало пробвай на отворена врата на банята и виж дали няма да изсъхне по-бързо. Евентуално и открехнат прозорец някъде.

Общи условия

Активация на акаунт