Банята - тема 40

• 47 105
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Супер, пише за стъкла, надявам се и за фаянс ще стане, щом си го предложил.
Не съм го тествал, по-скоро търсих нещо от този род на вакуумна основа и го избрах заради по-добрия му вид. Би трябвало в магазина да могат да кажат дали е подходящо. На мен ми се струва, че би трябвало да стане, ако полочките не са грапави и няма как да се създаде вакум.
Друг подобен, който специално е посочено, като подходящ за плочки е: https://markita.net/product/71754

# 436
Джулиян, това е решение като за мъж. Не че няма жени, които да се справят, всъщност повечето жени ще се справят, но просто за жена това е ...не знам как да го опиша...неприемливо...неудобно...дискомфортно...

# 437
Като сме на вълна аксесоари, моля похвалете се с кои аксесоари успяхте да избегнете дупчене на стените. Имам предвид разни сапунерки и други неща с вакуум, закачалки за врати от онези, които се слагат на горния край на вратата и всичко друго, за което се сетите Grinning благодаря!
Имах такава https://www.ikea.bg/products/bathroom/bathroom-accessories/towel … za-vrata/20328544
замених я с подобна, че е по-лесно да се слагат кукичките на кърпите
https://www.enikom-m.com/bg/product/0/zakachalka-za-vrata/57689-7_52_252.html

# 438
  • Sofia
Джулиян, това е решение като за мъж. Не че няма жени, които да се справят, всъщност повечето жени ще се справят, но просто за жена това е ...не знам как да го опиша...неприемливо...неудобно...дискомфортно...
Хаха, проблема идва от това, че вратичката е ръчно изработена, с магнити, а не пуш механизъм и в същото време е скрита. Уж за са не се вижда. Иначе, ако това да не се вижда не е от значение, разбира се може да се монтира някаква постоянна ръкохватка.
Всичко зависи и от това колко често се отваря. Ако уредите са с радиоотчитане и няма да се отваря повече от веднъж годишно си мисля, че точно по тази причина е безсмислено да се монтира постоянна ръкохватка Simple Smile По красиво ще е без такава Simple Smile

# 439
Някой слагал ли е MDF врата за баня или нещо различно от ПВЦ и алуминий, нещо не мога да се ориентирам?

# 440
Нашата изглежда така отвън и отвътре - алуминиева е, но отвън не се различава, че е алуминиева, изглежда си като дърво. Разликата с тази от снимката е, че дръжката на нашата е чисто черна.

# 441
Ако мястото е походящо, може да се монтира закачалка за кърпи, така си отваря вратичката една позната.
Ние пък имаме малки вакуумчета, с които се отваря без проблем, които вадим при нужда. Нещо такова

За вратата за банята - нашите предните бяха дървени боядисани, сега ще са МДФ боя. Няма да се мокрят. ПВЦ не бих сложила. Имаме на едно място скриваща се в стената алуминиева с огледала двустранно. Тя има доста приличен вид, но пак не отива на всеки интериор.

# 442
Аз съм виждала скрита вратичка с магнити да се отваря и с това

Но просто идеята 1) да има допълнително нещо, което е нужно да го слагам някъде и да го вадя, за да отворя тази вратичка, и 2) да рискувам да изпусна вратичката с плочката не ми харесват.

# 443
  • Sofia
Така си е, но всичко зависи от това какво се цели да се постигне.
Ръчно изработените вратички са по-евтини и могат да се изработят по всяко време и не зависиш от внос и производител.
От друга страна си имат недостатъци, така че е въпрос на компромиси.
В най-лошия случай ще използваш двойно залепваща лента и ще залепиш нещо, с което да я издърпаш вратичката.

# 444
Някой слагал ли е MDF врата за баня или нещо различно от ПВЦ и алуминий, нещо не мога да се ориентирам?

Аз съм с МДФ с естествен фурнир на всички врати, в това число и банята. Но имам изолирана мокра част и вратата не се облива директно. Иначе плочките в цялото помещение се мокрят от конденз при къпане, но не и вратата - явно дървото е топло и парата не кондензира върху него.

# 445
В кухнята имаме ревизионна вратичка, която е направена с магнити и е от технически камък. Няма дръжка, не си личи че има нещо на гръбчето. Отваря се много лесно с показаното на предната страница нещо с две дръжки, което прави вакуум. Само че нашето е желязно. Държа го в съседно чекмедже, не заема много място, държи стабилно тежката вратичка. Отваря се рядко, не е дискомфортно, даже е приятно самото залепване и махане.

# 446
Вкъщи.
Вратите са с изкуствено покритие (забравих му името - ЦЛП ли да не беше…), което се води устойчиво на деформации, надраскване и т.н. Вратите ни са на “Sapeli”.
Но една немаловажна подробност - върху вратат в банята не попада директно вода, за разлика от това пък - конденз колкото щеш. Пета година кара, няма деформация.

# 447
В банята направих две ниши, като предстои да сложа раафтчета. Как мога да ги монтиран без да дупча плочките, че вече спулаха една като дупчеха за паравана.

# 448
В алиекспрес има рафтодържачи които се лепят.

https://m.aliexpress.com/item/1005002490015793.html?spm=a2g0n.de … 251e55c9%7C%7Crec

# 449
  • Sofia
В банята направих две ниши, като предстои да сложа раафтчета. Как мога да ги монтиран без да дупча плочките, че вече спулаха една като дупчеха за паравана.
Подмениха ли полочката? Отдолу как беше залепена?
В 95% причината за спукването е неправилно лепене (недостатъчно покритие на лепилото, липса на контакт, наличие на кухини) и 5% неправилен инструмент за пробиване (което ако го е правил майстора лепил плочките е направо немислимо).

Общи условия

Активация на акаунт