Банята - тема 40

• 46 390
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Освен с боя - може и с различни мазилки, наскоро бях в магазин и ми предложиха доста видове, просто аз не си падам по тях.
Относно мивките по горе на Рока, Идеал Стандарт и т.н - наистина е добре да се виждат наживо, понеже аз два пъти връщах една на Рока заради вдлъбнатинки, в магазина естествено твърдяха, че всички са така и си е от самото производство, но мен ме дразниха.. хем не беше евтина мивка..

# 571
  • Пловдив
Аз съм правила опит  с конденза и с малката и с големите бани ,които съответно са с 1/3 та и 1/2 боя от целия обем .Специално в малката е по-лесно да се направи извод ,защото мазилката е гладка .При силно замъглено огледало ,конденз върху боядисаните стени няма .Температурата на стената е различна от тази на плочките и огледалото .На шпаклован  таван е по-лесно да се получи конденз,отколкото на стена .

Още търся лампа над огледалото .

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 22:57 от nelina_london

# 572
Имам 2 бани с мазилка над 2 метра, и в двете има конденз - не винаги се вижда. Едната е висока 2,80-3 метра. Не винаги може да се види кондензът, но си е там. Не ми е създал проблеми със стената (да почне да се рони, например), но щеше да ми е по-лесно за миене, ако цялата стена беше в плочки. Високата баня не би било нито красиво, нито целесъобразно да е с плочки до тавана, но определено някакво ниво над 2 метра с плочки щеше да е по-добре. Всичките стени и тавани и в двете бани са шпакловани и боядисани с Краун пейнтс за баня.

# 573
Аз съм правила опит  с конденза и с малката и с големите бани ,които съответно са с 1/3 та и 1/2 боя от целия обем .Специално в малката е по-лесно да се направи извод ,защото мазилката е гладка .При силно замъглено огледало ,конденз върху боядисаните стени няма .Температурата на стената е различна от тази на плочките и огледалото .На шпаклован  таван е по-лесно да се получи конденз,отколкото на стена .

Загледах батерията...може ли линк, ако е купувана в България ?

# 574
Моите тавани не са с тъй прословутите лунички, окачени и тн. Никога не съм виждала някакъв конденз-след баня вратите се оставят отворени и вентилацията върви.
Нелина, каква е завършващата лайстна над нивото на плочките и под огледалото?

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 10:32 от second

# 575

Със сигурност е Grohe. Като гледам е този модел https://formabania.bg/grohe-essence-new-cmecitel-za-vgrazhdane-z … razhdane-32635-bg Тялото за вграждане се продава отделно. В Амазон са на по-ниски цени.

# 576
Мерси, Драго.

# 577
  • София
Охх, момичета, уцелихте ме право в сърцето с разискваната тема за плочки или плочки и боя. Моите бани са малки, а така ми се искаше да не са целите облицовани, обаче една приятелка ме убеждава, че ще има много влага.
И в двете предвиждам паравани, по възможност до тавана, като в душовото пространство съм се спряла на цветни плочки  10х30см (искаше ми се да са наредени на рибена кост, но майстора a.k.aнсъпругът ми заяви, че ще му отнеме прекалено много време, а такова нямаме), а в останалата част - бели със същия рзмер

Ето ги и двете, с относително еднаква големина, единствената разлика е, че горната има скосение. Вижда се, че всичко е разположено на една стена и желанието ми беше на срещуположните да е само с боя, както и около вратата и тоалетната, обаче ми възникват следните въпроси:

1. Ако все пак реша да е с боя, как и къде да прекъсна плочките, които неизменно ще сложа над мивката по обясними причини?
2. Дали пък да не сложа плочки донякъде и нагоре боя?
3. Или пък изцяло в плочки?

Харесва ми подобна визия

# 578
  • София
Много ми харесват визуализациите. Аз съм се отказала почти да споря с моя мъж за боя в банята.
Обаче друго ми направи впечатление. Защо така се отварят вратите? На другата страна ще е много по-удобно според мен.

# 579
  • София
Много ми харесват визуализациите. Аз съм се отказала почти да споря с моя мъж за боя в банята.
Обаче друго ми направи впечатление. Защо така се отварят вратите? На другата страна ще е много по-удобно според мен.

Отварянето на вратите ще го решаваме при монтажа и все пак благодаря, че спомена, защото и това е нещо, върху което трябва да мисля.

Ааааа, и да помрънкам още малко - не мога да си намеря красиви подови плочки/гранитогрес в бало и черно. Всичко, което до сега гледах в магазините е едно такова бежевичкаво-бежево, а не бяло, а пък черното стои като избеляло. Направо ми иде даа се гръмна Angry

# 580
  • Пловдив

Със сигурност е Grohe. Като гледам е този модел https://formabania.bg/grohe-essence-new-cmecitel-za-vgrazhdane-z … razhdane-32635-bg Тялото за вграждане се продава отделно. В Амазон са на по-ниски цени.
Точно ,това е .Има размери S,M и L като дължина на чучура .Аз взех най-дългото ,а трябваше М .Добре че можеха да варират с разположението на мивката .

Аз още преди 3г.тръгнах с идеята за рибена кост в душ пространството ,но с 3 бани ,се радвам ,че размислих.Нямам толкова време за чистене на фуги .
Влагата кондензира по-най-студените части .Затова ,когато имате влага в стаята ,не ви мухлясват целите стени ,а  при външните ъгли, където има бетон защото там е участъкът с най-ниска температура .

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 15:25 от nelina_london

# 581
Аз не говоря за мухъл.
Аз виждам конденз  по стените с латекс, които са вътрешни, тухлени (между баня и кухня), ерго не са студени. Тя парата си се лепи, след това изсъхва. И по плочките, и по стените. Съответно и по плочките, и по стените се получават в един момент петна и вадички, и трябва да се почистят.
Просто на мен ми е по-лесно да омажа плочките с препарат и след това да ги облея с душ слушалката. На стената не бих си позволила да обливам така с вода. Мързелива съм, затова.

Между другото, Краун пейнтс е винилов латекс, т.е. се води "дишащ". Повечето от останалите марки са акрилен латекс, който не е "дишащ". И пак виждам ситните капчици пара по латекса.

# 582
  • sofia
Тъй като никога не съм имала бойлер, а в ново жилище, което е на тец ще се наложи да се постави /за всеки случай/, питането ми е какво освен литри, размери, позициониране да гледам при покупката. Ще ми е полезно да ме насочите към качествените марки бойлери с литраж 50-80л. непроточни. Удачен вариант ли са хоризонталните бойлери от гледна точка на протичане? Моля за всякакви съвети от запознатите и ползващите бойлери.

# 583
Наскоро във фейсбук много плюха бойлерите Теси. На село имаме такъв и освен смяна на нагревател след десетата година не е имал проблеми. Сега в новата баня сложихме пак Теси билайт - тръгна нормално и бързо стопли водата. Изключихме го за всеки случай. Втория път бойлерът просто не тръгна. Оказа се, че копчето се е повредило, мъжът ми купи ново и всичко е наред.

# 584
На нов бойлер защо вие си подменяте копчета? Гаранция нещо…

Общи условия

Активация на акаунт