Банята - тема 40

• 47 088
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Ох, то визия имат и по-евтините. Опитвам се Viega да ми е само в краен случай ако има някакви хипер предимства, защото на моменти като си го конфигурираш с метална решетка и приставка, дори и един точков при тях може да достигне 1400 лева цена. От тази гледна точка линейните slim дори са по-евтини. Въпросът е, че те пък хептен нищо не пишат със сух или воден затвор са.

Трябват ми два сифона. В едното помещение, даже и със сегашните 40 годишни сифони, като пресъхнат няма миризма. Явно то е по-отдалечено от отходен канал. Перално е било досега само и никога не е миришело. За там ще взема Rea slim версията тогава.

Но за другото помещение си знам, че ще мирише. И сега мирише когато е сух сифона. 700-1500 лева за Viega  не мога да дам, защото правим 3 помещения. Вече се замислям за някакви чешки Alcaplast. Гледах в You Tube клипче как работи механизмът сух и воден затвор. Сравнително опростено, ясно ми се струва. Харесвам Viega чисто визуално и аз, но просто не мога да дам 1500 лева за два сифона. Мога де. Ама то да не са само баните при един ремонт.

Малко извън темата, но да споделя шока си от увеличението на цените и при оборудването на баня.
Скрит текст:
Преди година, ей така виждайки задаващия се ремонт на баните, един ден спонтанно поръчах някакъв семпъл комплект за баня - смесител, слушалка и смесител за мивка Karag. Сега си погледнах колко е била стойността на поръчката. 371 лева. Поглеждам случайно същото нещо вчера и шок - 550. Впрочем добре че после взехме и друг комплект. Този е наистина голяма семплина. Тъй като не искам изцяло вградени душове, взехме тогава открит. Ми то шлаухът един гумен... Какво нещо е черният цвят в аксесоарите за баня. За единия цвят са в състояние да продават всякакъв боклук на амбициозни пари.

# 406
Ние се спряхме на слим сифона на Viega, Advantix Vario. В мократа част на банята е, с плочи 60х120 сме, лесно се чисти. Визията за мен беше много важна поради мини помещението. Няма друг по-дискретен. Миризми няма.
На каква цена ги взехте тези големи плочки и на коя марка И аз търся, но под 60лв кв. м не намирам.

# 407
Привет,

Спряли сме се на такава комбинация за главната ни баня :
Скрит текст:

Питането ми е, някой дали е намирал същите или подобни на сивите хексагонови плочки ?
Обърнах сайтовете и намерих само в Керамо едни, ама са 90-100лв на квадрат.

# 408
  • Варна
Ние се спряхме на слим сифона на Viega, Advantix Vario. В мократа част на банята е, с плочи 60х120 сме, лесно се чисти. Визията за мен беше много важна поради мини помещението. Няма друг по-дискретен. Миризми няма.
На каква цена ги взехте тези големи плочки и на коя марка И аз търся, но под 60лв кв. м не намирам.
Купихме ги директно от Турция. На някои производители се продават и тук. Цените са същите, няма голяма разлика. Тя идва само от наличността и времето за доставка. Нямах време да чакам 4-5 седмици за нещо, което купихме директно на място.

# 409
Преди време някой питаше за ревизионни вратички с по-свястен външен вид. Нас ни пришпори времето до края на май всичко трябва да е купено. И сега изведнъж мисля 4-5 неща едновременно.
Та за вратичките. Евтините пластмасови всички си ги знаем. Има май и някакви по-така - лъскави, метални. Има и такива с един скрит монтаж дето... не знам защо ама на мен не ми идва баш скрит (нещо като полу). И изцяло скритите и с най-здрави държачи се оказаха... руските. Съответно сега зачезнаха, нямало нов внос.

# 410
  • Sofia
И изцяло скритите и с най-здрави държачи се оказаха... руските. Съответно сега зачезнаха, нямало нов внос.
Поръчайте ги от тук (diamondtools): https://www.ebay.com/itm/175010987271 (по спомен склада им е в Полша и Германия - т.е. от това, което още има в наличност), с доставка до България. Това направих аз преди месец - всичко беше ок. Доставката беше до врата, с GLS.

# 411
  • Варна
А може ли да се направи такава със скрит монтаж при вече направен гипсокартон и замазани стени, или това се прави в началото?

