Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 050
  • 844
  •   1
Отговори
# 285
  • КиТ
При захранване задължително ли е да се добавя към пасираната храна и кърма...или след като изяде качеството се предлага кърма?

# 286
При захранване задължително ли е да се добавя към пасираната храна и кърма...или след като изяде качеството се предлага кърма?

Най-добре давайте да суче, след като е хапнало твърдата храна.

# 287
  • София
Не, не е задължително.

# 288
В началото се предлага винаги.
След като почне да хапва количества от пюрето? ... пак се предлага (по-добре кърма вместо вода/ сокчета)... изобщо, е добре да запазите кърменето след двете външни хранения. Но винаги след външното хранене. А не преди него.

# 289
  • до най-прекрасния мъж
В началото се предлага винаги.
След като почне да хапва количества от пюрето? ... пак се предлага (по-добре кърма вместо вода/ сокчета)... изобщо, е добре да запазите кърменето след двете външни хранения. Но винаги след външното хранене. А не преди него.
И с АМ ли стоят така нещата? Може ли първите дни да се разрежда пюрето с АМ, за да е познат вкусът за детето, а също и консистенцията да не е така гъста? Дъщеря ми е на 3.5 м, ще опитам ранно захранване от 4.5 м. Докато не замести напълно хранене е ясно, че ще допълвам с АМ след пюрето. Ранното захранване означава ли изтегляне на сроковете за всички продукти с 1.5 м? Имам схема за захранване от 4.5 месеца и от 6.5 месеца, която е еднаква. Така ли трябва да е? При едната детето е напълно захранено на 9.5 месеца, а при другата на 11 м, но схемата като поредност на продуктите и сроковете между отделните продукти е напълно еднаква. Това правилно ли е? Или примерно от 4.5 м до 6 м си въртя някакъв ограничен асортимент зеленчуци и плодове и от 6 м си подхващам стандартната схема на захранване.

# 290
  • Варна
1 седмица го въвеждах аз, като започнах от 1/8 два- три дена, после 1/4 и след  още някакви дни почнах и по 1/2 да давам. Знам, че цял е вече около годинката Simple Smile

Здравейте! След колко дни жълтъкът се счита за въведен? Една седмица?
Също така когато се въвежда глутен през целия месец на въвеждането ли не се въвежда нищо ново?
Благодаря! Hug

# 291
Доколкото прочетох в линковете в началото на темата жълтъка се въвежда 2 седмици. Започва с 1/4, като се дава 2 пъти в седмицата.

# 292
Цитат
И с АМ ли стоят така нещата?

Да. С тази разлика че , когато почнат да хапват повечко, АМ може и да го откажат. Но кърмата никога.

Цитат
Може ли първите дни да се разрежда пюрето с АМ, за да е познат вкусът за детето, а също и консистенцията да не е така гъста?
По принцип-да. Но, рискувате, ако не му харесва пюрето, да почне да плюе и чистото АМ. Изобщо? ...не е добра идея.

Цитат
Дъщеря ми е на 3.5 м, ще опитам ранно захранване от 4.5 м.
"Филмите", в които "ще се вкарате", са различни по жанр и съдържание. Котката не бива да се дърпа за опашката. Бързащият "бавно" далеч стига- постулат.

Цитат
Ранното захранване означава ли изтегляне на сроковете за всички продукти с 1.5 м?
Не. Следва се нормалният ред на нещата.

Цитат
Имам схема за захранване от 4.5 месеца и от 6.5 месеца, която е еднаква. Така ли трябва да е? При едната детето е напълно захранено на 9.5 месеца, а при другата на 11 м, но схемата като поредност на продуктите и сроковете между отделните продукти е напълно еднаква. Това правилно ли е? Или примерно от 4.5 м до 6 м си въртя някакъв ограничен асортимент зеленчуци и плодове и от 6 м си подхващам стандартната схема на захранване.
Почвате на 5.5-6м и си завършвате на 12м възраст. Просто е. Няма нужда от "мъфински Бг патенти".

Цитат
Или примерно от 4.5 м до 6 м си въртя някакъв ограничен асортимент зеленчуци и плодове и от 6 м си подхващам стандартната схема на захранване.
Много интересен въпрос... понякога, може да се дава плод от 4.5 до 6м. И от 6м да се започне да се разширява захранването. Може, да. Но аз не съм привърженик на захранвания преди 5.5-6м и не ги препоръчвам. За кърмени деца, наддаващи добре, почвам и от 6.5 м. Дали при това има риск от анемия при бебето от липса на желязо? Не, ако кърмачката се храни нормално.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 22:49 от Birdie

# 293
  • до най-прекрасния мъж
Birdie, благодаря за отговорите. Съветват ме да започна по-рано заради рефлукса на дъщеря ми. Тя е изцяло на АМ, писала съм и преди, че я кърмих едва 20 дни и после имахме сага с храненето. За щастие нещата влязоха в някаква рутина. Сега пие АР мляко, давам и сироп Гастротус. Нещата се поукротиха. Противно на много негативни мнения за сиропите, на дъщеря ми й помага.

# 294
Birdie, може ли да попитам колко дни се смятат пресни яйцата. Вземам домашни, но тази седмица нямам възможност да ходя за нови. Снесени са миналата събота, държа ги в хладилника. Днес ще дам на бебчо и се чудя дали мога и през седмицата да дам. Благодаря!

# 295
Birdie, благодаря за отговорите. Съветват ме да започна по-рано заради рефлукса на дъщеря ми. Тя е изцяло на АМ, писала съм и преди, че я кърмих едва 20 дни и после имахме сага с храненето. За щастие нещата влязоха в някаква рутина. Сега пие АР мляко, давам и сироп Гастротус. Нещата се поукротиха. Противно на много негативни мнения за сиропите, на дъщеря ми й помага.
Не сиропа и помага, а АР млякото.
От началото на даването му ефектът настъпва след 2.5-3 седмици.
Не давайте илачи- работете съвременно.

Цитат
Birdie, може ли да попитам колко дни се смятат пресни яйцата. Вземам домашни, но тази седмица нямам възможност да ходя за нови. Снесени са миналата събота, държа ги в хладилника. Днес ще дам на бебчо и се чудя дали мога и през седмицата да дам. Благодаря!
До 10 дена, по принцип. Но това не изключва да имат Салмонела "от източника".

# 296
Сиропите не помагат. Ние сме с рефлукс и яко повръщане. Малко се иправиха нещата след захранване. Още повръща в някои дни много. И ние няма да даваме домашни яйца, заради салмонелата.

# 297
Аз след пюрето давам винаги АМ, защото все още хапваме по 50 грама пюре,но като достигна по-голямо количество и изцяло заместя едно хранене с АМ,да давам ли вода и колко?

# 298
Здравейте вече ядем по 95г. Пюре обаче нямам идея колко АМ да давам той си изяжда всичко ама да не му е много 150 АМ изяжда като давам и пюре????

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 21:30 от Eli Queen 702083

# 299
Може би трябва около 100-120...това е доста май.

Общи условия

Активация на акаунт