Банята - тема 40

• 47 090
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте.
Харесали сме моноблок Теси акваблейд на Идеал стандарт. Само че с долно водоподаване казанчето е 4,5/3л.
Притеснявам се дали 4,5л. ще измива добре. Моля за мнения.

# 421
И изцяло скритите и с най-здрави държачи се оказаха... руските. Съответно сега зачезнаха, нямало нов внос.
Поръчайте ги от тук (diamondtools): https://www.ebay.com/itm/175010987271 (по спомен склада им е в Полша и Германия - т.е. от това, което още има в наличност), с доставка до България. Това направих аз преди месец - всичко беше ок. Доставката беше до врата, с GLS.
Поръчахме същата от една варненска фирма. Дойде с Еконт за един ден. Много е хубава и тежка.

# 422
  • София
Какво осветление за баня препоръчвате? Малките лунички ОК, гледам има едни по-големи плафони, как да преценя дали ще стигне светлината от тях?

# 423
Mimito_75, може ли да споделиш името на фирмата?

# 424
  • Sofia
Най-вероятно е parro-shop.com

Първоначално се бях свързал с тях, защото ги предлагаха, но на мен ми трябваха по-специфични размери - офертата, която направиха беше чувствително по-висока (20% отгоре) спрямо друга фирма в София (dzp-bg.com).

Накрая се наложи да поръчам от чужбина заради това, че точно започна войната, а бях наясно, че фримата производител е в Русия и най-вероятно няма да може да ги доставят.

В крайна сметка цената на вратичките, заедно с доставката от Полша до България ми излезна едно 10-20лв по-евтино отколкото офертата на софийската фирма, която пък беше 20% по-ниска от тази във Варна Simple Smile

# 425
Точно parro-shop е варненският магазин.

Аз пак да питам някой с линеен сифон от Alcaplast да сподели впечатление?

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 07:19 от Защо ме търсиш?

# 426
# 427
  • Варна
Става въпрос, когато няма да има плочки във въпросното помещение(перално), но вече има положена боя, има си оставено отворче за водомера, но късно се сетихме за този тип скрата вратичка, дали все още можем да монтираме такава?

quote author=julian link=topic=1410113.msg44676605#msg44676605 date=1651018438]
Изисква се изграждане на структура от профили (за гипсокартон), тъй като въпросната вратичка е доста тежка, а и плочките с лепилото върху тях повишават общото тегло значително. Така, че ще трябва да се изреже част от гипсокартона, да сложат нужните профили и т.н.т.
Трябва обаче да се има предвид, че има определени изисквания при избора на размер и точно място за монтаж така, че плочките да легнат върху вратичката по определен начин - с други думи трябва да планира и пресметне.
[/quote]

# 428
Според мен няма как да стане след изграждане на стената. Вратата се поставя заедно с профилите за гипсокартона. Не мисля, че е възможно в последствие да се сложи.

# 429
Точно parro-shop е варненският магазин.

Аз пак да питам някой с линеен сифон от Alcaplast да сподели впечатление?
Имам такива линейни монтирани в наш имот преди 3 години някъде. Функционират си, хубави са.

Пари за Viega линеен не бих дала. Прекалено много внимание обръщате на сифона и размишлявате Wink. Гледайте дебит и клапа с комбиниран затвор - това е.
При черните сифони и санитария/смесители има значение обработката на покритието (издържливостта на боята), но тук вече трябва да е ползван с години, за да се даде мнение/препоръка, а те се предлагат от сравнително скоро.

# 430
Пари за Viega линеен не бих дала. Прекалено много внимание обръщате на сифона и размишлявате Wink. Гледайте дебит и клапа с комбиниран затвор - това е.

Да, и аз така се чувствам, че ми идва прекалено много вече. Изморих се дори. Сигурно звучи смешно ама... То просто океан от неща. Инак това гледам - дебит и клапа.
Скрит текст:
Превъртях играта направо. Първоначално нищо не знаех какво-що. После взе да се трупа инфо. Ужасна работа. Пък с клапа/без клапа; пък видове сух затвор (там всеки си измислил своя технология); пък коя стомана хубава; пък ръждясване. И това само от тази тема тук. А аз и из мъжките форуми чета. Където съвсем превъртях играта за седмица. Тук сред нас в бгмама ако Viega са да кажем клас... в мъжките форуми щръкнаха веднага ушите на някакви Hutterer & Lechner (познати със съкратеното HL). И то цените не са на база красиви дизайнерски решетки. Мъжовете не си поплюват и те хич.
Благодаря за споделеното за Alcaplast.

# 431
  • София-Младост
Какво осветление за баня препоръчвате? Малките лунички ОК, гледам има едни по-големи плафони, как да преценя дали ще стигне светлината от тях?
Аз съм с плафон на тавана и е доста светло. Отделно сложих и над шкафовете една лед лампа.
В настоящата пък баня сме с окачен таван и лунички, пак си едостатъчно светло.

И аз съм с подобна ревизионна вратичка, но моя майстор сам си ги прави. Единствено трябва да и сложа една дръжка отвън, иначе трудно се отваря, като на магнит е отвътре, а отвън са си плочки.

# 432
  • Sofia
Щом сте със самоделна вратичка на магнити, аз бих си взел вакуумна ръкохватка от вида на https://markita.net/vakuum-za-stakla-aluminiev-gd.html и да я ползвам само когато имам нужда от достъп вместо да монтирам такава за постоянно.

# 433
  • София-Младост
julian
Супер, пише за стъкла, надявам се и за фаянс ще стане, щом си го предложил.

# 434
HL са си супер..

Общи условия

Активация на акаунт