# 412
  • Sofia
Изисква се изграждане на структура от профили (за гипсокартон), тъй като въпросната вратичка е доста тежка, а и плочките с лепилото върху тях повишават общото тегло значително. Така, че ще трябва да се изреже част от гипсокартона, да сложат нужните профили и т.н.т.
Трябва обаче да се има предвид, че има определени изисквания при избора на размер и точно място за монтаж така, че плочките да легнат върху вратичката по определен начин - с други думи трябва да планира и пресметне.

# 413
И изцяло скритите и с най-здрави държачи се оказаха... руските. Съответно сега зачезнаха, нямало нов внос.
Поръчайте ги от тук (diamondtools): https://www.ebay.com/itm/175010987271 (по спомен склада им е в Полша и Германия - т.е. от това, което още има в наличност), с доставка до България. Това направих аз преди месец - всичко беше ок. Доставката беше до врата, с GLS.
Ние намерихме откъде да поръчаме точно тези като показаните в линка. Варненска фирма. Във Варна май отколе време си имат някакви традиции да работят с руснаци. Може би заради заформилата се диаспора там. Все още тук таме имат по складовете хората. Или ако нямат работят и те със склад в Полша. Всичко се оплеска с тази война значи. Но здраве да е.

Продължавам да зяпам за сифони аз. Както някой по-горе беше споменал действително описанията по нашите сайтове са леш. Дали е в секунда, дали в минута, има ли воден/сух затвор... всеки обяснява както му дойде и доколкото е превел от чуждите сайтове. Alcaplast биват ли?

# 414
  • София
Аз също още съм на тази тема - сифони, направо съм зациклила.. трябват ми общо 3 - единия със сигурност да е линеен и би било хубаво да е с клапа за миризми, защото банята няма да се ползва на този етап, другите два задължително с клапа.. мислех нелинейните да са на Виега, но те са пластмасови, нали уж не е добре да са пластмасови (явно е качествена пластмаса и вероятно е по-добре от некачесвена стомана..). Днес пак гледах и попаднах на някакви български Макензи? Дали стават...

# 415
Какво й е на пластмасата? Те тръбите са пластмаса, сифонът защо? Да не е?

# 416
Уф тези Viega.... Аз започвам да зациклям пък на тях. Защото една Rea като вземеш големия размер (например 80 или 90 см) и тя цената оп, оп и си набъбва близо до Viega-та. Но ми прави впечатление, че и монтажната дълбочина по-голяма май от на Rea-та. Изобщо голяма мъка.

Аз сега имам един съвсем конкретен въпрос към ползващите Viega линеен. Имате ли прагче на душ зоната или сифонът действително е дотолкова добър, че не е нужно да се отделя с праг? И как е с миризмите? И само воден затвор ли подсихурява да не нахлуват миризмите?

# 417
  • София
В сегашната ни баня сме с линеен сифон без праг, но заради децата още не сме сложили стъклена преграда, реално вода на тече извън душ зоната свободно, мокри се от пръските на душа. Мисля, че всички линейни сифони биха събирали водата, стига да има правилен наклон и да се почистват редовно. Мен ме тормози евентуално миризма и ръждясването (което явно е факт, не бях обърнала внимание, имаме линеен сифон и в тоалетната, която не се мокри и никога не е мита с хлорни препарати, не мирише, а е без клапа; отворих сифона, за да го разгледам, че като сме го слагали нямам идея кой и как го е избирал.. и си има на места ръжда, явно не е много качествен)

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 11:22 от jenn_kata

# 418
....имаме линеен сифон и в тоалетната, която не се мокри и никога не е мита с хлорни препарати, не мирише, а е без клапа; отворих сифона, за да го разгледам, че като сме го слагали нямам идея кой и как го е избирал.. и си има на места ръжда, явно не е много качествен)
Кой производител е сифонът? Полезно е да се знае.

# 419
  • София
....имаме линеен сифон и в тоалетната, която не се мокри и никога не е мита с хлорни препарати, не мирише, а е без клапа; отворих сифона, за да го разгледам, че като сме го слагали нямам идея кой и как го е избирал.. и си има на места ръжда, явно не е много качествен)
Кой производител е сифонът? Полезно е да се знае.

Нямам идея, на самия сифон нищо не пише..

Общи условия

Активация на акаунт