Банята - тема 40

• 47 023
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Привет, някой да има или да е имал тъмна на цвят/черна тоалетна и да може да изкаже мнение за поддръжката и? Тъкмо планираме как да си я направим и много ни се иска да е или графитено сива, или черна, но чуваме, че били трудни за чистене...

Аз не разбирам въпроса... В края на краищата една тоалетна чиния може да е ВИДИМО мръсна само от едно нещо. И това нещо е недопустимо да стои неизмито независимо от факта дали се вижда или не се вижда. Тоест, дали тоалетната чиния я бяла, зелена, черна или даже кафява, тя трябва да е чиста и не може да се остави мръсна, понеже не си личи. Даже според мен да си личи е по-добре, защото иначе може да се пропусне нещо.
Впрочем ако е от добър материал чинията не се цапа. Аз моята на практика не я мия кой знае как - обливам с Доместос, чакам 15 минути и пускам водата. И после блести.
Е, виждала съм тоалетни с кафява следа от течащо казанче, ама това според мен е недопустимо в един частен дом с ново оборудване и едва ли е предмет на обсъждане.

# 241
Привет, някой да има или да е имал тъмна на цвят/черна тоалетна и да може да изкаже мнение за поддръжката и? Тъкмо планираме как да си я направим и много ни се иска да е или графитено сива, или черна, но чуваме, че били трудни за чистене...

Аз не разбирам въпроса... В края на краищата една тоалетна чиния може да е ВИДИМО мръсна само от едно нещо. И това нещо е недопустимо да стои неизмито независимо от факта дали се вижда или не се вижда. Тоест, дали тоалетната чиния я бяла, зелена, черна или даже кафява, тя трябва да е чиста и не може да се остави мръсна, понеже не си личи. Даже според мен да си личи е по-добре, защото иначе може да се пропусне нещо.
Впрочем ако е от добър материал чинията не се цапа. Аз моята на практика не я мия кой знае как - обливам с Доместос, чакам 15 минути и пускам водата. И после блести.
Е, виждала съм тоалетни с кафява следа от течащо казанче, ама това според мен е недопустимо в един частен дом с ново оборудване и едва ли е предмет на обсъждане.

Явно не съм си задала въпроса ясно, извинявам се. Питам дали извън нормалното чистене от обичайните отпадъци е трудна за поддръжка, с две думи дали от водата остават следи (от варовика), които трудно се чистят. Дали няма примерно начин това да се избегне с таблетка във водата или нещо подобно.

# 242
Не знам за варовика, аз съм в София и по моята чиния нищо не остава. Дали е от водата, дали от порцелана, дали от Доместоса или от кошничката с таблетки за тоалетна не знам. Но пак съм на мнение, че да се вижда е по-добре, защото ще се чисти навреме, а ако не се вижда рискуваш да се натрупа.  Аз имам много светли кухненски шкафове и това съвсем не е проблем, защото с каквото и да ги мацна се вижда веднага и респективно веднага се забърсва. Ако бяха някакви, върху които не личи, рискувах засъхнали мръсотии.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 21:05 от Черна станция

# 243
По принцип светлите повърхности се поддържат много по-лесно от тъмните. На тъмното замърсяванията личат много повече, включително и прах. Сигурна съм, че ще е драма тъмната тоалетна, но ако толкова ви харесва какво пък.

# 244
Моят опит  с мебели потвърждава горното мнение.  Бяло мат и бяло гланц   не може дори да се сравни с черна мебел. Сутринта преди да изляза  съм го почистила,  следобед като се прибера  хем никой не е влизал в стаята все едно не съм чистила седмица. На черното виждах всяка прашинка  .
Замених ги с бели и се родих. Чистенето се сведе до веднъж седмично и не защото личи, а защото си е редно.
 Имам позната с дюс черни мат плочки на пода в банята. Сама без деца или любимец и никога не можа да ги види чисти . Само да минеш от там  и остава някое пухче я от чехъла, я от пуловера. Ако не се обере с микрофибър пак остава дори от самия парцал. Аз години наред бях с бели седефени. Държат до първото къпане, но съм със семейство и ...пак така. При нас водата е с цвят  Neutral Face
Сега хич не се срамувам  да си кажа, че търся и купувам само онова, което е с минимална  и възможно най-лесна поддръжка.  Като си знам каква част от живота си съм пропиляла в ежедневно безсмислено(за мен) търкане и бърсане, имам да си наваксвам с по-приятни занимания.

# 245
Черната седалка се почиства само със сапунена вода, иначе няма да признаят рекламация, когато стане на петна.
Можете да видите в доста шоуруми комбинацията T0079V3 + T3527V3 на Идеал стандарт.
Лично аз с любовта си към силни препарати не бих сложила такава, а и водата ни е варовита.

