Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 012
  • 844
  •   1
Отговори
# 150
Танче, не е точно така. Първият ден даваш 2-3 лъжици, вторият- 5-6 и т.н. И следиш за реакции.
Естествено, ако на 5 ден иска само 5 лъжици, му ги даваш, не го насилваш да яде. Дохранваш с АМ/ кърма.

# 151
Аз слагах АМ в пюретата преди да захраня с месо и жълтък. Иначе няма достатъчно протеин.

Ели, даваш 2-3 лъжички първият ден и така увеличаш. Първите дни количеството е малко, за да видиш дали детето няма да е с алергия към някоя храна.
Според мен се води по детенцето.
Ще наблюдаваш каквото му харесва ще му даваш.
Те си казват.Ако не им харесва плюят пюрето.
Здравейте току що дадох пюре от тиква
Хапна 4 лъжички без проблем

# 152
И според мен се водиш по детето. Моят още от първия път (морков) си ядеше и дадох 4 лъжици. На втория ден дадох 10 защо да го спирам като яде? Все пак да внимавах да не се натовари корема. На 3 ден яде около 50-60грама на 4 80гр и на 5 дадох 60гр морков с картоф и 60 чист морков.  Не виждам смисъл да буташ по лъжичка на ден, като детето иска още?!

Ам към пюрето обърква вкусовете, но всеки има мнение, не бих казала, че е проблем.

Елислава избрала си 2/3 блуткави зеленчуци. Моркова Ок, но картофа много малко деца го харесват ако не е в комбинация с морков. От тиквичка не може да се получи алергия при повече от 99,9% (не знам къде съм го чела) тя е безвкусна и почти безалергенна. Тиквичка съм слагала и в шоколадов сладкиш и в зеленчукова лазаня. Съветвам те да дадеш нещо друго примерно пъщарнак, бял морков, карфиол, броколи, тиква или каквото и да е, но не тиквичка, защото само на тези трите 20 дни? А защо не вкараш още един преди ваксината? Аз не знам защо и ще спазваш толкова дълго време след ваксината. Първата лъжичка която опита беше в деня на ваксинацията.

# 153
На мен педиатъра ми каза да дам пюре 48 часа след ваксината.
Дадох пюрето без АМ.

# 154
  • София/Севлиево
Да,с картофът ударих греда.Изобщо не го харесва,пък в комбинация с тиквичка-съвсем.На бурканчето пащърнак пише след 5 месец да се дава,тук малко по-назад четох,че броколи и карфиол даже след 6-тия се дават и имаше дебат дали тиква изобщо трябва или не.Иначе първо дадох 5 лъжички,после 8 и на ден 6 изяде едно цяло малко пюре на Гербер от морков(80 гр),после дадох смесен с картоф и пак до 80 гр,сега към картофа и тиквичката добавих малко морков и изяде около 60 гр.Може в събота да пробвам с тиква или нещо друго.Тъй или иначе той днес стана на 5 месеца.

# 155
Танче, не е точно така. Първият ден даваш 2-3 лъжици, вторият- 5-6 и т.н. И следиш за реакции.
Естествено, ако на 5 ден иска само 5 лъжици, му ги даваш, не го насилваш да яде. Дохранваш с АМ/ кърма.
Естествено че не съм казала да го тъпче със храна.

# 156
Да,с картофът ударих греда.Изобщо не го харесва,пък в комбинация с тиквичка-съвсем.На бурканчето пащърнак пише след 5 месец да се дава,тук малко по-назад четох,че броколи и карфиол даже след 6-тия се дават и имаше дебат дали тиква изобщо трябва или не.Иначе първо дадох 5 лъжички,после 8 и на ден 6 изяде едно цяло малко пюре на Гербер от морков(80 гр),после дадох смесен с картоф и пак до 80 гр,сега към картофа и тиквичката добавих малко морков и изяде около 60 гр.Може в събота да пробвам с тиква или нещо друго.Тъй или иначе той днес стана на 5 месеца.

Аха аз не знам защо разбрах, че е малко преди 6м. Племенниците ми и сина ми са при една педиатърка захранени по един и същ начин и понеже племеника ми сега е на 5 и 1/2 захранен от половин месец схемата брше следната.

Морков-картоф-пъщарнак-бял морков-карфиол-броколи-тиква.
Първия зеленчук 4 дни, останалите 3 и 20 дни за всички зеленчуци.  И горе долу към 6тия месец се опитват броколите и карфиола.

