Банята - тема 40

• 46 944
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Само дето не става ясно, всичко нарисувано ли е 12-15 лв...цените на неръждавейките са станали ужасно високи...аз взех поставка за сапун за 30 лв., още ме боли сърцето.
Как да не става, избирате си серия и като се отвори Ви дава цена за всеки един артикул.

# 151
А аз имам един въпрос - защо предпочитате аксесоарите за баня, които се захващат чрез залепване? Кое ви притеснява при пробиването на плочки?

# 152
А аз имам един въпрос - защо предпочитате аксесоарите за баня, които се захващат чрез залепване? Кое ви притеснява при пробиването на плочки?

С времето ръждясват и ако поискаш да сменяш и нямаш същите дупките може да личат.
Понякога на плитко отдолу има тръби или ток.

# 153
# 154
  • Варна
Не бих пробила плочките, не харесвам закачени всякакви аксесоари по стените. Търсих по тази причина шкаф с вградена елегантна, тънка дръжка, което играе роля на закачалка за кърпи, само, за да не слагам закачалки по стените. Не намерих подобен от снимката по-долу и купихме тази на Капитан, която ще залепя на шкафа откъм паравана, за да не се вижда.

# 155
Момичета, запознати ли сте с тоалетна без ръб, която уж сама се почиства? Има ли резон в това или е търговски трик?
И друг въпрос имам. Линейните сифони струват ли си парите и почистването лесно ли е?

# 156
И друг въпрос имам. Линейните сифони струват ли си парите и почистването лесно ли е?

Ми струват си - кеф цена няма, а са красиви. Освен това в някои случаи спестяват сложна система от наклони и цялата баня може да е само с един наклон. Или душ зоната да е само с един наклон и с праг или вкопана.
Почистването е по-голямо отколкото на обикновен сифон, ама чак пък да е трудно? Като мия мивката и душа с мокра кърпичка за баня после я ползвам и да забърша коритото на сифона и решетката. Понякога сипвам малко Доместос, ама рядко, принципно няма нужда. Отнема минута - две и толкоз.

# 157
Момичета, срещали ли сте душ пита, която да е поне 30*30 и да НЕ е слим? Навсякъде попадам само на слим варианти, а не ми харесват чисто визуално.
Засега съм харесала само Grohe Vitalio, но се притеснявам, че 25*25 е малко.

# 158
Хора, помагайте. Толкова ли са лоши плочките на КАИ? Харесала съм си, имам вече проект и смятах утре, т. е. вече днес да ги платя. И прочетох във ФБ сума ти мнения как им се напускали плочките още първия месец! И сега съм шах, не знам да купувам ли?

# 159
  • София-Младост
Мои познати са изцяло с КАИ и не съм чула нещо да се е пукнало до тук.

# 160
КАЙ не са най-качествените плочки, но напукване толкова скоро след ремонта не е нормално.

Напукването на плочките може да е от лепене с "кюфтета", а не "на гребен". Все още много майстори-традиционалисти лепят с "кюфтета". Пляска се лепило в средата ("кюфтето") с идеята, че ще се разтече надолу и ще запълни зад плочката. На практика това не се случва и остават кухини. Създава се различно повърхностно напрежение върху плочката - различно между участъците с лепило отзад и без лепило отзад. И се напукват.
Ето примерна снимка на плочка, лепена с нещо като кюфте. При дупчене на така залепени плочки вероятността да се спукат е много голяма. Когато са по пода, също е много вероятно да се получат пукнатини в един момент.

А това е лепене "на гребен"

# 161
Амели,
https://baniastil.com/смесители-за-баня/душ-пити/hansgrohe/стенна-душ-пита-raindance-e-300-1jet-hansgrohe-%2832%29-16529.html
https://baniastil.com/смесители-за-баня/душ-пити/hansgrohe/душ-пита-crometta-e-240-1jet-hansgrohe-(31)-20314.html

# 162
Отговарям на въпроса защо не искам да дупча плочките - в предишна баня преди много години допуснахме грешка с мястото на един аксесоар и след като по мое решение го махнахме, останаха дупки. Да, не е болка за умиране, но е много дразнещо всеки път дупките да ти напомнят за грешно взети решения.
От вас научавам за тези 3М ленти и отивам да се образовам, благодаря Flowers Hibiscus

# 163
Момичета, запознати ли сте с тоалетна без ръб, която уж сама се почиства? Има ли резон в това или е търговски трик?
Липсата на ръб улеснява почистването, а не го отменя. Технологията на обтичането също улеснява, но не отменя. Аз не харесвам вградени казанчета и за по-лесно почистване избрах моноблок плътно прилепващ до стената -tesiAquaBlade.
Този клип изигра сериозна роля при избора ни.

https://www.youtube.com/watch?v=Lvl-O9kLJzU

# 164
Разбира се, че ще я чистя тази тоалетна, не съм се изразила добре.
Сега се чудя какви аксесоари да избера, защото препоръчваните на Капитана не ми допадат.

Общи условия

Активация на акаунт