# 246
Отново идвам с питане и за съвет.
Ще започнем тази седмица банята, но питането ми е за лирата(централно отопление), като гледах тези лири https://praktiker.bg/bg/Liri-za-banya/ALUMINIEVA-LIRA-ZA-BANYa-R … -350-700/p/468211 или https://shop.elkom-express.bg/liri-za-banq/aluminievi-liri/alumi … lira-elegant.html
Въпросът е, че още не сме я взели и нищо не сме правили по самите тръби в банята, ако може съвет за човек/фирма, която се занимава с такива услуги.. ще съм мноого благодарна!

* И дали според вас ще има проблем да викнем човек след като е готова банята, защото строителите са оставили дълги тръби*

# 247
Те тръбите са дълги, но плочките се изрязват за да мине през тях тръбата на точно определено място (на определено разстояние една от друга 2 дупки). Лирите на пазара са с различни размери, вашите тръби може да са оставени за един размер и производител лира,  а Вие да купите друга.
Купете си лирата и викнете майстор, който да я прогони и фиксира тръбите както трябва да са за тази лира. Той после ще я разкачи и след майстора на плочки, ще трябва само да се закачи.
Ако майсторът Ви за баня разбира и от това, занесете му лирата и той да прецени как да действа.
Вижте си от проекта каква мощност лира Ви е предвидена за помещението.

# 248
Преди няколко години сменихме лирата в банята. Тогава в магазина имаше 2 вида с малка разлика в цената. При едната имаше едни извити допълнения в предната част. Тогава взех плоската, за да не стърчи нищо, но след това видях, че сбърках - на тези извитите може допълнително да се сушат разни работи. Нещо такова беше: http://www.jov.bg/product/1327/lira-za-banya-ths-sas-sushilnik-400-900.html

# 249
Нашата баня е готова. Остава аксесоари да купим, но вчера гледахме в магазин препоръчаните Капитан. Ами две закачалки хванах и двете в пакетчетата се виждаше, че са излющени. Не ми се дават луди пари за закачалки, ни трябва халатите и кърпите да стоят в банята. Моля ви, кажете от кои сте доволни!

# 250
  • Варна
В другото мокро помещение имаме Tiger, купувана от Бриколаж. Не е мръднала:
https://praktiker.bg/bg/Aksesoari-za-banya/EDINIChNA-ZAKAChALKA- … GER-ITEM/p/499881

# 251
На мен днес ми пристигна плотът за едната баня. Много съм доволна, поръчах го на сляпо от един човек, но определено надмина очакванията ми Heart

# 252
На мен днес ми пристигна плотът за едната баня. Много съм доволна, поръчах го на сляпо от един човек, но определено надмина очакванията ми <3
Нашата баня е готова. Остава аксесоари да купим, но вчера гледахме в магазин препоръчаните Капитан. Ами две закачалки хванах и двете в пакетчетата се виждаше, че са излющени. Не ми се дават луди пари за закачалки, ни трябва халатите и кърпите да стоят в банята. Моля ви, кажете от кои сте доволни!
Ако са иноксовите, няма как да са излющени. Те са изляти/изработени от инокс, не са потопени и боядисани, т.е. да се люспят като евтините аксесоари. Освен нещо да са надрани. За черните и белите не знам.

# 253
На мен днес ми пристигна плотът за едната баня. Много съм доволна, поръчах го на сляпо от един човек, но определено надмина очакванията ми Heart
Здравейте. Може ли да споделите какъв плот? Евентуално снимки, какъв е материалът, мивката лепена отдолу ли е или върху плот (тип купа) или отлята?
Ние също трябва да купуваме плот, но аз още не мога да се реша. Взех оферта от Studio Sense в Пловдив, но ми се струва височка цената. (А често казано ме поотказаха и самите продавачки в магазина. Младички девойки, които видимо се държат пренебрежително ако по някаква си тяхна логика решат, че няма да купиш. С видима досада на моменти говорят, а в следващия миг се врътват и си отиват в офисчето докато си още в магазина. Ехаааа, направо веселба. Поръчахме през online магазина им.)

# 254
Коментарът ми няма да е баш по темата, но описанието на средностатистическата продавачка в България е съвсем точно.

Аз скоро смятам да намина през онзи магазин с тайните стайчки. Laughing Направо си представям как ще ме огледат - дали си заслужава трудът да ми отворят. А пък аз се чудя дали си струва трудът да се наконтя, че да се постараят да си оправдаят заплатите.

Общи условия

Активация на акаунт