Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 640
  • 844
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, как трябва да изглежда дневния прием на 8м бебе. За сега имаме само обяд и СЗ. Какви грамажи се дават в 8м.
Не се следват "грамажи". Следи се наддаването.
Две външни хранения- обяд и плод.
За обяд, и на тази възраст, трябва да има въведени- 7-8 вида зеленчук, жълтък и два вида месо.
Относно плодове? 4-5 вида и 2-3 вида каши, бебешки.
Давам 200гр твърда храна, но наддаването не е до никъде. Бебето не спира само, може да яде доста. Не съм хванала още спиране. Как да процедирам? Да давам над 200, докато спре или да фиксирам грамажа.

# 511
Здравейте, как трябва да изглежда дневния прием на 8м бебе. За сега имаме само обяд и СЗ. Какви грамажи се дават в 8м.
За обяд, и на тази възраст, трябва да има въведени- 7-8 вида зеленчук, жълтък и два вида месо.
Давам 200гр твърда храна, но наддаването не е до никъде. Бебето не спира само, може да яде доста. Не съм хванала още спиране. Как да процедирам? Да давам над 200, докато спре или да фиксирам грамажа.
Щом не наддава- иска още. И защо на 8 м да не може да му давате 300 гр, например? Кой го твърди това?
Има разни подходи- например, дайте му да си хапва докато сам спре... после? ще видим.
Тоест, стремите се да му давате нужните калории за деня. Но ако от "нужните" не наддава? търси се причината... .

# 512
200 гр твърда храна на едно хранене или общо за деня давате?

# 513
  • до най-прекрасния мъж
Да си повдигна въпроса:
Момичета, как намалявате млякото в процеса на захранване? Днес ни е 4ти ден, изяде си госпожицата 50 мл пюре морков и й дадох 140 мл мляко вместо 180. Вчера си изпи 180 АМ и изяде 40 мл пюре. Ако го бях дала днес, пак щеше да го изпие, но не е ли много? На 4 м и 21 дни е. Често 180 мл мляко не й стига. Давам й 5х180 мл, беше качила за 4ти месец 930 гр., което е доста. На 4 м беше 6600 гр и 62 см

# 514
На едно....

# 515
  • Пловдив / София
Да си повдигна въпроса:
Момичета, как намалявате млякото в процеса на захранване? Днес ни е 4ти ден, изяде си госпожицата 50 мл пюре морков и й дадох 140 мл мляко вместо 180. Вчера си изпи 180 АМ и изяде 40 мл пюре. Ако го бях дала днес, пак щеше да го изпие, но не е ли много? На 4 м и 21 дни е. Често 180 мл мляко не й стига. Давам й 5х180 мл, беше качила за 4ти месец 930 гр., което е доста. На 4 м беше 6600 гр и 62 см

Много ви е рано още, щом е 4-ти ден захранване. На колко месеца е бебето.
При мен стана доста постепенно, нямала съм схема и пр. Един ден реших, след вече 2-3 седмици за обед да му дам цяло пюре и да не предлагам мляко. Не го и потърси. Така заместих обяда. И после, постепенно се заместват и другите хранения.

Само да вметна, че детето ми е 2г. и 5м. и пие мляко сутрин, като стане, по 180мл. Като го правя по-разредено. Т.е 180мл. вода слагам 5 лъжици, а не 6.

А за многото дали не е, не мога да кажа.

# 516
200 гр на едно хранене е чудесно количество. Моят на 8 месеца изяжда по 1 бурканче от 125 гр на обяд и му додавам 90 мл АМ. Сега тепърва въвеждам плодово пюре за следобяд.

# 517
Здравейте отново,

Предстои ми да въвеждам месо, ОБАЧЕ...

Нямам от къде да взема домашно, за това ви моля за препоръки за производители...

Ние с мъжа ми си купуваме от Лидълското пиле и мисля с тях и да продължа за бебока, но въпреки това и вашето мнение ще ми е ат голяма полза. ❤️

# 518
За първото хранене, което заместих много бързо махнах млякото понеже пиеше мляко още много пъти на ден и компенсираше ако имаше нужда, за 4/5 дни го махнах. За второто обаче и предлагах докато сама отказа - може би 1 месец. Не съм следила грамажи, винаги и предлагах малко повече от това, което е изпила предния ден. Както и за храната, предлагам докато откаже.
Но това се случваше около 7/8 месец и тя се движеше доста, бързо свали като почна да пълзи и да се изправя.

Luellis, въведох месото с бурканчета, постепенно почнах да давам и от това, което ние ядем.

Да си повдигна въпроса:

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 09:57 от dannniiii

# 519
  • до най-прекрасния мъж
На 4+++ е, захранвам рано заради рефлукс. Тя може да изпие и 250 мл, ако й дам. Лакома е и никога не оставя в шишето, затова трябва да я ограничавам. От съвети "Щом не остава, не стига", за месец и половина вдигна от 100 мл на 180 мл. Сега я задържам със зор на 180.

# 520
Моя син който е на почти 18 месеца .
Яде от детската кухня 3х220 грама бурканчета.
Основно,супа и десерт.
Аз си му правя закуска.
Плюс това си му давам бисквитки детски и детски солетки .
Едно дете не трябва да се тъпче.
Например моя син когато го храня той сам казва и показва когато се е нахранил.

# 521
Здравейте отново,

Предстои ми да въвеждам месо, ОБАЧЕ...

Нямам от къде да взема домашно, за това ви моля за препоръки за производители...

Ние с мъжа ми си купуваме от Лидълското пиле и мисля с тях и да продължа за бебока, но въпреки това и вашето мнение ще ми е ат голяма полза. ❤️
Привет, ние взехме пасищно пиле от Farmhopping. Докато го готвех, аромата нямаше нищо общо с купешкото. Бульона също беше по-гъст и жълт. Ние също си хапнахме и беше много вкусно. Като на село едно време.

# 522
Не съм била в ситуация като тази с рефлукса и не знам дали е правилно, но даваш ли й вода щом я захранваш след хапването?
Когато започнах да захранвам, че й сега винаги предлагам вода след хранене. Но като порастна моята дъщеря забелязах, че понякога пие мляко (вече като по-голяма) защото е жадна, а не гладна. Дали не е възможно и при теб да е ситуация детето да е жадно след хапване?

На 4+++ е, захранвам рано заради рефлукс. Тя може да изпие и 250 мл, ако й дам. Лакома е и никога не оставя в шишето, затова трябва да я ограничавам. От съвети "Щом не остава, не стига", за месец и половина вдигна от 100 мл на 180 мл. Сега я задържам със зор на 180.

# 523
  • до най-прекрасния мъж
При рефлукс е добре храната да е гъста, за да не се връща лесно по хранопровода. Затова децата с рефлукс пият специални сгъстени млека. Предлагам вода между храненията, но тя я бута и не я иска. Вчера след пюрето предложих, все едно отрова дадох.

# 524
Моето бебе също е с рефлукс. Със започване на захранването намаля. Сега обаче пак много повръща, а вече е почти на 8м. с 2 външни хранения. Не знам кога ще спре това. Повръща по 5-7 пъти и то не малко количество млякото основно.

Общи условия

Активация на акаунт