# 157
Здравейте, тъй като ми донесоха домашно заешко месо, може ли да ми кажете как се приготвя и замразява във формички за лед? Формичките с капак ли трябва да са? Само месо ли се замразява или месо с бульон? После как се размразява - директно в пюрето или на стайна температура? Благодаря предварително, на който ми отговори на лаишкия въпрос.

# 158
Аз също имах домашно заешко. Сварих задните бутчета, пасирах заедно с бульона. Напълних форми за лед и като изстина ги сложих в торбички и във фризера. Вадя сутрин. Оставам да се размразят и след това добавям към пюрето. Пюретата също си ги правя аз. Ако съм го варила в момента, слагам кубчето с месо да се стопли в горещото пюре. Ако е от предния ден- го слагам след като съм стоплила пюрето.

# 159
Аз захраних по реда:
Тиква
Картоф
Морков
Пащърнак
Тиквичка
Карфиол
Грах
Броколи
Ябълка
Бял морков
После безглутеновите каши, белите меса, жълтък и още няколко плодове и зеленчуци, глутен (с овес започнах), после телешко и риба.
Иначе да се похваля пак - тези Бебивита ще излязат страхотно попадение, а много ги подценявах. Днес дадох пуешко с броколи, пак облиза бурканчето моята палавница, а много рядко й се случва такова нещо. Simple Smile

# 160
  • София
Jakyy, само провери да няма нещо специфично при варенето. Например на пуешкото се сменя водата след определено време (не специфично за бебета, а просто е начина на варене на това месо).
Аз съм замразявала в обикновени формички от лед и после прехвърлях в торбички, които надписвах кога е сварявано и във фризера.

# 161
Аз варя пасирам с малко от больона, но да е  по-гъстичко, че после като се размрази става малко по-течно. Като истине го слагам във фризера. Имаме специални формички с много тънка прозрачна лента, като “капаче” и е специално за бебешки пюрета.  Вадя сутрин, но ми се е случвало и да размразявам в уреда за бебешки пюрета, има такава функция и е много по-добре. Размразява, затопля и разбърква.

# 162
  • Седмото небе
Аз захраних по реда:
Тиква
Картоф
Морков
Пащърнак
Тиквичка
Карфиол
Грах
Броколи
Ябълка
Бял морков
После безглутеновите каши, белите меса, жълтък и още няколко плодове и зеленчуци, глутен (с овес започнах), после телешко и риба.
Иначе да се похваля пак - тези Бебивита ще излязат страхотно попадение, а много ги подценявах. Днес дадох пуешко с броколи, пак облиза бурканчето моята палавница, а много рядко й се случва такова нещо. Simple Smile
Тези Бебивита и мен ме изненадаха... На два пъти ми се случва да нямам нищо сготвено за бебка, а трябва да излезем по задачи и експериментирахме с тях. Всичко си изяде за нула време, едното беше с другото без месо, аз ги опитвам винаги от любопитсво-ами никак не бяха лоши. Като състав също не бяха зле. Скоро мисля и нещо от плодивите/десертни неща да им пробваме.
А да попитам даващите пюрета или заготовка рибна (ако има де...) в бурканчета... Какви марки/видове купувате? С домашно приготвените/обработени рибки нямаме почти никакъв успех, а не е лошо да се хапва, пък и за разнообразие. Дъщеря ми е голяма вече на 1г и 1м, но никак не е фен на рибата. За разлика от мама Wink която като морско чедо си я обича много Simple Smile

# 163
Супермама, риба давах два пъти на Ганчев - хек със зеленчуци. Хапна си добре, макар че миризмата е доста силна. Не беше очарована колкото от телешкото на Бебивита, но хапна. Имам сьомга на Хип в шкафа и смятам скоро да пробваме. Но на Хип като цяло са доста гъсти и тя не ги харесва, а като уж най-качествени се бях запасила най-много с тях. Гербер на Нестле са по-редички и повече се харесват. На Ганчев онзи ден изядох цялото пюре пилешко с картофи и домати, понеже тя не пожела да го близне. Joy Много беше вкусно, да ви кажа, не знам какво не му хареса. Joy

# 164
Повечето на Хип имат сгъстители като царевично нишесте и оризово брашно, затова са по-гъсти от останалите. Дори едно пюре от слива вътре има хиляди неща + захар. Наскоро се зачетох в етикета, а се чудех защо на детето така му хареса сливата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт