Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 043
  • 844
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Няколко деца познавам с алергия към картоф в началото на захранването. Израснаха я до няколко месеца. Не е чак толкова странно. Аз картоф предложих около месец след началото на захранването. Давай на следващ зеленчук и следи как ще е.

# 241
JayRay, а вие кои зеленчуци въведохте първо? Между другото, брат ми като бебе е бил алергичен точно към картоф, така че не изключвам да има някаква фамилна обремененост... Другите зеленчуци, които ми каза педиатърката, са тиквичка и пащърнак, но те май са адски блудкави като за начало..Дерматоложката ми каза да отложим цветните зеленчуци като морков, така че наистина не знам откъде да започна...

# 242
  • София
Тиквичката да, но пащърнака не е блудкав. Има специфичен аромат, който се усеща и може би не допада на повечето деца. Може да опитате с морков

# 243
Ние вече ядем по 60 гр. Пюре

# 244
  • София
Аз започнах с тиква като по-сладка. После въведох сладък картоф, морков, пащърнак, спанак, тиквички, зелена чушка, правих опити и с броколи и карфиол, които отказа. В самата поредност не се сещам как бяха, мина вече над 1г.

# 245
А пюре от ябълка като се започва, по колко се дава? В началото знам, че по лъжичка, после 2-3,5-6 и т. Н. Но да кажем колко е дневният максимум от плодово пюре за бебе на 6 месеца (ако през съответния ден яде само плодово, без зеленчуково пюре? И може ли примерно да започнем захранването с пащърнак и следващите дни да включим плод като ябълка? Или трябва 2-3 седмици поне да е само на зеленчук или само на плод и тогава да се въвежда нова група ..

# 246
Големият ми син също прояви реакция към картоф и то домашен. На следващото даване, след известно време, всичко беше наред.

Моята педиатърка ми беше казала, че грамажът на пюрето е равен на грамажа на млякото. Само се добавя лъжичка АМ, защото няма протеин в плодовите пюрета.
Аз никога не съм държала на грамажи. Предлагам, а колкото изяде.

# 247
Тиквичката да, но пащърнака не е блудкав. Има специфичен аромат, който се усеща и може би не допада на повечето деца. Може да опитате с морков

Не допада, аз го научих по трудния начин.
Търсих колеги да ми мъкнат био пащърнак от другия край на страната, който аз си изядох. Но опит. 🤗😁😁😁

# 248
Моя малчо в момента трети ден го захранвам точно с пюре от пащърнак на holle.Умира си от кеф.Сам си отваря устата и се накланя към лъжичката да я лапне😀

# 249
  • София

Не допада, аз го научих по трудния начин.
Търсих колеги да ми мъкнат био пащърнак от другия край на страната, който аз си изядох. Но опит. 🤗😁😁😁
Напълно споделям мнението ви! Голямо желание имах за този зеленчук. Една седмица си го ядох аз. Grinning

goldfinch, най-искрено завиждам!

# 250
  • София/Севлиево
А кога трябва да преминем от АМ единичка към двойка-при навършени 6 или 7 месеца?

# 251
Здравейте от 3 седмици сме на зеленчукови пюрета кога мога да въведа каши или плод? Всички казват че е рано

# 252
Моят мъж обича пащърнак. Но му давам от буркан на Хип.
Ели, За каши е рано при вас. Изчакайте още малко.

# 253
Моят мъж обича пащърнак. Но му давам от буркан на Хип.
Ели, За каши е рано при вас. Изчакайте още малко.
Ами плод?

# 254
  • Пловдив
Аз целия първи месец въвеждах различни зеленчуци. След това от втория месец на захранването започнах да въвеждам и плодове.
Дадох и оризова каша няколко пъти, за да знам че е въведен и ориза.
И така, не знаем дали е рано при вас, преценете вие, вие сте тази, която захранвате Simple Smile не виждам, защо да е рано за плод, поне по мое мнение.

Пащърнак аз давах в комбинация с тиква , правех го домашно, беше супер комбинация.

Общи условия

Активация на акаунт