Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 056
  • 844
  •   1
Отговори
# 300
  • до най-прекрасния мъж
Birdie, благодаря за отговорите. Съветват ме да започна по-рано заради рефлукса на дъщеря ми. Тя е изцяло на АМ, писала съм и преди, че я кърмих едва 20 дни и после имахме сага с храненето. За щастие нещата влязоха в някаква рутина. Сега пие АР мляко, давам и сироп Гастротус. Нещата се поукротиха. Противно на много негативни мнения за сиропите, на дъщеря ми й помага.
Не сиропа и помага, а АР млякото.
От началото на даването му ефектът настъпва след 2.5-3 седмици.
Не давайте илачи- работете съвременно.
Дъщеря ми приема сироп от месец и половина  а АР мляко от почти 2. Когато мина месец от приема, реших да го спра, за да видя как ще е без него. За 2.5 дни повърна повече пъти отколкото за месец със сиропа. Нищо друго не съм променяла по техника на хранене, количества и т.н. От това си вадя извода, че при нея сиропът работи. Слагам го в бутилката с мляко, така й го изписа гастрото.
Надявам се като захраня, нещата да се нормализират и да го спра. Против съм приема на лекарства без причина. Аз самата не приемам такива, ако не е крайно необходимо. Дори Аспирин...

# 301
Стискам палци на мамите с бебоци и рефлукс. Стискайте зъби, все някога минава. Дъщеря ми е на почти 10 месеца, понякога връща, но от неподходяща храна. За момент стигнах до извод, че все още не сме готови за домат, също така млечна каша.

# 302
Блу, кой сироп ви е изписан и кое мляко ползвате?
Моя син на 5++ също е с рефлукс.
От известно време има тотален отказ да си пие млякото докато е буден.Принудих се да го храня само докато спи😵
Захраних го на 5 плюс няколко дни по съвет на гастро .До тук съм давала пащърнак, картоф, грах, круша(понеже се запече).Всичко от пюретата се омита с огромен апетит.Отваря уста сам, мляска.Но това не му попречи единия ден да си повърне и пюрето на няколко пъти часове след като е ял🙄Направо са ми изпити силите вече, всяко ядене извън пюрето е някаква борба или дебнене да е заспал или сънен, за да го нахраня.Не съм подозирала какъв кошмар е това нещо рефлукса😀Лекарите не ми помагат особенно.От онези дни пак го водих и всичко било нормално, щял да го израстне.Пък колко е нормално да не може да си нахраниш детето не ми е ясно...Моя е на изцедена кърма.
Candy, никаква каша ли не може да яде?Аз се надявах от другия месец да заместят едно хранене с каши😒

# 303
И моят е с рефлукс. След захранване уж се подобриха нещата. Но има дни пак си повръща мнохо. Има и явно нршо каъо кисилини, в които се надига храната.

# 304
goldfinch, тя яде каши, но само на хумана и topfer харесва като вкус. Имах предвид млечни каши с добавено сухо мляко. От тях забелязах, че повръща. Сега отново започнах да приготвям, но с нейното си мляко. В началото на захранването отбягвах да давам чисто само или в по- голямо съотношение червени и оранжеви зеленчуци. От тях се обостряше състоянието. Също много често повръщаше когато започна да пълзи и лази.
Не мислете, че като започне захранването и мигновено спира с връщането на храна.

# 305
Здравейте вече не знаех какво да дам това пюре мога да го дам нали? Бебо е ял само зеленчуци

# 306
Здравейте вече не знаех какво да дам това пюре мога да го дам нали? Бебо е ял само зеленчуци
Моя син много обичаше пюретата на гербер.
Може да му даваш.
Води се от детето .
Когато не му хареса дадено ядене ще го изплю е.Когато му хареса ще го яде...

# 307
  • до най-прекрасния мъж
Гастротус Бейби пие на всяко хранене в млякото. Тя не връща много като количество навън, но се усеща как й се връща в хранопровода и това й причинява дискомфорт. По принцип напоследък е спокойна, дори не отразява, че е върнала. Но аз се притеснявам като е често да не й стане проблем в хранопровода в бъдеще.

# 308
АНгелче, ти беше писала ,е имаш две схеми на захранване. Може ли да ми ги изпратиш ?Да погледна информативно.

# 309
Моя син много обичаше пюретата на гербер.
Може да му даваш.
Води се от детето .
Когато не му хареса дадено ядене ще го изплю е.Когато му хареса ще го яде...
Това пюре мисля че се хареса най-много от всички до сега..

# 310
  • до най-прекрасния мъж
АНгелче, ти беше писала ,е имаш две схеми на захранване. Може ли да ми ги изпратиш ?Да погледна информативно.
Пусни ми мейл на Л.С. да ти пратя файла, че е на ексел.

# 311
  • Варна
На колко месеца може да се добавят сухи подправки?

# 312
Здравейте мамчета,

Откакто започнахме захранването, бебка запомна да връща след кърменето. В началото връщаше само мляко. Но започна да връща и мляко премесено с пюре.

Нормално ли е? И има ли нещо, което да направя?

# 313
Може ли да ми препоръчате пюрета в които има морков и може да ги яде бебе на 5 месеца и 21 дни? Каквото друго дам го отказва категорично само ако има морков го яде

# 314
  • КиТ
Като се направи примерно пюре от картофи разреждане ли го с нещо,не искам с кърма....кърмата ще я дам след пюрето.Да я разреждам ли с вода или така направо пасирано?

Общи условия

Активация на акаунт